1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Malaga tarih yazıyor!

Malaga tarih yazıyor!

Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılan Malaga, 1-0 mağlup olduğu karşılaşmanın rövanşında Porto'yu 2-0'la geçti. Isco bir gol ve bir asistle yıldızlaştı

A+A-

Tarihinde ilk kez Devler Ligi'ne katılan Malaga, deplasmanda 1-0 yenildiği Porto'yu La Rosaleda'da konuk etti. 

Maçın 43. dakikasında Isco'nun golüyle 1-0 öne geçen Malaga, devreyi de aynı skorla önde tamamladı. 49'da Steven Defour kırmızı kartla Porto'yu 10 kişi bıraktı. 74'te oyuna giren Roque Santa Cruz, 77'de meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve Malaga'ya turu getirdi.

Karşılaşmaya her iki takım da tutuk başladı. Maçın 39. dakikasında Malaga, Saviola'nın ayağında bir gol buldu ama maçın hakemi Rizzoli, pozisyonda kaleci Helton da Silva'ya faul olduğu gerekçesiyle golü geçersiz saydı.

Bu pozisyonun üzerinden 4 dakika geçtikten sonra Malaga aradığı golü buldu. 43. dakikada Isco'nun nefis golüyle ev sahibi takım 1-0 öne geçti. Ceza alanı dışında topla bululan Isco, ceza alanının hemen dışında topa nefis vurdu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Malaga üstünlüğü sona ererken, maçın ilk yarısında sarı kartla havada uçuştu. Sert müdahaleler dikkat çekerken, maçın hakemi Rizzoli; 5 kez sarı kartına başvurdu. Bu kartların 3'ü Porto'ya, 2'si de Malaga'lı oyunculara çıktı.

Karşılaşmanın 49. dakikasında Porto 10 kişi kaldı. Sağ kanattan gelişen Malaga atağında;  Joaquin Sanchez'e yaptığı faulun ardından Steven Defour, kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve konuk takım kalan dakikaları bir oyuncu eksik tamamladı. 

10 kişi kaldıktan sonra bir gol bulabilmek için rakip yarı alanda baskı kuran Porto'nun baskısı sonuç vermedi. Oyunun hakimi olan Malaga, Saviola ile pozisyon bulmasına rağmen Helton gole izin vermedi.

Risk alan Porto, 70'te Jackson Martinez ile gole yaklaştı ama skor değişmedi.

Dakikalar 77'yi gösterirken Malaga'ya turu getiren gol Roque Santa Cruz'dan geldi. Kornerden gelen topa iyi yükselen Roque Santa Cruz, oyuna girdikten 3 dakika sonra topu ağlarla buluşturdu ve takımını rahatlattı. İlk golün sahibi Isco, golün asistini yaptı. 

Porto'nun 80 ve 89. dakikalarda bulduğu goller hakemin ofsayt kararından dolayı geçerlilik kazanmadı. Mücadeleye 4 dakika daha eklenirken, uzatmalarda skor değişmedi ve Malaga sahadan 2-0 galip ayrılarak adını son 8 takım arasına yazdırdı.

MALAGA: 2 - PORTO: 0
Stat: La Rosaleda
Hakemler: Nicola Rizzoli, Andrea Stefani, Renato Faverani (İtalya)
Malaga: Willy, Gamez, Weligton, Demichelis, Antunes, Joaquin (Dk. 88 Camacho), Toulalan, Iturra, Isco, Saviola (Dk. 78 Piazon), Julio Baptista (Dk. 74 Santa Cruz)
Porto: Helton, Danilo, Mangala, Otamendi, Varela (Dk. 58 Maicon), Lucho Gonzalez, Fernando, Defour, Jackson Martinez, Joao Moutinho (Dk. 46 James Rodriguez), Alex Sandro (Dk. 70 Atsu)
Goller: Dk. 43 Isco, Dk. 77 Santa Cruz (Malaga)
Kırmızı kart: Dk. 49 Defour (Porto)
Sarı kartlar: Dk. 17 Otamendi, Dk. 30 Alex Sandro, Dk. 83 Mangala (Porto), Dk. 28 Demichelis, Dk. 33 Gamez, Dk. 64 Toulalan (Malaga)

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.