1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kraliçem tacını takıyor

Kraliçem tacını takıyor

Fenerbahçe, saat 15.00’te başlayacak finalde hem kupanın en büyük favorisi hem de FIBA Kadınlar Euroleague 8’li finallerinin ev sahibi UMMC Ekaterinburg’la karşılaşacak.

A+A-

F.BAHÇE Kadın Basketbol Takımı, Türk basketbol tarihinde adını altın harflerle yazdırmak için bugün Rusya’da sahaya çıkacak. Sarı lacivertliler, FIBA Kadınlar Euroleague’de şampiyon olmak için önündeki tek engel olan UMMC Ekaterinburg’la karşılaşacak. Rusya’daki mücadele saat 15.00’te başlayacak. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde son 7 yılda da zirveyi kimseye bırakmayan, son 9 yılda bir Eurocup finali, bir Eurocup 4.lüğü, bir 8’li final 4.lüğü ve 5 kez de çeyrek final başarısı yakalayan Potanın Kraliçeleri Avrupa’nın zirvesine yerleşmeye çalışacak. Peki Kraliçeler bugünlere nasıl geldi?

1-AZİZ YILDIRIM’IN HEP GÖZBEBEĞİ OLDULAR

BAŞKAN Aziz Yıldırım’ın göz bebeği olarak nitelenen kadın basketbol takımı yıllardır sponsor olmadan şampiyonluğa damga vurdu. Başkan Aziz Yıldırım şartlar ne olursa olsun bu branşa hep destek verdi. Futbol takımının maçlarına gittiği kadar kadın basketbol takımının maçlarına da gitti.

2-AZ KALSIN 1997’DE ŞUBELERİ KAPATILIYORDU

1907 Derneği Fenerbahçe basketbol şubesini devraldığında, erkeklerde rüya takımı kurmuştu ancak kadın takımı camiaya yük olarak görülüyordu. Basketbol Federasyonu’na başvurarak kadın şubesini kapatmak istediklerini söylediler. Ancak bu istek kabul görmedi.

3- 3 TEMMUZ SÜRECİ ONLARI DA SARSTI

F.BAHÇE Kadın Basketbol Takımı, 3 Temmuz sürecinin başlangıcında sarı lacivertli yönetimin amatör şubelere destek olamayacağını açıklayınca büyük bir çalkantıya girdi. Takımın dağıtılacağı söylentileri arttı. Ancak oyuncuların ve yönetimin özel ilgisi zor dönemde ligde şampiyonluk Avrupa’da ise 4.lük getirdi.

4- DÜZLÜĞE KOÇ VE ARAS DESTEĞİ İLE ÇIKTILAR

3 Temmuz’un çalkantılı günlerinde sarı lacivertliler maddi olarak büyük bir çıkmaza girmişti. Nevriye’nin neden Ekaterinburg’a satılmadığı tartışılıyor. O dönem Ali Koç Grundig vasıtasıyla, Aras Kargo da Celal Aras’ın kendilerine mirası olan F.Bahçe sponsorluğuna devam ederek destek verdi.

5-Cappy PONDEXTER HİÇ DÜŞÜNMEDEN DÖNDÜ

TAKIMIN yıldızı Cappy Pondexter, Başkan Yıldırım’a giderek birkaç yıllığına para kazanması için izin verilmesini istedi. Rus kulüplerinde birçok başarıya imza atan Cappy, 3 Temmuz döneminde takım kendisine ihtiyaç duyunca hem de sezon ortasında hiç düşünmeden sarı lacivertlilere geri döndü.

6-SIRLARI BİR ARADA OYNAYAN OYUNCULAR

F.BAHÇE’nin başarısının sırrı uzun yıllar aynı koçla çalışmak değil. Uzun süre aynı iskeletle oynamak. Son 7 yıllık süreçte, Zafer Kalaycıoğlu, Razgeber, Haudar Kemal Ateş, Dikeakoulas ve İniguez gibi farklı koçlarla çalıştılar ve hep başarı geldi.

7-EKATERİNBURG’UN BÜTÇESİ FENER’İN 3 KATI

SARI Sarı lacivertlilerin bugünkü rakibi Ekaterinburg’un bütçesi yaklaşık 12 milyon Euro. Yani Fenerbahçe’nin tam üç katı. Potanın Kraliçeleri, Ekaterinburg’un yıldızlarına karşı, finale gelene kadar yaptıkları gibi yine sistem ve takım olma özelliği ile savaşacaklar.

FİNALE NASIL GELDİLER?

Avrupa’nın 1 numaralı kupasında sarı lacivertliler bu sezon 18 maçta sadece üç kez yenilgi yaşadı.

FIBA Euroleague’de ilk turda B Grubu’nu 3 yenilgi ile ikinci sırada bitiren Fenerbahçe, ikinci turda ise Uni Györ’ü iki maçta da devirerek adını 8’li Finaller’e yazdırdı. İşte sarı lacivertlilerin 8’li finallerdeki karnesi:

SEKİZLİ FİNAL SONUÇLARI

- Fenerbahçe-Bourges Basket: 69-44
- Fenerbahçe-Famila Schio: 86-59
- Fenerbahçe-Sparta&K MR Vidnoje: 73-70
- Fenerbahçe-Good Angels Kosice: 68-56

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.