1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 'Kral' Ronaldo!

'Kral' Ronaldo!

İspanya Kral Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında Real Madrid, Barcelona'yı deplasmanda 3-1 yenerek finale yükseldi

A+A-

İspanya Kral Kupası yarı finalinde 1-1 sonuçlanan ilk maçın rövanşında, Barcelona ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Nou Camp'ta oynanan karşılaşmadan gülerek ayrılan taraf, 3-1'lik skorla konuk ekip Real Madrid oldu.

Real Madrid'e galibiyeti ve turu getiren golleri, 13. ve 57. dakikada Cristiano Ronaldo ile 68. dakikada Raphael Varane kaydetti.

Barcelona'nın şeref sayısı ise 89. dakikada Jordi Alba'nın ayağından geldi.

Bu sonuçla Barcelona evinde 22 maç sonra kaybederken; Real Madrid, İspanya Kral Kupası'nda finale yükseldi.

Real Madrid'in finaldeki rakibi, çarşamba günü oynanacak olan Sevilla - Atletico Madrid karşılaşmasından sonra belli olacak.

BARÇA POZİSYONLA BAŞLADI

Maça alışıldık 4-3-3 sistemi ve baskılı oyunu ile başlayan Barcelona, karşılaşmaya bir anlamda pozisyonla başlamış oldu. Karşılaşmanın 2. dakikasında sağ kanattan hareketlenen Pedro, pasını Messi'ye çıkarttı. Altı pasın sağ köşesinde topla buluşan Messi, dönüşünü yaparak şutunu çekti ancak açısını kaybeden Arjantinli futbolcunun şutu direğin dibinden auta gitti.

REAL OYUNU DENGELEDİ

Bu pozisyondan sonra oyunun özellikle ikinci bölgesinde Barcelona'dan daha iyi koşan Real Madrid'in, Mesut Özil ve Cristiano Ronaldo ile hızlı hücumlara çıkmaya başladı. Khedira'nın da desteği ile hücumda daha etkili olmaya başladı. Barcelona'nın pas dengesini ve Messi'nin etkinliğini bozan Real Madrid, ilk 10 dakikanın ardından oyuna ağırlğını koydu.

RONALDO İŞ BAŞINDA

Karşılaşmanın 13. dakikasında kendisine atılan uzun topta ceza sahasına giren Cristiano Ronaldo, Barcelona'nın başarılı defans oyuncusu Pique tarafından düşürülünce, hakem Alberto Undiano Mallenco penaltı noktasını gösterdi.

Pique'nin sarı kart gördüğü bu penaltı pozisyonunda topun başına geçen Portekizli Cristiano Ronaldo, düzgün ve kaleciyi terse yatıran vuruşunda golü kaydetti. Real Madrid bu golle zorlu Barcelona deplasmanında öne geçmiş oldu.

TEMPO YÜKSELDİ

Golden sonra Barcelona, ilk 20 dakikadaki tutuk futbolundan kurtularak rakibini baskı altına aldı. Özellikle ilk yarının son 5 dakikasında oyunun temposu iyice yükselirken, gol sesi çıkmayınca ilk 45 dakika Real Madrid'in 1-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

İKİNCİ YARI DA TEMPOLU BAŞLADI

Maçın ikinci yarısına herhangi bir değişiklik ile başlamayan iki ekip, ilk yarının sonlarına doğru yakaladıkları tempolu futbolu sürdürdü. Bu bölümde rakip kaleyi abluka altına alan Barcelona, karşılaşmanın 52. dakikasında Fabregas'ın ayağından çok önemli bri gol fırsatından yararlanamadı.

FARK İKİYE ÇIKTI

Barcelona'nın 15 dakikalık bu baskısı sonuç getirmezken, Real Madrid hızlı kontra ataklarla zaman zaman etkili oldu. Karşılaşmanın 57. dakikasında yine Katalan ekibin defansına atılan topla buluşan Angel Di Maria, Barcelona'nın kaptanı Puyol'u geçtikten sonra şutunu çekti. Dönen şutla topla buluşan Cristiano Ronaldo, soğukkanlı bir şekilde topu ağlara gönderdi.

NOU CAMP BUZ GİBİ!

Farkın ikiye çıkmasının ardından oyundan iyice kopan Barcelona, maç boyunca etkisiz bir futbol sergiledi. Tam da bu dakikalarda Real Madrid, tüm Nou Camp'ı derin bir sessizliğe büründürdü. Karşılaşmanın 68. dakikasında sağ kanattan kullanılan kornerde topa çok iyi yükselen Varane, mükemmel bir kafa vuruşuyla skoru 3-0'a getirdi.

ALBA ATTI AMA...

Maç boyunca oldukça etkisiz bir oyun sergileyen Barcelona, karşılaşmanın 89. dakikasında şeref sayısını kaydetti. Jordi Alba'nın golü farkı 2'ye indirse de, kalan az sürede gol olmayınca Real Madrid maçı 3-1 kazanarak finale yükseldi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.