1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Koncuk: Yeni Adana Stadı 2019-2020 futbol sezonuna yetişecek mi?

Koncuk: Yeni Adana Stadı 2019-2020 futbol sezonuna yetişecek mi?

İYİ Parti Adana milletvekili İsmail Koncuk, 2014'de yapımına başlanan Yeni Adana Stadı ile ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanı'nın cevaplandırması için TBMM'de soru önergesi verdi.

A+A-

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Adana’nın Merkez ilçesi Sarıçam’da UEFA standartlarına uygun olarak 2014 yılında yapımına başlanan ve fiziki olarak yüzde 90, betonarme olarak da yüzde 100 oranında tamamlanan Yeni Adana Stadı'nın; önce 2016 daha sonra 2018 futbol sezonlarında faaliyete gireceği belirtilmiş olmasına rağmen inşaat çalışmalarının neden hala devam etmekte olduğunu ve bitirilemediğini soru önergesi ile Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na sordu.

Koncuk, "Müteakip kereler dile getirdiğim sözümü tekrar ederek, “Adanalılar'a üvey evlat muamelesi yapılmamalı' sözümü tekrar hatırlatıyor, Devlette devamlılık esasından hareketle daha önceki Bakanların vermiş olduğu sözlerin yerine getirilmesini, Adana halkına  müteakip kere söz verip yerine getirilmeyen sözlerin, yerine getirmesini bekliyoruz.” dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Marka bir şehir haline gelmesini arzu ettiğim Adana için hükümet tarafından yerel seçimlerde kaybettiği diğer iller gibi Adana’yı da cezalandırma yolunu seçmesi üzüntü vericidir.” dedi.

Milletvekili Koncuk; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından cevaplandırılmasını talep ettiği soru önergesinin takipçisi olacağını ve Adanalı hemşerilerimin haklarını mecliste sonuna kadar savunacağını dile getirdi. Koncuk'un verdiği önergede yer alan sorular şöyle:

- TOKİ tarafından inşaat çalışmaları devam eden Yeni Adana Stadı 2019/2020 futbol sezonuna yetişecek midir?

- Yeni Adana Stadı yapımı hangi aşamadadır?

- Yeni Adana Stadının, açılışının sürekli ertelenmesinin ve TOKİ tarafından 5 yıldır bitirilememesinin sebebi/sebepleri nelerdir?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.