1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kocaeli Aydınlar Ocağı'nda yeni yönetim

Kocaeli Aydınlar Ocağı'nda yeni yönetim

Sitemizin köşe yazarı Süleyman Pekin Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanlığına seçildi. Ortak Ses ailesi olarak kendisini kutluyor, başarılar diliyoruz.

A+A-

Geride bıraktığımız hafta sonu Otel Asya’da yapılan Olağanüstü Kongre’yle Kocaeli Aydınlar Ocağı’nda yönetim değişti. 2011’den beri Başkanlık görevini yürüten Av. Ruhittin Sönmez aday olmayarak yerini eğitimci-yazar Süleyman Pekin’e bıraktı.

Mustafa Görgün başkanlığında Fazıl Taş ve Alpay Çetin’den oluşan Divan Heyeti’nin nezaretindeki toplantıda ilk olarak söz alan Ruhittin Sönmez, yurt dışından veya yurt içinde hiç kimseden ve hiçbir kurumdan yardım ve emir almayan yüzde 100 yerli ve millî 33 yıllık bir teşkilatın 7,5 yıldır başkanlığını yürütmekten duyduğu mutluluğu vurguladı. Kutuplaşmanın ve siyasi baskıların ağır bir biçimde hissedildiği dönemde bağımsız bir STK olarak kalabildiklerini ifade eden Sönmez, görevi layıkıyla yapacağını düşündüğü Şair-yazar ve Tarihçi Süleyman Pekin’e devretmekten dolayı da bahtiyar olduğunu dile getirdi.

Daha sonra yapılan seçimlerle yeni yönetim, denetim ve danışma kurulları oluşturuldu. Toplam 61 kişinin oylandığı kurullarda görev dağılımı şöyle oluştu:

YÖNETİM KURULU (Asil): 1- Süleyman Pekin, 2- Av.Şeref Gönenli, 3- Yrd.Doç. Tekin Yeken, 4- Dr.Özcan Avcı, 5- Nail Baki, 6- Dr.Nural Savcı, 7- İdis Türkten, 8- Ayşegül Yüken, 9- Hikmet Baltacı (Yedek): 1-Yasin Dükmen, 2- A.Buğrahan Sönmez, 3- A.Kadir Tiryaki, 4- Fazıl Taş, 5- Alpay Çetin

DENETİM KURULU (Asil): 1- Hakan Elmas, 2- Dr.Öğ.G. Hakan Turan, 3- Mustafa Çintaş (Yedek): 1- Aslan Deniz, 2- Hatice Akkaş, 3- M.Ali Bilgin

İLİM ve İSTİŞARE KURULU: 1- Av.Ruhittin Sönmez, 2- Dr.H. İbrahim Kahraman, 3-Ahsen Okyar, 4- İbrahim Gençer, 5- Cahit Büyükkanber, 6- Ali Kahraman, 7- Musa Ordu, 8- Av.Naci Kara, 9- Dt.Ömer Erdal, 10- İsmail Kahraman, 11- Yücel Alpay Demir, 12- Mustafa Toka, 13-Ahmet Şimşek, 14- İsmail Çevikel, 15- Mehmet Özer, 16- Fikret Hocaoğlu, 17- Remzi Turan, 18- Alptekin Cevherli, 19- Recep Sarısakal, 20-Yüksel Korkmaz, 21- Mevlüt Belen, 22- Orhan Çakar, 23- M.Bora Bulut, 24- Salih Karabey, 25-Dr.Öğ.G. Yunus Özen, 26- Mustafa Gürsoy, 27-Yakup Kalmuk, 28- Mustafa Atalay, 29-Doç.Bekir Günay, 30- Yavuz Dursun, 31- Erdal Baykara, 32- Şener Keser, 33- Mustafa Görgün, 34- Kadem Duran, 35- Kürşat Bal, 36- Murat Pala, 37- Uğraş G. Çiftçi, 38-Cemil Uslu, 39- Murat Yılmaz, 40- Atilla Moralı, 41- Osman Ölçer

18. Kongrenin sonunda yeni kurulların başkanı olarak seçilen Süleyman Pekin de bir konuşma yaparak hazirûna teşekkür etti. Tüzükte ifadesini bulan milli varlığımızla ilgili çalışmaları farkındalık eylemleriyle genç kuşaklara ve farklı kesimlere taşımayı hedeflediklerini söyleyen Pekin, ideolojilerin değil ilkelerin öne çıkacağı bir zamana hazırlık yapmanın zaruretinden bahsetti. Herşeyin tüketime endekslendiği, değerlerin piyasalaştığı ve piyasanın değerleştiği, düzensizliğin düzen olduğu bir dönemde ortak akıl üzre yeni bir yol yada yeni bir sistem kurmaktan başka bir çıkış olmadığının da altını çizdi.

İstişare Kurulu’nu Kocaeli’nin 41’ine çıkardıklarını ve her kesimden, her meşrepten insanı kapsama alanına almaya çalıştıklarını beyan Süleyman Pekin; yedek-asil ayrımı yapmadan ve ekip ruhunu sergileyen bir yönetişim içinde olacaklarını vurguladı. Pekin ilk iş olarak 26-28 Ekim 2018 tarihleri arasında Malatya’da gerçekleşecek olan “Aydınlar Ocakları 47.Büyük Şurası”na katılacaklarını ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.