1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kasımpaşa: 2 - Beşiktaş: 3

Kasımpaşa: 2 - Beşiktaş: 3

Beşiktaş, Süper Lig'in 14. haftasında konuk olduğu Kasımpaşa'yı iki kez geri düştüğü maçta 3-2 mağlup ederek altıda altı yaptı. Bu sezon Sivasspor ile Süper Lig'de beş maçlık galibiyet serisi yakalayan siyah beyazlıların serisi altı maça çıktı.

A+A-

Uzun süre 10 kişi oynayan Kasımpaşa'ya karşı iki kez geri düşen Beşiktaş'a galibiyeti getiren golü 90+4'te oyuna sonradan giren Mehmet Umut Nayir attı. Tayfur Havutçu'nun Kasımpaşa kariyeri ise mağlubiyetle başladı. Lacivert beyazlılar, Süper Lig'deki son dört maçından da mağlubiyetle ayrıldı.

Süper Lig'in 14. haftasında Kasımpaşa'ya konuk olan Beşiktaş, geçen haftaki İstikbal Mobilya Kayserispor mücadelesine göre lacivert-beyazlı takımın karşısına tek değişiklikle çıktı.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Abdullah Avcı, sakatlığı bulunan Georges-Kevin N'Koudou'nun yerine Pedro Rebocho'ya görev verdi. Siyah-beyazlı takımın Portekizli oyuncusu Pedro Rebocho, bir maç sonra ilk 11'de görev yaptı. Son haftaların istikrarlı oyuncularından biri olan ama İstikbal Mobilya Kayserispor maçında yedek oturan Rebocho, savunmanın solunda oynadı.

Kasımpaşa, teknik direktör Tayfur Havutçu yönetiminde ilk maçına çıktı. Havutçu, uzun yıllar formasını giydiği Beşiktaş'a karşı teknik direktör olarak puan mücadelesi verdi.

Kasımpaşa'nın sezon başında kadrosuna kattığı Ricardo Quaresma ile Mustafa Pektemek, eski takımlarına karşı mücadele etti. Portekizli futbolcu Quaresma, Süper Lig'de ilk defa Beşiktaş'a rakip oldu. Ricardo Quaresma, daha önce ülkesinin Porto takımıyla siyah-beyazlı ekibe karşı forma giymişti. Beşiktaş taraftarı, karşılaşma öncesinde Quaresma lehine tezahüratta bulundu. Quaresma, 88. dakikada yerini Abdul Khalili'ye bıraktı. 

Karşılaşma öncesi, vefat eden eski milli oyuncu Tuncay Mesçi için saygı duruşu yapıldı.

Kasımpaşa karşılaşmanın 15. dakikasında 10 kişi kaldı. Serbest vuruşu hızlı kullanan Beşiktaş'ta Burak Yılmaz, sol çaprazdan pasını Atiba Hutchinson'a verdi. Atiba, ceza yayı önünde Hafez'den topu kurtardıktan sonra yerde kaldı. Maçın hakemi Arda Kardeşler, Hafez'i kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

Kasımpaşa, 24. dakikada öne geçti. Popov'un ceza sahası dışı sağ çaprazdan kısa pasında Koita, kale alanında topu kontrol ettikten sonra vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak kaleci Karius'tan döndü. Ardından topu önünde bulan Mustafa Pektemek'in sol çaprazdan boş kaleye şutunda meşin yuvarlak filelere gitti. Ancak maçın hakemi Arda Kardeşler, Koita'nın ofsaytta olduğu gerekçesiyle golü vermedi. Daha sonra yapılan VAR incelemesinin ardından Arda Kardeşler golü geçerli saydı: 1-0. 

39. dakikada Beşiktaş beraberliği sağladı. Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında Caner Erkin'in altıpasın solunda bekletmeden sol ayağıyla uzak köşeye yaptığı vuruşta top filelerle buluştu: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

Kasımpaşa, 56. dakikada Bengali Koita'nın golüyle Beşiktaş karşısında 2-1 öne geçti. Hızlı gelişen atakta uzun pasla topu önünde bulan Haris Hajradinovic, ceza sahası içine yaptığı ortaya çok iyi vuran Koita meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

Beşiktaş, Umut Nayir'in 71. dakikada attığı golle skora bir kez daha eşitlik getirdi: 2-2. Karşılaşmanın 60. dakikasında Abdoulay Diaby'nin yerine oyuna giren Umut Nayir, Gökhan Gönül'ün asistinde ağlara gönderdiği topla maça bir kez daha eşitliği getirdi.

Beşiktaş, 90+4'te Umut Nayir'in golüyle 3-2 öne geçti. Jeremain Lens'in ceza sahası içine yaptığı ortaya çok iyi dokunan Mehmet Umut Nayir, kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü atarak Beşiktaş'a galibiyeti getirdi. 

Süper Lig'de oynadığı son 6 maçı da kazanan Beşiktaş, 27 puanla ikinci sıraya yükseldi. Kasımpaşa ise 12 puanda kaldı.

Süper Lig'de günün diğer maçlarında;

İH Konyaspor: 0 - Gaziantep FK: 0
Antalyaspor: 1 - Trabzonspor: 3
Yukatel Denizlispor: 1 - Medipol Başakşehir: 1

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.