1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kar üstü araçla köylerine ulaştılar

Kar üstü araçla köylerine ulaştılar

ERZURUM'da okulları yarı yıl tatiline giren öğrenciler, Paladöken Dağı'nın kayak yapılmayan arka yüzündeki köy ve mezradaki evlerine kar üstü araçlar ile götürüldü.

A+A-

Kent merkezindeki çeşitli ilköğretim okullarında öğrenim gören 20 öğrenci, yarı yıl tatili nedeniyle yeni Tekman karayolu üzerindeki Toparlak Köyü'nde toplandı. Öğrenciler burada İl Özel İdare Müdürlüğü'ne ait kar üstü araca bindirildi. Palandöken'in karlı doruklarını aşan karüstü araç, 45 kilometrelik yolu 2 saat sürede aldı. Zorlu yolculuğun ardından merkeze bağlı ilk olarak Aziziye Köyü'ne varıldı. Ardından, Çakalok ve Tekman ilçelerinin İncesu ile Küçük Geçit mezralarını da dolaşan Yaşar Ogan yönetimindeki kar üstü araç, öğrencileri birer birer ailelerine teslim etti.

TATİL BİTİMİNDE AYNI ARAÇLA DÖNECEKLER

Öğrencilerin yolculuğuna eşlik eden ve Tekman'ın İncesu mezrasından Ömer Şahin, kışın tek ulaşım aracı olarak kar üstü aracı kullandıklarını söyledi. Şahin, "Okul çağına gelen çocukları kent merkezindeki akrabalarımızın yanına gönderiyoruz. Ailelerin yanında kalarak okuyorlar. Çocuklar, 15 günlük yarı yıl ve yaz tatillerinde köye dönüyor. Kışın Palandöken üzerinden gelen yolda kayak yapıldığı için öğrenciler kar üstü araçlarla taşınır. Allah devletimize zeval vermesin. Aynı kar üstü araç, kışın haftada bir köyle şehir arasında servis yapıyor. Kar üstü aracın işlerinin yoğun olması nedeniyle öğrenciler gecikmeli olarak evlerine gidiyor. Tatilin bitimine bir gün kala öğrenciler yine kar üstü araçla Erzurum'a taşınacak" diye konuştu.

Cemal Gürsel İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi İbrahim Oğuz, ilk zamanlar kar üstü araçla yolculuk yaparken korktuğunu ifade etti. Oğuz, "Şimdi alıştım. Uçurumun kenarından geçse de korkmuyorum. Yolculuk kar ve sis arasında olunca zor oluyor. Tatil geçtiğimiz cuma günü başladı ama biz 4 gün sonra köylerimize dönüyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.