1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Gaziantep'te büyük patlama.

Gaziantep'te büyük patlama.

Gaziantep 4'üncü Organize Sanayi Bölgesindeki bir galvaniz fabrikasında buhar kazanında patlama meydana geldi. Olayda 8 işçi öldü 13 işçi yaralı...

A+A-

Gaziantep 4'üncü Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir galvaniz fabrikasında büyük bir facia yaşandı. Buhar kazanında gaz sızıntısı nedeniyle gerçekleştiği tahmin edilen patlamada 8 işçi öldü 13 işçi de yaralandı.

İlk yapılan açıklamalarda 6 kişinin öldüğü, 15 işçinin de yaralandığı duyurulmuştu. Ancak hastaneye kaldırılan işçilerden ikisinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 8 oldu...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, alınan ilk bilgilere göre su deposu yapımı sırasında bir patlama meydana geldiğini açıklamıştı.

1 KİŞİ ARANIYOR

Patlama sonrasında ulaşılamadığı belirtilen kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Olayın meydana geldiği Organize Sanayi Bölgesi’ndeki galvaniz fabrikasına vinç getirildi. Vinç yardımıyla fabrika içindeki bazı borular kaldırılarak, başka bir bölüme götürülüyor. Çalışmaya işçiler ve polis de yardımcı oluyor. Bu arada, bazı itfaiye erleri binanın üzerine çıkarak çevreyi gözlemliyor. AFAD ve itfaiye ekipleri de bölgedeki çalışmalarına devam ediyor.

Patlama dolayısıyla fabrikanın camlarının kırıldığı ve bir duvarın delindiği görüldü, fabrika önünde bir cenaze aracı ve ambulanslar bekletiliyor. Öte yandan kayıp olduğu belirtilen Lütfü Çatkın’ın bir yakını, yeğenini telefonla aradığını, telefonun çaldığını ancak cevap vermediğini ifade etti.

'GÖREV ŞEHİDİ' OLDULAR

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da patlamanın meydana geldiği fabrikada incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Konukoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, alınan tüm önlemlere rağmen, bazen bu tür kazaların olduğunu söyledi. Olayda hayatını kaybedenlerin "görev şehidi" olduğunu ifade eden Konukoğlu, şunları kaydetti: "Henüz ulaşılamayan bir işçimiz var. Firmamız büyük ve başarılı bir firma. Alınan tüm önlemlere rağmen ne yazık ki bazen bu tür kazalar oluyor. Olaydan derin üzüntü duydum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı işçilerimize de acil şifalar diliyorum. Firma yetkililerine ve tüm fabrika çalışanlarına geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. İnşallah bu tür olayları bir daha asla yaşamayız."
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.