1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kadıköy'de Sarı-Lacivert gece

Kadıköy'de Sarı-Lacivert gece

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe, evinde Bursaspor'u konuk etti. Sarı-Lacivertli ekip 1-0 geriye düştüğü karşılaşmadan, 4-1 galip ayrıldı ve rakipleri lider Galatasaray ve Beşiktaş puan kaybettiği haftayı iyi değerlendirdi

A+A-

 

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Bursaspor ile karşılaşan Fenerbahçe, maçın hemen başında şok bir golle 1-0 geriye düşmesine karşın, maçı 4-1 kazanmasını bildi. Böylelikle lider Galatasaray ile aradaki puan farkını 4'e indirirken, Beşiktaş ile puanları eşitledi.Sarı-Lacivertli takıma galibiyeti getiren golleri Emre Belözoğlu, Raul Meireles, Dirk Kuyt ve Moussa Sow atarken, konuk ekip Bursaspor'un tek golünü Stanislav Sestak kaydetti.Fenerbahçe bu sonuçla puanını 43'e çıkartırken, Bursaspor 37 puanda kaldı.Ligde önümüzdeki hafta Fenerbahçe deplasmanda MP Antalyaspor'a konuk olacak. Bursaspor ise evinde Trabzonspor'u ağırlayacak.

Maçtan notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig’de Bursaspor ile yaptıkları mücadelede takımında sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül ve Webo’nun yerine Mehmet Topuz ve Semih Şentürk’e görev verdi.UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında Viktoria Plzen ile yapılan mücadelede sakatlanan iki futbolcu Bursaspor’a karşı forma giyemedi. Savunmada Gökhan Gönül’ün yerine Mehmet Topuz, forvette de Webo’nun yerine Semih Şentürk ilk 11’e dahil edildi. UEFA Avrupa Ligi maçında forma giyemeyen Emre Belözoğlu ve Meireles, lig mücadelesinde 11’deki yerlerini aldı.Aykut Kocaman Viktoria Plzen maçının 11’inde yer verdiği Ziegler ve Selçuk Şahin’i Bursaspor mücadelesinde 18 kişilik kadronun dışında tuttu. Fenerbahçe’nin 18 kişilik maç kadrosunda ayrıca Stoch, Orhan Şam, Recep Niyaz, Serdar Kesimal ve Sezer Öztürk de bulunmadı.

Tribünler dolduUEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında deplasmanda Çek Cumhuriyeti’nin Viktoria Plzen takımını 1-0 yenerek tur için önemli bir avantaj elde eden sarı-lacivertli ekibi Bursaspor karşısında taraftarı yalnız bırakmadı. Tribünleri dolduran taraftarlar, maç öncesi yaptıkları tezahüratlarla takımlarına büyük destek verdi.Taraftarlar, ısınmak için sahaya çıktıklarında tek tek futbolcuları tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu. Bursaspor’u da Fenerbahçe deplasmanında taraftarı yalnız bırakmadı. Konuk takımın taraftarları, bulundukları tribünün büyük bölümünü doldururken, coşkulu tezahüratlarla takımlarına destek oldu.

Bursaspor tribünlerinde meşaleler ve maytaplar

Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte Bursaspor tribünlerinde meşaleler yanarken, maytaplar patlatıldı. Bursasporlu taraftarlar yaktıkları meşalelerin bir kısmını bulundukları tribünün önüne doğru atarken, çok sayıda maytap da patlatıldı. Atılan yabancı maddelerin saha içine de ulaştığı görüldü.

Maç öncesi olay

Karşılaşma öncesi eski Salı Pazarı bölgesinde çıkan kavgada bir Bursasporlu taraftar bıçaklandı. Çocuğuyla birlikte maça gelen taraftarın, bıçakla yaralandıktan sonra hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Bu arada Bursasporlu taraftarların bulundukları tribüne alınmaları sırasında polis ekipleri bu tribüne girişin önünden geçen yolu trafiğe kapattı.Taraftarların girişinden sonra yol açıldı. Öte yandan maraton tribününün, Bursasporlu taraftarların bulunduğu tribüne yakın bölümündeki Fenerbahçeli taraftarlar maç öncesinde "Biri Emek Hırsızı mı dedi" yazılı pankart açtı. Pankartta aynı renklere sahip Bursaspor ile Çarşambaspor’un amblemleri yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.