1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İtiraz eden yandı!

İtiraz eden yandı!

Arena'daki derbiye atanan Halis Özkahya, maç başına ortalama 4.39 sarı kart gösteriyor. Bunların çoğunluğu ise itirazlar ve disiplinsiz hareketlerden kaynaklanıyor. Özkahya'nın galibiyet mağlubiyet oranları ise oldukça dengeli

A+A-

Merkez Hakem Kurulu, Arena’daki Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için Halis Özkahya’yı görevlendirdi. Biz de performansı en az iki takımın futbolu kadar merak edilen genç hakemin FANATİK arşivindeki istatistiklerini masaya yatırdık. Ortaya çıkan veriler şöyle:

- Her iki takımdan da 6’şar futbolcuya bakıldığında Aslan’da Burak Yılmaz 8 maç 1 sarı, Selçuk İnan 12 maç 1 sarı, Melo 3 maç 2 sarı, Umut Bulut 10 maç     1 sarı, Engin Baytar 9 maç 3 sarı, Sabri 10 maç 4 sarı kart gördü. Fener’de de Bekir 6 maç 1 sarı, Mehmet Topal 10 maç 2 sarı, Caner 11 maç 2 sarı, Gökhan Gönül 12 maç 1 barı, Baroni 10 maç 2 sarı, Selçuk Şahin 15 maç 2 sarı kart gördü. Özkahya bu kartların çoğunluğunu, itirazdan dolayı gösterdi.
- Toplamda 28 kırmızı kart gösterdi. Yaklaşık 4 maçta bir kırmızı kartına başvurduğu anlamına geliyor, 0,27’lik oran da normal bir ortalama.
- Galatasaray’ın 18 lig maçını yönetti. Cim Bom 9 galibiyet, 3 beraberlik, 6 yenilgi aldı. 36 gol atıp 24 gol yedi. Aslan 39, rakipleri 44 sarı kart gördü. Galatasaray 2, rakipleri 3 kırmızı kart gördü. Penaltılarda da 1-1 eşitlik var. 
- Fenerbahçe’nin 16 lig maçını yönetti. Kanarya 10 galibiyet, 3 beraberlik, 3 yenilgi aldı. 27 gol atıp 17 gol yedi. Fener 34, rakipleri 43 sarı kart gördü. Fenerbahçe ve rakipleri 2’şer kırmızı kart gördü. Fener’e 3, rakiplerine 2 penaltı verildi.
O tavrını değiştirmek zorunda
Hafta içinde derbinin hakemi Halis Özkahya olur diye zaten görüşümüzü belirtmiştik. MHK da Halis Özkahya’yı atayarak düşüncelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi. Özkahya’nın son haftalardaki genel performansına baktığımızda zaten form grafiğinde gözle görülür bir yükselme görülüyor. Bir de Cüneyt Çakır’ın olmaması, Fırat Aydınus’un en son yönetmiş olduğu Fenerbahçe maçında sıkıntı yaşaması, Halis’i diğer FIFA hakemlerinin önünde daha avantajlı bir konuma getirmişti. İlk derbi maçını yönetecek olması, kamuoyunun ona kredi tanıması anlamında çok büyük bir avantaj. Bu avantajı kullanıp kullanamayacağını pazar günü göreceğiz. Bundan önceki yorumlarımızda Halis’e yaptığımız uyarılar ve tavsiyeler vardı. Eğer bu uyarı ve tavsiyelerden kendisine bir şeyler çıkarabilirse, bu derbide kariyeri açısından çok önemli aşama kaydedebilir. Ancak o bildiğimiz saha içindeki tavırları sergilerse çok büyük sıkıntı yaşar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.