1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İŞTE İMRALI’DAKİ GÖRÜŞMENİN TUTANAKLARI:

İŞTE İMRALI’DAKİ GÖRÜŞMENİN TUTANAKLARI:

Başarısızlıkta ben yokum!Abdullah Öcalan, BDP milletvekillerine, “Ben sorumluluk üstlenmem. Süreç başarısız olursa ‘Apo öldü’ diyeceksiniz. Ben yokum. BDP ve PKK’nın beni kullanmasına izin vermem” dedi

A+A-

‘23 Şubat 2013 görüşme notları’ başlığı altında oluşan görüşme notları, Abdullah Öcalan’ın, “Tarihi önemde bir toplantıya başlıyoruz. Nasıl bir yöntem izleyelim?” sözü ile başlıyor. Heyetten “Size nasıl uygunsa” yanıtı alan Öcalan, çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerinin ve önerilerinin yanı sıra BDP heyetindekilerle özel konularda sohbet de ediyor.
 
Abdullah Öcalan’ın, İmralı’da BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’la yaptığı, bir MİT yetkilisinin de hazır bulunduğu görüşmenin tutanakları Milliyet Gazetesi'nde yayınlandı...

İmralı'da BDP heyeti ile Abdullah Öcalan'ın görüşmelerine ilişkin tutanaklar ortaya çıktı. Milliyet gazetesinde yayınlanan tutanaklara göre Öcalan; PKK'nın çekilmesi için öngördüğü takvimden, başkanlık sistemine, kafasındaki vatandaşlık tanımından, kamuoyundan beklentilerine kadar görüşlerini heyetle paylaştı.

Tutanaklarda Öcalan'ın İmralı'ya giden ikinci heyetle, yani BDP'li Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan'la neler konuştuğu ayrıntılı olarak yer alıyor. Milliyet gazetesinde yayınlanan tutanaklara göre Öcalan, çözüm sürecinin aksamamasını "hayatımız söz konusu" diyerek ne kadar çok istediğini anlatıyor. Öcalan, "dostlarımızın ve halkımızın eski kalıp mücadeleleri bir kenara atmaları lazım" diyor.

İŞTE MİLLİYET GAZETESİNDE YAYINLANDIĞI ŞEKLİYLE İMRALI TUTANAKLARI - OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Öcalan, çözüm sürecinde PKK'nın çekilme takvimi için öngördüğü planı da anlatıyor. Çekilmenin parlamento kararıyla olacağını söyleyen Öcalan, köylere geri dönüşün sağlanmasını istiyor. Öcalan, silahları bırakma kararını Nevruz'da kendisinin açıklamak istediğine de vurgu yapıyor.

Tutanaklardan; Türkiye'nin gündemindeki başkanlık sistemi konusunu Öcalan'ın da yakından takip ettiği anlaşılıyor. Öcalan, başkanlık sistemini istiyor ve Amerika'daki gibi olması gerektiğini savunuyor.

Tutanaklara göre Öcalan, kafasındaki vatandaşlık tanımını da Sırrı Süreyya Önder'e "Özgür iradesiyle Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlılığını ifade eden her birey Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır" diye yazdırıyor. Öcalan'ın, "Devlete aitiz, Türk ulusçuluğuna değil" dediği de yine tutanaklarda yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.