1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İşte Emre'yi geri getiren 5 olay

İşte Emre'yi geri getiren 5 olay

Yıldız oyuncu bir dizi gelişme ve kavga ettiği Aykut Kocaman’ın onayı ile yeniden F.Bahçeli oldu.

A+A-

1- 15 ARALIK 2011

Akşam saat 20.00... Aykut Kocaman’ın evinin kapısının zili çalıyor. Kocaman karşısında Emre ve Rıdvan Dilmen’i görüyor. Emre “Futbolu bıraktıktan sonra birbirimizin yüzüne bakabilmemiz için buraya geldim” diyor…

2-29 MAYIS 2012

Emre, F.Bahçe’den sözleşme uzatma talebi gelmeyince menajeri ile görüşerek A.Madrid’in teklifine onay vermesini istiyor. Kocaman bu süreçte Emre ile hiç görüşmüyor… Ama ikisi de birbirlerine sıcak mesajlar veriyor.

3-30 HAZİRAN 2012

Kocaman, asbaşkan Ali Yıldırım ve Emre yemekte bir araya geliyor. Üçlü bu görüşmede aralarındaki tüm sorunları konuşuyorlar. Yemekten iki taraf da mutlu ayrılıyor… Emre, içi rahatlamış olarak Madrid’e gidiyor.

4-25 OCAK 2013

Aziz Yıldırım, Kocaman’a “Emre’yi ister misin” diye soruyor. O da, “Benim açımdan sorun olmaz. Emre iyi futbolcu ve takıma hem maç içinde, hem dışında faydalı olur” deyince, düğmeye basılıyor.

5-28 OCAK 2013

Ağabeyi Aziz Yıldırım ile ilişkileri düzelen ve yeniden faal olan Ali Yıldırım İspanya’ya gidiyor. Emre’ye transfer konusunu açıyor. Emre önce şaşırıyor ancak kısa bir düşünmenin ardından “Evet” diyor.
EMRE’nin geliş hikayesine başlamadan önce nasıl gittiğine bakmamız gerek... Bilindiği gibi her şey Bursaspor-Fenerbahçe karşılaşması sonrası soyunma odasında Aykut Kocaman ile Emre Belözoğlu arasında bir tartışma yaşamasıyla başlamıştı. Bu tartışma kavgaya dönüşmüş, Belözoğlu iddiaya göre önce yumruk atmak istemiş, ardından elindeki su şişesini Kocaman’a fırlatmıştı.
Kavganın ertesi günü Nihat Özdemir ile Aykut Kocaman’ın yaptığı toplantıda Emre Belözoğlu’nun kadro dışı bırakılmasına karar verilmişti. Ancak resmi siteye bu bilgi konulacakken son anda bu ertelenmişti.
Aynı gün saat 15.00’ten sonra ise bir anda işler değişiyor ve Emre’nin kadro dışı bırakılmasından vazgeçiliyordu. Ertesi gün F.Bahçe Yönetim Kurulu toplanıyor ve Emre’ye kadro dışı değil para cezası verilmesine karar veriyordu. Yani Emre konusu sezon sonuna kadar buzdolabına kaldırılıyordu.

KOCAMAN NASIL KABUL ETTİ?

ŞİMDİ herkesin aklında bir soru var. Emre Belözoğlu, Aykut Kocaman ile yaşadıklarına rağmen Fenerbahçe’ye nasıl geri döndü?
Size bu süreci anlatırken Emre ile yaşadığım diyalogları da burada yazacağım… Belözoğlu ile Kocaman arasında gerçekten de sorun sürüyor muydu? İşin aslı neydi? Bir sorun varsa Aykut Kocaman bu transfer nedeniyle rahatsız olacak mıydı? Tüm bu soruların yanıtını aşağıda okuyacaksınız...

9 HAZİRAN’DAKİ HABER

KOCAMAN ve Emre arasındaki sorunları çözme konusunda ilk adımı Emre Belözoğlu atmıştı. Rıdvan Dilmen ile birlikte Kocaman’ın evinde giden Emre Belözoğlu teknik direktörüne, “Futbolu bıraktıktan sonra birbirimizin yüzüne bakabilmek için buraya geldim” demişti...
Ancak sezon sonuna kadar buzdolabına kaldırılan bu süreç sezon sonunda Emre Belözoğlu’nun kontratının uzatılmaması ile yeniden hortlamıştı. Atletico Madrid’e transfer olan Emre Belözoğlu, Çeşme’ye tatile gittikten sonra 9 Haziran tarihinde Hürriyet’te bir haber yayınlandı. “İşte Emre’yi gönderen rapor” başlıklı bu haberde Emre’nin gönderilme sürecinde Aykut Kocaman’ın, Başkan Aziz Yıldırım’a Metris’te ilettiği Emre ile ilgili rapor vardı… Rapora göre Kocaman, Emre’yi istememe nedenlerini tek tek sıralamıştı.

EMRE KÜPLERE BİNDİ

BU haber üzerine Belözoğlu ile telefonda görüştük. O sırada Çeşme’de olan Emre bu habere değil içeriğindeki rapora çok kızgındı… Sinirden konuşmakta bile zorluk çekiyordu… “Nasıl böyle bir rapor olabilir” diyordu… Ardından da İspanya’ya gitmeden önce Kocaman ile mutlaka yüzyüze geleceğini ve bunları konuşacaklarını belirtiyordu…
Bu görüşme Emre’nin İspanya’ya gitmesinin hemen öncesinde gerçekleşti… Emre, Ali Yıldırım ve Aykut Kocaman’ın katıldığı bu yemekte herkes eteğindeki taşları döktü… Konuşma sonunda Fenerbahçe’nin 3 önemli ismi de ikna olmuştu…
Kocaman, Emre’nin çok yıprandığını, Emre’ye önyargılı yaklaşımlar nedeniyle Fenerbahçe’nin zarar gördüğünü belirtiyordu. Bu ayrılığın hem Emre için hem de Fenerbahçe için çok daha iyi olacağını belirtiyordu… Emre de ikna olmuştu…

DÖNMESİNİ İSTER MİSİN?

VE ara transfer dönemi geldiğinde Fenerbahçe’de Aykut Kocaman’ın transfer listesi belliydi. Listede Emre Belözoğlu yoktu… İlk sıralarda Belhanda, bir yedek golcü ve bir sol bek bulunuyordu.
Transferin son günleri yaklaşırken Başkan Aziz Yıldırım, kulüpte görüştüğü Kocaman’a sürpriz bir teklifte bulundu: ”Emre’yi ister misin?”
Bu teklife önce şaşıran Kocaman ardından, “Neden olmasın? Emre bu takımda her zaman oynar” karşılığını verdi. Kocaman’ın da istekli olmasıyla Başkan Yıldırım, yönetim kurulu üyesi, kardeşi Ali Yıldırım’ın İspanya’ya gidip bu işi bitirmesini istedi… Teklifi duyan Emre önce şaşırdı ama çok düşünmeden kabul etti… İstemeye istemeye gittiği Madrid’den dönüşü onu heyecanlandırmıştı.
Madrid’e veda edip İstanbul’a döneceği önceki akşam, telefonu çaldı… Arayan Aykut Kocaman’dı. “Hoş geldin Emre” diyordu.
Neredeyse 1 yıldır süregelen o üzücü kavganın son izleri de bu telefonla silinmişti…

1 milyon Euro azına oynayacak

EMRE Belözoğlu için Atletico Madrid’e 350 bin Euro ödeyecek olan Fenerbahçe Kulübü, Emre’ye ise bu sezon için 1.2 milyon Euro, gelecek 2 sezon için ise 2 milyon Euro garanti para ödeyecek. Emre’ye ayrıca 2.5 sezon boyunca maç başına 20 bin Euro verilecek. Yıldız futbolcu, daha önceki döneminde yıllık 3 milyon Euro’nun üstünde para kazanıyordu.

Aykut Hoca ile sorunu çözmüştük

Emre, 6 ay önce F.Bahçe’den ayrılmasının ‘bir gereklilik’ olduğunu söylerken,”Aykut hoca ile sorunları da zaten halletmiştik” dedi.
F.BAHÇE’ye dönen Emre Belözoğlu dün sağlık kontrolünün ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Belözoğlu, Kendisi için sürecin 4 gün önce başladığını belirterek “4 yıl önce Fenerbahçe’ye geldiğimde jübilemi burada yapmak istediğimi de söylemiştim. Ancak F.Bahçe’den 6 ay önce ayrılmam camiam adına bir gereklilikti. Şimdi artık birbirimize sarılma zamanı. Aykut Hoca benim büyüğümdür. Yaşadığımız sıkıntılar oldu. Her futbolcu ve antrenörün yaşayabileceği bir durumdu; zaten bunu da halletmiştik. Görüşmeler olumu gerçekleşti yuvama döndüğüm için çok mutluyum. Şampiyonluklara bu forma altında imza atacağız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

G.Saray ile Beşiktaş da istedi

YENİ transfer Reto Ziegler sağlık kontrolünün ardından konuştu. Ziegler, Galatasaray’dan ve Beşiktaş’tan da teklifler aldığını belirterek, “Temasa geçtiler ancak somut olarak bir şey olmadı. Ben profesyonelim. Somut bir şey olsaydı gider miydim? Bilmiyorum ama sarı lacivert renklere dönmekten mutluyum” dedi.

Umarım Emre uğurlu gelir

Aykut Kocaman “Emre, Ziegler ve Webo’nun gelişi ligdeki geleceğimize ilişkin inancımı kuvvetlendirdi” dedi.
F.BAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Emre Belözoğlu, Ziegler ve Webo transferleriyle ilgili olarak, “Hem kendileri için hem de F.Bahçe için başarılarla dolu bir sezonun başlangıç adımları olmasını temenni ediyorum” dedi. Kocaman, “Bu transferlerin Fenerbahçe için başarılarla dolu bir sezonun başlangıç adımlarının olmasını temenni ediyorum” diye konuştu

“Umarım Emre uğurlu bir transfer olur” ifadesini kullanan Aykut Kocaman, “Takviyelerle beraber ligde de gerekli adımı atacağımıza olan inancım, bütün F.Bahçelilerle beraber benim de kuvvetlendi. Umarım düşüncemiz paralelinde hareket olur” diye konuştu.

WEBO: Çok büyük sorumluluk aldım

YENİ transferlerden Piere Webo ilk açıklamasını FB TV’ye yaptı... Kamerunlu futbolcu konuşmasında, ”Mutluluk ve gurur ilk etapta yaşadığım duygular. Çünkü Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpte oynayacağım. Sabırsızlıkla yeni takım arkadaşlarımla tanışmayı bekliyorum. Önce büyük bir mutluluk duydum, ondan sonra çok ciddi bir sorumluluk duygusu hissettim. Çünkü Fenerbahçe gibi büyük bir kulübe geldim” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.