1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İşte dünyanın en zengin futbolcuları

İşte dünyanın en zengin futbolcuları

Goal.com, toplam kişisel servet bazında dünyanın en zengin 50 futbolcusunu gösteren 'Goal En Zenginler 2013' listesini açıkladı

A+A-

Goal.com, toplam kişisel servet bazında dünyanın en zengin 50 futbolcusunu gösteren ‘Goal En Zenginler 2013’ listesini açıkladı. Futbolcuların bilinen servetlerinin en doğru ve en kapsamlı şekilde araştırılmasından sonra hazırlanan Goal En Zenginler 2013, bugüne kadar hazırlanan en gerçekçi zengin futbolcular listesi olma özelliğini taşıyor. İlk sırasında David Beckham’ın yer aldığı listede Galatasaray’ın yıldızları Didier Drogba ve Wesley Sneijder de yer alıyor. Bir dönem Fenerbahçe'de oynayan Nicolas Anelka ile Galatasaray forması giyen Franck Ribery de listedeki isimler arasında bulunuyor.

İLK 5'TE 2 REAL MADRİD'Lİ

Fransa’nın Paris Saint-Germain takımında forma giyen İngiliz yıldız David Beckham, 200 milyon Euro’luk servetiyle Goal En Zenginler 2013’ün ilk sırasında yer alıyor. Barcelona’nın rekortmen oyuncusu Lionel Messi, 134 milyon Euro’luk servetiyle Beckham’ı takip ederken, Real Madrid’in süper starı Cristiano Ronaldo, 130 milyon Euro tutarındaki servetiyle üçüncü sırada bulunuyor. Ronaldo’nun takım arkadaşı Kaka 80 milyon, eski bir Barcelona oyuncusu olan ve kariyerini ülkesi Brezilya’da sürdüren Ronaldinho ise 73 milyon Euro’luk servetiyle listenin beşinci sırasında kendisine yer buluyor.

DROGBA 24'ÜNCÜ

Goal En Zenginler 2013’de halen Türkiye’de oynayan iki yıldız da yer alıyor. Galatasaray’ın lige verilen arada kadrosuna kattığı yıldız oyunculardan Drogba, toplamda 29 milyon Euro’yu bulan servetiyle listenin 24’üncü sırasında bulunuyor. Drogba, daha önce formasını giydiği Çin takımı Shanghai Shenhua'ya transfer olmadan önce 24.5 milyon Euro’luk servete sahipti. Oyuncunun, dünya futbolunun gündemine en uzak kaldığı 2012'nin ikinci altı aylık periyodunda servetine yaklaşık 4.5 milyon Euro daha eklediği görülüyor. Drogba Chelsea'de oynadığı dönemde, John Terry ve Frank Lampard'la birlikte kulübün en çok kazanan üç futbolcusundan biri olarak öne çıkıyordu. Ünlü futbolcu Chelsea’den ayrılmadan önce 159 bin Euro maaş alıyordu ve kişi başına 463 bin Euro olarak belirlenen 11.5 milyon Euro’luk Şampiyonlar Ligi primini 25 takım arkadaşıyla paylaşmıştı.

SPONSOR GELİRLERİNİ HAYIR KURUMLARINA BAĞIŞLADI

Drogba'nın kazancına Nike, Pepsi, Samsung, Orange France ve Konami'den gelen sponsorluk gelirleri de dahildi ancak bu gelirlerin tamamını hayır kurumlarına bağışladı. 2012 yılında Didier Drogba Vakfı'nın kasasına 1 milyon Euro’dan fazla para koydu; kendisine ait Clubnote şirketinin varlıkları da 2011 yılında 330 bin Euro’dan 715 bin Euro’ya yükseldi. 2009 yılında Pepsi'yle yaptığı anlaşma sayesinde elde ettiği 3.5 milyon Euro’luk geliri, ülkesinde bir hastane inşaatında harcadı. Drogba son olarak geçtiğimiz Aralık ayında cömertliğiyle tekrar gündeme geldi. Chelsea futbolcuları ve kulübün çalışanları için tam 870 bin Euro’luk Şampiyonlar Ligi kutlama yemeği verdi. Bu yemekte çalışanlara hatıra mücevherleri dağıtıldı.

SNEIJDER GAYRİMENKUL ZENGİNİ

Galatasaray’ın devre arası transferlerinden Wesley Sneijder ise 25.5 milyon Euro’luk servetiyle Goal En Zenginler 2013’te Drogba’nın iki basamak altında, 26’ncı sırada bulunuyor. Aylar süren pazarlıklar sonunda 9.7 milyon Euro bonservis bedeliyle Sneijder'i İstanbul'a getiren sözleşmeye göre ünlü futbolcu, kulübünden haftada yaklaşık 140 bin Euro alıyor. Sözleşme gereği Sneijder, yaklaşık 25 bin Euro’ya varan bir bonus elde etme şansına da sahip. Sneijder'in bugün itibariyle Amsterdam, Madrid, ABD ve Milano'da gayrimenkulleri bulunuyor.

SNEIJDER'IN SERVETİ REAL'E DAYANIYOR

Ajax'ın ünlü futbolcu akademisinde yetişen Sneijder, iki yıllık İspanya macerasından sonra 2009 yılında Real Madrid'den Inter'e 14.5 milyon Euro bedelle transfer olmuştu. Wesley'in Ajax'tan Real’e geçiş bedeliyse tam 26 milyon Euro’ydu. Her zaman önemli bir oyuncu olması sayesinde, kaptanı olduğu Hollanda milli takımının formasını da 90'dan fazla kez giyen Sneijder, Nike ve Pirelli'yle imzaladığı pahalı sponsorluk anlaşmalarının kendisine sağladığı rahatlığı yaşamaya devam ediyor. Profilinin yüksek kalmaya devam etmesinde, televizyon sunucusu Yolanthe Cabau ile evlenmesinin de payı var.

RIBERY VE ANELKA DA LİSTEDE

Listede bir dönem Türkiye’de forma giyen oyuncular da bulunuyor. 2005 yılında Galatasaray’da forma giyen 14’ü lig, 3’ü kupa olmak üzere 17 maçta oynayan ve 1 gol kaydeden Franck Ribery, 33.5 milyon Euro’luk varlığı ile listenin 22’nci sırasında yer alıyor. 2004-2005, 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında Fenerbahçe formasıyla toplam 57 resmi maça çıkan ve 16 gol kaydeden 27’nci sıradaki Nicolas Anelka’nın serveti ise 25 milyon Euro’yu buluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.