1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İspanya ve Almanya turu son maça bıraktı: 1-1

İspanya ve Almanya turu son maça bıraktı: 1-1

2022 Dünya Kupası E Grubu ikinci maçında İspanya ile karşılaşan Almanya son dakikalarda bulduğu golle sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı ve üst tura çıkma umutlarını son maça taşıdı.

A+A-

2022 Dünya Kupası’na 7-0’lık görkemli bir başlangıç yapan İspanya, öne geçtiği maçta Almanya’ya üstünlük sağlayamayınca üst tur biletini son maça bıraktı. Almanya da ikinci maçında ilk puanını aldığı maç sayesinde umutlarını canlı tuttu.

2022 Dünya Kupası E Grubu’nun iki favori takımı İspanya ve Almanya birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Al Khor kentindeki maç 1-1’lik beraberlikle sona erdi ve iki takım da üst tur şansını son maça bıraktı.

İlk yarısı golsüz beraberlikle sona eren maçta perdeyi 62’de Alvaro Morata açtı. Maçın 83. dakikasında Niclas Füllkrug ile skora dengeyi getiren Almanya sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. İspanya galip gelerek üst tura yükselmeyi garantileme fırsatını teperken, ilk maçta Japonya’ya yenilen Almanya aldığı 1 puanla gruptan çıkma umudunu son maça taşıdı.

İspanya 4 puanla liderlik koltuğunda otururken son sıradaki Almanya ise 1 puana ulaştı. İspanyollar gruptaki son maçında 3 puanlı Japonya ile karşılaşacak. Almanya ise, Japonya’yı yenen ve 3 puanı bulunan Kosta Rika ile karşı karşıya gelecek.

RUDIGER’İN GOLÜ VAR’A TAKILDI

Maça iyi başlayan İspanya, henüz 7. dakikada Dani Olmo’nun şutunda direğe takıldı. Ceza sahasından çekilen sert şutu kaleci Manuel Neuer güçlükle tokatladı. Alman kaleciden seken top üst direğe çarparak kornere gitti. İlk yarıda Almanya yarı sahasında daha etkin olan İspanya, 40. dakikada Antonio Rudiger’in golüyle sarsıldı. Sağ kanattan kullanılan duran topa hareketlenen Rudiger, Almanya’yı 1-0 öne geçiren golü attı ancak, VAR uyarısıyla pozisyonun ofsayt olduğu tespit edildi.

MORATA’DAN GOLCÜ VURUŞU

Maçın 54. dakikasında Ferran Torres’in yerine oyuna giren Alvaro Morata, 62. dakikada İspanya’yı 1-0’lık üstünlüğe taşıdı. Sol kanatta topla buluşan Jordi Alba, ön direğe hareketlenen Morata’ya pasını aktardı. Yerden gelen topa şık bir dokunuş yapan Morata, kaleci Neuer’i mağlup etti.

FULKRUG’DAN KRİTİK GOL

İspanya karşısında maçın son virajına 1-0 geride giren Almanya, 70. dakikada oyuna dahil olan Niclas Füllkrug’un golüyle skora dengeyi getirdi. Jamal Musiala’nın ceza taşıdığı topu ceza sahası içinde önünde bulan Füllkrug, sert bir vuruşla kaleci Unai Simon’u mağlup etmeyi başardı ve skoru 1-1’e getirdi.

GOL | İspanya 1-1 Almanya

⚽️ 83' Füllkrug pic.twitter.com/HYNfiKU2yv

— Dünya Kupası - Anlık Goller (@dkgoller4) November 27, 2022

⚽62' Morata

İspanya 1-0 Almanya pic.twitter.com/JtgKkMfZes

— Anlık Goller - Dünya Kupası (@anlikgoller_14) November 27, 2022
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.