1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İngilizler Cüneyt Çakır'ı konuşuyor

İngilizler Cüneyt Çakır'ı konuşuyor

İngiliz gazeteleri, dün gece Manchester United'ın Real Madrid karşısında yaşadığı hezimetin ardından Cüneyt Çakır'ın maça damgasını vuran kararını tartışıyor

A+A-

 

Manchester United'ın 56'ncı dakikada Nani'nin gördüğü kırmızı kartın ardından iki gol yiyerek kaybettiği maç, İngiltere basınının manşetlerinde.

Cüneyt Çakır'ın verdiği karar futbol dünyasını ikiye bölerken, İngiliz basını Manchester United'lı oyuncular ve teknik direktör Alex Ferguson'un öfkeden delirdiğini yazdı.

SKY NEWS: Manchester United için acımasız son 

Son derece tartışmalı kırmızı kart kararı maçın dönüm noktası oldu. İlk 45 dakika hücum etmekte zorlanan Real Madrid karşısında, ManU 10 kişi kaldıktan sonra defan s yapmakta zorlandı. Maçın ardından Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho, ManU’ın sert oyununa değindi: “Çok agresif bir oyun ortaya koydular. Taktik olarak çok iyi organize olmuşlardı ve maç bizim için çok zordu... 11 kişiye karşı bu maçı kazanabilir miydik emin değilim” dedi.

BBC: Machested United’ın elenmesi Ferguson’u çileden çıkardı

Sir Alex Ferguson, maçtan sonra basının karşısına çıkmak için fazla sinirliydi. Sergi Ramos’un kendi kalesine attığı golle büyük avantaj yakalayan Ferguson’un takımı, 56’ncı dakikada Nani’nin kırmızı kart görmesiyle mağlubiyetten kaçamadı.

ESPN UK: Çakır doğru kararı verdi

Manchester United’ın eski kaptanı Roy Keane, maçtan sonra ITV Sport’a yaptığı açıklamada hakem Cüneyt Çakır’ın kararını savundu. Keane, “Çakır doğru karar verdi... Tehlikeli bir hareketti ve kırmızı kart gerektiriyordu. Hakem adil bir şekilde birkaç dakika düşündü, yardımcılarıyla konuştu ve kırmızı karta karar verdi” dedi.

DAILY MAIL: ManU Real karşısında kırmızıyı gördü

Hakem Cüneyt Çakır’ın, Arbeola’nın kaburgalarına tehlikeli bir şekilde çarptığı pozisyonda Nani’ye kırmızı kart göstermesi Manchester United için yıkıcı bir etki yaptı. Bu dakikaya kadar iyi bir oyun çıkaran ManU, kazanacakları kesin gibi görünen maçtan 2-1’lik skorla mağlup ayrıldı.

GUARDIAN: Ferguson için 26 yılda bir ilk

Manchester United’lı futbolcular maçın bitiş düdüğünün ardından hakem Cüneyt Çakır’ın etrafını sardı. Sir Alex Ferguson’un parmağıyla Çakır’a işaret ettiği görülürken, Rio Ferdinand alay eder şekilde Çakır’ın suratına alkış tuttu. Manchester United’da 26 yıldır görev yapan Ferguson, kariyerinde ilk defa bir maçın ardından basın toplantısına yardımcısını gönderdi. Mike Phelan, durum karşısında, ‘Burada oturmam sanırım yeterince açıklayıcı” dedi.

TELEGRAPH: Alex Ferguson konuşamayacak kadar sinirlendi

ManU teknik direktörü Sir Alex Ferguson, Real Madrid’e karşı kaybedilen maçın ardından konuşamayacak kadar sinirliydi. Maçı 1-0 önde götürürken Nani’nin kırmızı kartıyla 10 kişi kalan ManU, Luka Modric ve Cristiano Ronaldo’nun golleriyle sahadan yenik ayrıldı. Çakır, geçtiğimiz yıl Chealsea’nin Barcelona karşısındaki yarı final maçında da John Terry’yi kırmızı kartla oyundan atmıştı. Rio Ferdinand Çakır’ı alkışlayarak protesto ederken, Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho basın toplantısını kısa keserek Alex Ferguson’un yanına gitti.

HUFFINGTON POST: Çakır’ın kararı tartışma başlattı

1-0’lık skorla avantajı elinde bulunduran Manchester United’ın oyuncusu Nani, Arneloa’ya yaptığı acemice müdahalenin ardından kırmızı kart gördü. Her ne kadar Portekizli futbolcu topa izleyerek sıçramış olsa da Arbeloa’ya çarptığı an artık çok geçti. Tehlikeli hareket karşısında sarı kartı düşünmeyen Cüneyt Çakır, anında kırmızı kartını gösterdi. ManU teknik direktörü Sir Alex Ferguson karara büyük tepki gösterirken, maçın gidişatı da tamamen değişti. Ferguson, basın toplantısına yardımcısı Mike Phelan’ı gönderdi.

Huffington Post’un düzenlediği ve devam eden ankette, katılımcıların yüzde 30’u kırmızı kart kararını savunurken, yüzde 54’ü sarı kartın yeterli olduğunu belirtti.

TWITTER’DA CÜNEYT ÇAKIR KONUŞULUYOR

Şampiyonlar Ligi’nin en kritik maçlarından  biri olan Manchester United-Real Madrid mücadelesinde Nani’ye kırmızı kart göstererek geceye damgasını vuran karara imza atan Cüneyt Çakır, Twitter’da en çok adı geçen isimlerden biri oldu. Tweet’lerin bir kısmı Çakır’ın kararına karşı çıkarken, birçok kullanıcı da kırmızı kartı savundu.

@piersmorgan
Bu kadar kargaşa neden? Nani karate yaparak kırmızı kart gördü. Hapse girmediği için şanslı.

@JackHindsPhoto
Bu şaka olmalı! Maçı mahvetti... Şike skandalları hakkında konuşmalar duyuluyor... Bu tür kararlardan sonra akla gelmiyor değil. Çılgınlık!

@mrjakehumphrey
En inanılmaz olan şey, hakemin kırmızı kart vermesi için 2-3 dakika düşünmesiydi.

@DanLevyThinks
Açıçası pozisyonun tekrarını izledikce kırmızı kart kararının doğru olduğunu düşünüyorum.

@FisolaNYDN
Nani’ye kırmızı kart gösteren hakemin açıklama yapması gerekecek. Çok kötü bir karardı.

@ThomasBoorstein
Ben azınlıkta kalıyor gibi görünüyorum ama rakibinizin göğsüne bu şekilde darbe vurduğunuzda kırmızı kart görme riskini de almış oluyorsunuz.

@HassanPacman
Nani’nin yaptığı müdahale tehlikeli bir hareketti.

@IanDarkeESPN
Real şanslı. Nani’nin oyundan atılması çok basit bir karardı.

@HalaMadridIK
Pepe’nin Nani’nin yaptığı hareketi yaptığını düşünün. Kırmızı kart tartışması olur muydu? Sanmıyorum.

@freemaneric
Dürüst olmak gerekirse, karşınızdaki isim Nani.

@RobStoneONFOX
En azından sarı kart verilmeliydi ama kırmızı biraz sert oldu gibi.

@cheekybackheel
Nani De-Jong stili karate vuruşuyla kırmızıyı gördü. 

 

 
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.