1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Hediye skandalında fatura danışmana

Hediye skandalında fatura danışmana

Afyonkarahisar'da 5 Eylül'de 25 askerin şehit olduğu cephanelik patlamasının ardından Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e kilim, plaket veren vali İrfan Balkanlıoğlu danışmanını işten attı.

A+A-

Ziyarete ilişkin haber ve fotoğraflar tepki çekmişti. Vali Balkanlıoğlu, Basın Bürosu'nda sözleşmeli çalışan danışmanı İsa Kuş'u fotoğrafları internet sitesine koyduğu için önce görevden aldı sonra da işinden etti.

İçişleri Bakanlığı kaynakları da 2 hafta önce meydana gelen olayı doğruladı.

İfadesi alınan Kuş, haber ve fotoğrafların internet sitesine konacağından Vali Balkanlıoğlu'nun da haberinin olduğunu söyledi.

Valinin işten attığı basın danışmanı ise şöyle konuştu: Mahkemeye gideceğim

AFYONKARAHİSAR'da geçen 5 Eylül'de 25 askerin şehit olduğu cephanelik patlamasının ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e kilim ve plaket verdiği için eleştirilerin hedefi olan Vali İrfan Balkanlıoğlu, sözleşmeli işçi statüsündeki basın danışmanı 34 yaşındaki İsa Kuş'u işten çıkardı. Kuş, "Ben görevimi yaptım. Mahkemeye gideceğim ve hakkımı sonuna kadar arayacağım" dedi.

Afyonkarahisar'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda mühimmat deposunda 5 Eylül'de meydana gelen patlamada 25 asker şehit düştü. Patlamanın ardından 7 Eylül'de Afyonkarahisar'a gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kışlada 2 saat inceleme yaptıktan sonra Afyonakarahisar Valiliği'ni ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyarettin ardından Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Orgeneral Özel'e Bayat kilimi ve Afyon mermerinden yapılan bir satranç takımı hediye etti. Orgeneral Özel'in ziyaretini görüntüleyen Valilik Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde görev yapan İsa Kuş, bu ziyaretin aynı gün Valiliğin resmi internet sitesinde yayınladı. Konunun basında yer alması ve gelen tepkiler üzerine valilik ziyaretin fotoğraflarını siteden kaldırdı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Orgeneral Özel'e verdiği hediyeler nedeniyle gelen eleştiriler üzerine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ziyaretimize gelen tanıtım potansiyeli olan popüler kişilere yöre halkına ekonomik katkı için lokum, sucuk gibi ürünlerden hediye ediyoruz. Amacımız tanıtım yapıp yöredeki yoksul insanlara gelir kapısı sağlamak. Genelkurmay Başkanı gibi popüler bir isim gelmiş. Küçük maddi değeri olmayan bir hediye verdik. Genelkurmay Başkanımız çevresi olan bir insan. Bir yere o kilimi koysa, biri de 'Nereden aldınız' diye sorup Afyon'a gelip satın alsa fakir insanlar nasiplenecek. Emrivaki yapıp eline tutuşturmuşuz. Hayır mı diyecekti. Hayat devam ediyor. Bir acımız varken buna ara mı verelim?'"

ÖNCE İZNE GÖNDERİLDİ, SONRA İŞİNE SON VERİLDİ

Tartışmalara neden olan fotoğraflar, Valilik Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'de 12 yıldır görev yapan İsa Kuş'un buradaki görevine son verilmesine neden oldu. Vali Balkanlıoğlu'nun durumdan rahatsızlığını her fırsatta dile getirdiği, personelle ilgili bazı yaptırım kararlarını alacağını da vurguladığı belirtildi. Sorun ortadan kalkmayınca, tartışmalara neden olan fotoğrafları çekip internet sitesine koyan İsa Kuş'a önce 1 hafta izin verildi. İzinden dönen Kuş, önce tekrar kadrosunun bulunduğu Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda (SYDV) görevlendirildi. Yaklaşık 2 hafta burada görev yapan Kuş'un görevine önceki gün Vali Balkanlıoğlu tarafından son verildi.

'MAHKEMEYE GİDECEĞİM'

Haber ve fotoğrafların internet sitesine konacağından Vali Balkanlıoğlu'nun haberinin olduğunu belirten 12 yıllık danışman Kuş, "Ben görevimi yaptım. Devlet terbiyesi aldım. Onun için ne Vali Bey hakkında, ne de Valilik hakkında olumsuz açıklama yapmam. Ancak mahkemeye gideceğim ve hakkımı sonuna kadar arayacağım" dedi.

İSA KUŞ KİMDİR?

Endüstri Meslek Lisesi mezunu olan İsa Kuş, 2000 yılında Afyonkarahisar Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde çalışmaya başladı. SYDV kadrosuna sözleşmeli işçi olarak alınan İsa Kuş, mesleği gazeteciliği olduğu için dönemin valisi Ahmet Özyurt tarafından Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde görevlendirildi. Evli ve 2 çocuk babası olan İsa Kuş, gazeteciliğe 1995 yılında Kocatepe gazetesinde başladı. Yerel Türkeli gazetesi muhabirliği ve İhlas Haber Ajansı Afyonkarahisar Temsilciği yapan Kuş, 2000 yılından bu yana SYDV kadrosu ile valilikte görev yapıyordu.
 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.