1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Güldal Akşit'in İzmir toplantısı

Güldal Akşit'in İzmir toplantısı

İzmir'de ilk defa düzenlenen AK Parti İzmir İl Kadın Kolları İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, çözüm sürecinin önemine dikkat çekerek kanın durdurulması çağrısında bulundu

A+A-

AK Parti İzmir Kadın Kolları İl Danışma Meclis toplantısının ilki geniş bir katılım ile düzenlendi. Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, yaptığı konuşmada Ak Partinin kendini İzmir’de çok iyi anlatması gerektiğini söyledi, "Var mısınız 2014 yerel seçimlerinde kadınların gücünü bir kez daha ortaya koyalım. Sayın Başbakanımıza İzmir’i hediye edelim ve kadınların çalışmasının sonucu bu diyelim" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın ailelerden 3 çocuk talebini hatırlatan Akşit, Türkiye’nin tüm zorlukları genç nüfusu sayesinde aştığını ileri sürdü. Akşit, "Eğer ülkemiz ortalama her ailede üç çocuğun altına düşerse yaşlı bir nüfusa sahip olacağız. Bu yüzden Başbakanımız en az üç çocuk çağrısı yapıyor. Avrupa’da bununla başa çıkmak için mücadele ediyor. Bu konuda ’AK Parti çok çocuk yaptırarak kadınları eve kapatmak istiyor’ diyorlar. Böyle bir şey yok. Biz çalışmaktan eve kapanamıyoruz" diye konuştu.

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğine de değinen Akşit, "Başbakan Erdoğan ’eğer analar konuşursa kan dökülmez’ diyor. İşte çözüm sürecinin özeti budur. 30 yılı aşkın bir süredir analar oğullarını şehit verdi. Çok kan kaybettik. Dolayısıyla silahlı mücadele ile terör sorununun bitmeyeceği anlaşıldı. Şimdi ise çözüm süreci başladı. Konuşarak paylaşarak bu sorunun üstesinden geleceğimizi biliyoruz" dedi.

"GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir’de yaptıkları çalışmaların meyvesini vereceğini söyledi. İzmir’de Ak Partiye karşı olan algının yönetilmesi gerektiğini belirten Hotar, "Güneş balçıkla sıvanmaz. AK Partinin güneşini ve ampulünü İzmir’de yakacağız" dedi. Ak Partinin İzmir’deki en büyük engelinin algıyı değiştirememekten kaynaklandığını belirten Hotar, şöyle dedi:

"Artık çalışmayan başarısız belediyenin söylediği ve sığındığı tek gerekçe Ankara bize çalıştırmıyor oluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız metroyu bitirecekmiş de 5 aydır imzada bekliyormuş. On yıl geçmiş. 20 kere metro bitecek diye tarih verilmiş. Facialar yaşanmış, çalışan işçiler vefat etmiş. 3 tane metro bitirecek kadar para harcanmış. Fakat bundan sorumlu olan belediye başkanı çıkmış Ankara imza atmadı o yüzden metro gecikti diyebiliyor. Artık bu masallara bizim karnımız zaten toktur. Ama İzmirlilerinde gerçeği görmemesini sağlamalıyız. Sıktığımız her kapı her el bize gülerek açılıyor. Onlara bu gerçekleri anlatmamız gerekiyor. İzmir’in artık tahammülü kalmamıştır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.