1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Gergin maçta kazanan Galatasaray

Gergin maçta kazanan Galatasaray

Süper Lig 15'inci hafta mücadelesinde Galatasaray, sahasında Teleset Mobilya Akhisarspor'u 4-2 mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekip bu sonuçla puanını 32'ye yükseltirken, Akhisarspor 19 puanda kaldı.

A+A-

DEVRE ARASINDA GERGİNLİK!

Mücadelenin devre arasında Türk Telekom Stadyumu'nda gerginlik yaşandı.

Sarı-kırmızılı taraftarların bir bölümü "Yönetim istifa" ve "Tudor istifa" şeklinde tezahüratta bulundu. Daha sonra tezahüratta bulunan ve bulunmayan taraftarlar arasında arbede yaşanırken, kale arkası tribününde kavga çıktı. Bir grup taraftar, "Satılmış taraftar istemiyoruz" şeklinde slogan attı.

Galatasaray taraftarları daha sonra hep birlikte "Yönetim istifa" şeklinde tezahüratta bulundu. Galatasaraylı oyuncular 2'nci yarı için sahaya çıkarken, tüm tribünler oyuncuları ıslıklayarak tepki gösterdi.

'İMPARATOR FATİH TERİM' SESLERİ
Galatasaray taraftarları, Teleset Mobilya Akhisarspor ile oynanan mücadelede Igor Tudor'u istifaya çağırdı.

Teleset Mobilya Akhisarspor'un kaydettiği 2'nci golün ardından Türk Telekom Stadyumu'nda "Tudor istifa" sesleri yükseldi. Galatasaray taraftarları daha sonra "İmparator Fatih Terim" şeklinde tezahüratta bulundu ve Terim'i göreve çağırdı.

GALATASARAYLI FUTBOLCULARDAN KUDÜS'E DESTEK
Galatasaray ile Teleset Mobilya Akhisarspor arasında Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan mücadele gerginlik ve olayların dışında güzel bir an da yaşandı.

Maç öncesi sarı-kırmızılı taraftarlar hazırladıkları pankartlarla Kudüs'e destek olurken, Galatasaray'ın Müslüman oyuncularından Sofiane Feghouli, Yasin Öztekin ve Younes Belhanda, sarı-kırmızılı ekibin kaydettiği 3'üncü golün ardından hazırlanan pankartların yanına giderek secdeye yattı. Bu an, taraftarlar tarafından da alkışlandı.

OKAN BURUK TRİBÜNE GÖNDERİLDİ
Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, mücadelenin 63'üncü dakikasında maçın hakemi Ümit Öztürk tarafından tribüne gönderildi.

Bafetimbi Gomis, Evkur Yeni Malatyaspor maçında cezalı

Galatasaray'ın Teleset Mobilya Akhisarspor'u 4 - 2 yendiği maçta 1 gol kaydeden Senegalli futbolcu Bafetimbi Gomis, gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düştü.

Gomis, karşılaşmanın 68. dakikasında Teleset Mobilya Akhisarsporlu Mustafa Yumlu ile itişmesi sonrası, direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Gomis, Galatasaray'ın 16. haftada Evkur Yeni Malatyaspor ile yapacağı karşılaşmada forma giyemeyecek.

GOLDEN SONRA TUDOR'A SARILDI
Bu arada Gomis, attığı golden sonra taraftardan tepki gören teknik direktör Igor Tudor'a koşarak sarıldı.

Galatasaraylı futbolculardan galibiyet yorumu

Feghouli: "Taktiklerle skorun değişmesini sağlayan teknik direktörümüzü tebrik ediyorum"

Fernando: "Galatasaray gibi büyük bir camiada oynuyorsanız baskıyla yaşamaya alışmanız gerekiyor"

Belhanda: "Takım iyi oynayıp kazanıyorsa bu benim için büyük gururdur"

Galatasaray'ın 2-0 geriden gelip 4-2 kazandığı Teleset Mobilya Akhisarspor maçınan ardından Sarı-kırmızılı futbolcular açıklamalarda bulundu.

Maçın son dakikalarında fileleri havalandıran Sofiane Feghouli, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Allah'a şükürler olsun ki golü attım. İlk yarıda sendeledik. Ama ikinci yarıya başlamadan önce hızlı şekilde golü atmamız gerektiğini biliyorduk. 3 puan almak önemliydi. Taraftarlar çok destek verdi. Ben buradan hem takımı hem de teknik ekibi özellikle verdiği taktiklerle skorun değişmesini sağlayan teknik direktörümüzü tebrik ediyorum. Bu galibiyet sezonun geri kalanı için çok önemli bir değer olacaktır" dedi.

FERNANDO: "GALATASARAY GİBİ BÜYÜK BİR CAMİADA
OYNUYORSANIZ BASKIYLA YAŞAMAYA ALIŞMANIZ GEREKİYOR"
Galatasaray formasıyla ilk golünü atan Fernando da, şunları söyledi;

"Kendimi çok iyi hissediyorum önemli bir gol attığım için. Takımın ihtiyacı olan anda erken bir gole ihtiyacımız vardı geri dönüş için.

Galatasaray gibi büyük bir camiada oynuyorsanız baskıyla yaşamaya alışmanız gerekiyor. Biz de buna alışığız. Herhangi ekstra bir baskı yoktu. Çok önemli bir 3 puan ve önemli geri dönüş oldu. İlk yarı bitene kadar hiç kaybetmeyip lider tamamlamak istiyoruz."

BELHANDA: "TAKIM İYİ OYNAYIP KAZANIYORSA
BU BENİM İÇİN BÜYÜK GURURDUR"
Galatasaray formasıyla ikinci golünü atan Younes Belhanda'nın sözleri ise şöyle:

"Maça iyi başladık. Fakat bir hatadan kaynaklı gol yedik. Sonrasında gol bulmak için çok acele ettik. Bizim acelemizden dolayı onların ikinci golü geldi. Ama ikinci yarıya çıkarken iyi motive olduk. Çabuk gol atmak için aramızda konuşmuştuk ve sonuç geldi. 

Benim buradaki asıl hedefim takımı iyi şekilde oynatmak. Benim görevim gol atmaktan çok topları iyi şekilde dağıtmak. Takım iyi oynayıp kazanıyorsa bu benim için büyük gururdur."

Okan Buruk'tan Igor Tudor'a sert sözler!

Sercan SAPANATAN - Ali DANAŞ / İSTANBUL,(DHA) Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor ve karşılaşmanın hakemi hakkında çok sert konuştu. 

"Süper Lig'de maçları yabancı hakemler yönetsin" diyen Buruk, "Oyun bize dönmüştü, istediğimiz gibi gidiyordu. Hakemin oyuna müdahale isteği doğdu, bu oyunu nasıl bozabilirim diye düşündü. Bunun büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Bu tür hakemler maç yönetecekse, burada yabancı hakemler maç yönetsin. Bize, Beşiktaş maçında da aynısı yapıldı. 3 tane seyirci bağırınca eli ayağına dolaşan hakemlerin Türk futbolunda olmaması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor için "2'nci sınıf vasıfsız teknik direktör" diyen Okan Buruk, "Igor Tudor maçın başından itibaren bana konuşmaya başladı. Bu kadar vasıfsız bir insanın Galatasaray kulübesinde oturmasından eski bir Galatasaraylı olarak utanç duyuyorum! Devamlı bana bir şeyler söylüyor. Böyle ikinci sınıf hocalar nasıl buralarda çalışıyor ya! Kendi işine baksana! Biz bugün 10 kişi kalmasaydık buradan galibiyetle ayrılacaktık. Hakem de oyuna dahil oldu ve gerekeni yaptı. Galatasaraylı oyuncuları emeklerinden dolayı tebrik ediyorum. Onların da verdiği bir emek var. Dediğim gibi adil bir ortamda yarışmıyoruz" şeklinde konuştu. 

ELİNİ SIKMADI
Okan Buruk'un bu açıklamalarının ardından Igor Tudor yanına geldi ve karşılaşmada yaşananlar için özür diledi ancak Türk teknik adam Tudor'un elini sıkmayarak oradan uzaklaştı.

Galatasaray - Teleset Mobilya Akhisarspor maçının ardından

Teleset Mobilya Akhisarspor Yardımcı Antrenörü Saraloğlu: "Zayıfa sopa göstermek gibi oldu"

"Oyunu soğutalım diye bir planımız yok"

"Okan hoca, 'Türk futbolu sizin yüzünüzden gelişmiyor' dedi"

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor: "Takımımla gurur duyuyorum"

"Takımıma döneceğimizi söyledim"

"Muslera'dan çok memnunum"

"Bu işi yapıyorsanız, bunlara alışık olmalısınız"

Galatasaray'ın Teleset Mobilya Akhisarspor'u 4-2 mağlup ettiği mücadelenin ardından iki takımın teknik sorumluları basın mensuplarının karşısına çıktı.

İlk olarak Teleset Mobilya Akhisarspor Yardımcı Antrenörü İrfan Saraloğlu, söz alırken, Saraloğlu "Maçın analizini kısa yapacağım, kısıtlı bir kadromuz var. Mütevazı bir takımız. Sakat oyuncularımız vardı, kadroyu kurmakta zorlandık. Oyuncularımızın performansı saygı duyulacak bir işti. 2-0 öne geçtik. Tekrar seyrettim Lopes'in pozisyonunu, bir şey göremedim. Ağır bir ceza bizim için. Güç olarak daha zayıfız, hakemler tarafından bu tip cezalar almak bize yaramıyor. Bunu da sineye çektik, 2-0 yaptık. Sonra devrede sakatlıktan dolayı değişikliğe gittik" dedi.

SARALOĞLU: "ZAYIFA SOPA GÖSTERMEK GİBİ OLDU"
İkinci yarıda gol yememeleri gerektiğini söyleyen Saraloğlu, "Galatasaray'a moral vermek istemiyorduk. 2-0 tehlikeli bir skor. Daha sonra hocamız atıldı. Okan hoca hakeme, 'Sizin yüzünüzden Türk futbolu gelişmiyor' dedi. Bunu hepimiz söylemiyor muyuz? Herkesin ağzında bu söz. Ben de bu cümleyi kullanıyorum. Bunun akabinde hocayı tribüne göndermeleri, bize biraz zayıfa sopayı göstermek gibi geldi. Hem sayısal olarak eksik olacaksınız, hem düdükler aleyhinize olacak. Bizim mağlubiyetimizi getiren önemli unsur belki de bu. Yoksa belki de buradan puan veya puanlarla ayrılabilirdik" diye konuştu.

"OYUNU SOĞUTALIM DİYE BİR PLANIMIZ YOK"
Galatasaray ile aralarında güç farkı olduğunu belirten İrfan Saraloğlu, "Güç farkı var aramızda. Aynı güçte değiliz. Bizim oyun yapımız, ligde kalmak üzerine. bu kulübün ligde kalması için dışarıda puan alması gerekiyor. Oyun içindeki her şeyin planı olmaz. Oyunu soğutalım diye bir planımız yok. 2 golü bu şekilde bulmadık ki. Ama tüm sporlarda böyle değil mi, önce gol yemeyeceksiniz, sonra hücum edeceksiniz" ifadelerini kullandı.

"OKAN HOCA, 'TÜRK FUTBOLU SİZİN YÜZÜNÜZDEN GELİŞMİYOR' DEDİ"
Okan Buruk'un üzüntülü olduğunu söyleyen Saraloğlu, "Okan hoca üzüntülü tabii ki, en büyük sebebi takımın lideri kendisi. Okan hocanın tribüne gönderilmesi sizleri de üzüyordur. Ama söylediği cümle çok net. Türk futbolu sizin yüzünüzden gelişmiyor. Siz de bunu söylemiyor musunuz. Ben şahsen söylüyorum. Yüzüne söyleyecek konumum olsa yüzüne söylerdim" dedi.

"BÜYÜTÜLECEK BİR ŞEY YAŞANMADI"
Tudor ile yaşanan gerilim ile ilgili konuşan Saraloğlu, "Büyütülecek bir konu değil. Bize gösterilen kartın renk olarak olmasa da, kart çıkması gereken bir pozisyon vardı. Okan hoca bize gösteriyorsun, onlara niye gösteriyorsunuz dedi. Ayhan hoca zaten yakın dostumuz, Tudor da karta itiraz etti. Kötü bir diyalog olmadan bitti" ifadelerini kullandı.

Saraloğlu son olarak Gomis'in kırmızı kartı ile ilgili olarak, "Gomis maçtan sonra odamıza da geldi. Elinin geldiğini söyledi kartın haklı olduğunu düşünüyor kendisi" diyerek sözlerini noktaladı

TUDOR: "TAKIMIMLA GURUR DUYUYORUM"
Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor ise takımıyla gurur duyduğunu söyledi.

2-0'dan sonra iyi bir dönüş yaptıklarını söyleyen Tudor, "Takımımla gurur duyuyorum. Soyunma odasında o inancı gördüm, en iyi şekilde karakterlerini ortaya koydular. Beşiktaş maçından sonra böyle bir geri dönüş mükemmel oldu. Bir kez daha hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

"OYUNCULARIMA DÖNECEĞİMİZİ SÖYLEDİM, ONLAR DA ÇOK İNANÇLIYDI"
İlk yarı ile ikinci yarı arasında ciddi bir fark olmadığını söyleyen Hırvat çalıştırıcı, şöyle devam etti:

"Aslında ciddi bir fark olduğunu düşünmüyorum çünkü ilk yarı da kötü oynamadık. İyi başladık maça ama ortada pozisyon yokken 2-0 geri düştük. Gidip oyuncularıma kötü bir şey söyleyemezdim, ilk yarı iyi oynadıklarını düşünüyorum. Onlara bu maçı döndüreceğimizi söyledim, onlar da inanılmaz inançlıydı. Taraftarlarımızın desteğiyle beraber güzel bir galibiyet aldık."

"MUSLERA'DAN ÇOK MEMNUNUM"
Hakemin performansını değerlendiren Tudor, "Çok çok iyi değildi. Ama Gomis'in pozisyonunda kırmızı kartlık bir durum yok. Başvuru yapılacaktır. Bafe bizim için çok önemli bir oyuncu. Muslera ve Maicon ile ilgili ise, öncelikle Muslera çok üst düzey bir kaleci, çok memnunum kendisinden. İkinci yarı daha ofansif oynamak için Maicon'u çıkarttım, Maicon'dan daha hızlı oyuncuları koydum stoper mevkisine" diye konuştu.

Devre arasında yaptığı değişiklikler ile ilgili açıklamalarda bulunan Tudor, "Sistemlerle ilgili saatlerce konuşabiliriz ama baktığınız zaman 2-0 geriye düşen bir Galatasaray vardı. Risk almak gerekiyordu, bu yüzden bunu yaptık. Garry ve Yasin gibi savunmaya yardım eden iki oyuncumuz vardı, belki daha defansif olarak görülebilirdi. Bu galibiyet benim doğru bir değişiklik yaptığımı gösterir" dedi.

"BÖYLE BİR İŞ YAPIYORSANIZ, BUNLARA ALIŞIK OLMALISINIZ"
Tudor son olarak taraftarların kendisini istifaya davet etmesi ile ilgili olarak, "Böyle bir iş yapıyorsanız bunlara alışık olmanız lazım. 2-0 geriye düşüyorsunuz, sonuçta hoca olarak sorumluluk sizde olduğu için bu tepkiyi siz görüyorsunuz. Nasıl yendiğiniz zaman olumlu tepki görüyorsanız, kaybettiğinizde de bu tepki normal" diyerek basın toplantısını noktaladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

15'inci dakikada Belhanda ceza sahasına girdi. Yanındaki Gomis'e pasını aktarmak isteyen Faslı oyuncu, istediğini başaramadı ve savunma araya girdi.

16'ncı dakikada Olcan'ın pasında topla buluşan Lopes topu içeri çevirdi, Maicon'un ters vuruşu filelerle buluştu: 0-1.

20'nci dakikada kaleden uzak bir noktada topla buluşan N'diaye vuruşunu yaptı, top kaleci Lukac'ta kaldı.

37'nci dakikada Henrique topa hareketlendi, Muslera kalesinden çıktı. Henrique'nin vuruşu üstten dışarı çıktı.

38'inci dakikada Feghouli sağ kanattan ortasını yaptı, Belhanda'nın vuruşu üstten auta gitti.

40'ıncı dakikada N'diaye ceza sahasına girdi, rakiplerinden sıyrıldı ancak oluşan karambol sonucunda yaptığı vuruş dışarı çıktı.

43'üncü dakikada Akhisarsporlu Lopes, ceza sahasına koşu yapan Yasin'i düşürdüğü için direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

45'inci dakikada Belhanda'nın kullandığı serbest vuruşta top üstten dışarı gitti.

45+1'inci dakikada Olcan Adın, Muslera'nın önde olduğunu görerek ceza sahası dışından vuruşunu yaptı, top ağlarla buluştu: 0-2.

Bu golle birlikte ilk yarı 2-0'lık TM Akhisarspor üstünlüğü ile tamamlandı.

49'uncu dakikada Galatasaray farkı 1'e indirdi. 2'nci yarıya baskılı başlayan sarı-kırmızılılar, N'diaye'nin pasında topla buluşan Fernando'nun ceza sahası dışından kaydettiği gol ile skoru 2-1'e getirdi.

51'inci dakikada N'diaye'nin pasında topla buluşan Gomis'in sert vuruşu maça eşitliği getirdi: 2-2. Bafetimbi Gomis golün ardından taraftarlar tarafından istifaya davet edilen Igor Tudor'a sarıldı.

66'ncı dakikada Yasin Öztekin'in kullandığı serbest vuruş baraja takıldı.

68'inci dakikada Gomis, Mustafa'ya yaptığı hareketin ardından direkt kırmızı kart gördü.

70'inci dakikada Galatasaray öne geçti. Denayer'in sağ kanattan içeri kestiği topta Feghouli meşin yuvarlağın üstünden atladı, Belhanda'nın vuruşu filelere gitti: 3-2.

82'nci dakikada Olcan'ın kullandığı köşe vuruşunda Mustafa kafayı vurdu, top az farkla dışarı çıktı.

86'ncı dakikada Galatasaray Feghouli ile hızlı çıktı. Feghouli ile Rodrigues arasındaki paslaşma başarısız olurken, top auta gitti.

88'inci dakikada Belhanda'nın pasında topla buluşan Feghouli uzaklardan şansını denedi, kaleci Lukac topu kornere çeldi.

90+4'üncü dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkarttı. Feghouli'nin vuruşu ağlarla buluştu: 4-2

Mücadele 4-2'lik Galatasaray üstünlüğü ile tamamlandı.

Galatasaray - Teleset Mobilya Akhisarspor: 4-2

STAT: Türk Telekom

HAKEMLER: Ümit Öztürk, Kemal Yılmaz, Asım Yusuf Öz

GALATASARAY: Muslera, Mariano (Dk. 10 Denayer), Maicon (Dk. 46 Rodrigues), Serdar, Linnes (Dk. 70 Eren), Fernando, N'diaye, Feghouli, Belhanda, Yasin, Gomis

TM AKHİSARSPOR: Lukac, Miguel Lopes, Caner, Mustafa, Kadir, Aykut (Dk. 73 Muğdat), Soner, Olcan, Sissoko, Onur (Dk. 46 Alperen), Henrique (Dk. 55 Ömer)

GOLLER: Dk. 49 Fernando, Dk. 51 Gomis, Dk. 70 Belhanda, Dk. 90+4 Feghouli (Galatasaray) - Dk. 16 (KK) Maicon, Dk. 45+1 Olcan (TM Akhisarspor)

SARI KARTLAR: Yasin, Feghouli, Muslera (Galatasaray) - Lopes, Sissoko, Olcan, Orhan (TM Akhisarspor)

KIRMIZI KARTLAR: Dk. 68 Gomis (Galatasaray) - Dk. 43 Lopes (TM Akhisarspor)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.