1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Garanti Bankası’na "Sürdürülebilirlikte En İyi Banka" ödülü

Garanti Bankası’na "Sürdürülebilirlikte En İyi Banka" ödülü

Garanti Bankası, IAIR dergisinin düzenlediği "IAIR Awards" yarışmasında, Avrupa bölgesinde "Sürdürülebilirlikte En İyi Banka" ödülünü almaya hak kazandı.

A+A-

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, IAIR dergisinin düzenlediği "IAIR Awards" yarışmasında, Avrupa bölgesinde "Sürdürülebilirlikte En İyi Banka" ödülünü almaya hak kazandı.

Garanti açıklamasına göre, Garanti Bankası, küresel ekonomi ve sürdürülebilirlik konularını ele alan IAIR dergisinin düzenlediği "IAIR Awards" yarışmasında, Avrupa bölgesinde Best Bank for Sustainability (Sürdürülebilirlikte En İyi Banka) ödülünü kazandı.

Toplam 400 katılımcının yer aldığı Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Amerika'dan 50 şirketin yarıştığı "IAIR Awards"un bankacılık kategorisinde, Garanti Bankası'nın yanı sıra Royal Bank of Canada ve İspanyol Banca March da ödüle layık görüldü.

Sürdürülebilirliği çevre, sosyal eşitlik ve ekonomik talepler çerçevesinde ele alan dergi, şirketlerin ve finansal kuruluşların bu alandaki performansını, “çevre-dostu iş kararları” odağında değerlendirdi. 6 kategoride yapılan yarışmanın sonuçları, 50 bin okuyucusunun online anketlere verdiği yanıtlar doğrultusunda belirlendi.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede “Garanti Bankası olarak, sürdürülebilirlik alanında yeni politikalar ve iş yaklaşımları geliştirdik, uygulamaya koyduk. Yoğun çalışmalarla oluşturduğumuz ilk kapsamlı sürdürülebilirlik raporu ile Küresel Raporlama İnisiyatifi tarafından A seviyesine layık görülen ilk Türk bankası olduk. Bu kazanımlar, sürdürülebilirlik konusunda bankamızın kat ettiği yolun büyüklüğünü ve iş süreçlerinde aldığımız uzun soluklu kararların geçerliliğini gösteriyor. Önümüzdeki dönemde de, aynı hassasiyetle gelecek kuşakların ihtiyacını gözeten kararlar alarak, sürdürülebilir gelecek için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.