1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Galatasaray: 0 - Giresunspor: 1

Galatasaray: 0 - Giresunspor: 1

Galatasaray, sahasında konuk ettiği Giresunspor'a savunmada yapılan büyük hata sonrası yediği golle mağlup oldu. Galatasaray'ın bir topu direkten dönerken, yeni transferler Torreira ve Mertens de sarı-kırmızı formayı ilk kez giydi.

A+A-

SPOR Toto Süper Lig’in 2. haftasında Galatasaray, sahasında Giresunspor’u konuk etti. Nef Stadyumu’nda oynanan maçı Giresunspor, Galatasaray’ın savunma oyuncusu Abdülkerim Bardakcı’nın büyük hatası sonrası bulduğu golle 1-0 kazandı.

Giresunspor’un golünü 77. dakikada Borja Sainz kaydetti.

Karadeniz ekibi, geçtiğimiz sezon yine deplasmanda Galatasaray’ı aynı skorla yenmeyi başarmıştı.

MAÇIN BAŞINDA DİREK GOLE İZİN VERMEDİ

Galatasaray’ın 4. dakikada kaleyi cepheden gören noktadan kazandığı serbest vuruşu kullanmak için topun başına Sergio Oliveira geçti. Sergio Oliveira’nın sağ ayağıyla yaptığı etkili vuruşta top üst direkten geri döndü.

Bu pozisyonun ardından Giresunspor, aynı dakikada pozisyon buldu. Vukan Savicevic’in sol çaprazdan sağ ayağıyla yaptığı vuruşta kaleci Fernando Muslera iki hamlede topa sahip oldu.

Karşılaşmanın 13. dakikası oynanırken Yunus Akgün’ün pasında Kerem Aktürkoğlu, ceza sahası içinde dönerek sol ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak kaleci Onurcan Piri sağına giden topu uzanarak kornere çelmeyi başardı

Kullanılan kornerde Sergio Oliveira’nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Abdülkerim Bardakcı ön direkte kafa vuruşunu yaptı ancak top yandan auta çıktı.

İKİNCİ YARI TEMPO DÜŞTÜ

Düşük tempoda geçen ikinci yarıda her iki takım da uzun süre pozisyon bulamadı. İkinci yarıdaki ilk ciddi pozisyon 65. dakikada geldi. Victor Nelsson’un uzun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Haris Seferovic, ceza alanı içinde kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı ancak etkisiz giden top yandan auta çıktı.

HAKEM SAKATLANDI

Karşılaşmanın 70. dakikasında Hakem Kadir Sağlam’ın adalesinden yaşadığı sakatlık sonrasında oyun bir süre durdu. Galatasaray sağlık ekibi tarafından tedavi edilen Kadir Sağlam, daha sonra maçı yönetmeye devam etti.

Maçta 76. dakika oynanırken Hayrullah Bilazer, açısı dar olmasına rağmen ceza alanı sağ çaprazından şutunu çekti ancak top Fernando Muslera’nın üzerine gitti.

BÜYÜK HATA GOL GETİRDİ

Karşılaşmada 77. dakika oynanırken savunmada yapılan büyük bir hata, Giresunspor’u öne geçirdi. Abdülkerim Bardakcı’nın hatalı geri pasında Borja Sainz araya girerek kaleci Fernando Muslera’dan sıyrıldı ve topu filelerle buluşturdu.

Galatasaray 81. dakikada gole çok yaklaştı. Kazımcan Karataş’ın sol kanattan ortasında Haris Seferovic’in altıpasın önünden yaptığı kafa vuruşunda kaleci Onurcan Piri sağına giden topu uzanarak çelmeyi başardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-0 Giresunspor’un galibiyeti ile sona erdi.

MIDTSJÖ İLK KEZ

Galatasaray’ın Hollanda’nın AZ Alkmaar takımından transfer ettiği Norveçli futbolcu Fredrik Midtsjö, sarı-kırmızılı forma ile ilk kez 11’de görev aldı.

Sarı-kırmızılı ekibin formasını ilk kez ligin ilk haftasında sonradan oyuna girdiği Antalyaspor mücadelesinde terleten 29 yaşındaki futbolcu, Giresunspor müsabakasına 11’de başladı. Midtsjö, Akdeniz temsilcisi karşısında oyuna girdikten sonra takımın tek golünü atan Bafetimbi Gomis’e pası veren oyuncu olmuştu.

Galatasaray taraftarı da Norveçli futbolcuya özel pankart açtı. Midtsjö’nün resminin yer aldığı ve Norveççe “Yeni yıl, yeni takım, yeni zaferler” yazılı pankart kale arkasındaki tribüne asıldı.

TORREIRA VE MERTENS KADRODA

Okan Buruk, yeni transferler Lucas Torreira ve Dries Mertens’i kadroya aldı.

Sarı-kırmızılı kulübün hafta başında sözleşme imzaladığı Uruguaylı orta saha oyuncusu Torreira ile Belçikalı forvet Mertens’i 21 kişilik maç kadrosuna girerken yedek kulübesinde görev bekledi.

Torreira, karşılaşmanın 61. dakikasında Sergio Oliveira’nın yerine, Mertens ise Yunus Akgün’ün yerine 78. dakikada oyuna dahil oldu.

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Galatasaray taraftarı, Bitexen Giresunspor mücadelesine büyük ilgi gösterdi.

Kötü biten geçen sezonun ardından yaşanan yönetim ve teknik heyet değişiklikleri ile yapılan yıldız transferler, sarı-kırmızılı taraftarların da iyi bir hava yakalamasını sağladı.

Sezonluk kombine biletlere yoğu ilgi gösteren taraftarlar, iç sahadaki sezonun ilk resmi maçında da tribünleri neredeyse tamamen doldurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.