1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Formula 1'de bayrak krizi!

Formula 1'de bayrak krizi!

Ferrari takımının, Hindistan Grand Prix'sinde araçlarının burun kısmında İtalya Deniz Kuvvetleri bayrağını taşımasının ardından, Hindistan Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

A+A-

 

Formula 1’de Pazar günü koşulacak sezonun 17. yarışı Hindistan Grand Prix’si öncesi, Ferraritakımının, araçlarının burun kısmına İtalya Deniz Kuvvetleri bayrağının stickerını yerleştirmesi sonrası Hindistan Dışişleri Bakanlığı, açıklama yaptı. Açıklamada, bakanlığın, Ferrari’nin hareketinden duyduğu rahatsızlık belirtilerek, "Sporla ilgisi olmayan sebepler için spor etkinliklerini kullanmak, inandığımız spor ruhuna kesinlikle uymamaktadır" ifadesi kullanıldı.

Olay sonrası konuşan Formula 1 Patronu Bernie Ecclestone, sporun apolitik bir mecra olduğunu ve organizatörlerin yapacak bir şeyi olmadığını belirtse de "Ulusal spor organizasyonuna, konuyla ilgilenmeleri talebinde bulunduk" diye konuştu.

Ferrari takım direktörü Stefano Domenicali ise basıntoplantısında ısrarla sorulan sorular karşısında, tartışmaya girmek istemediklerini ve takımın, denizcileri alenen desteklemesinin söz konusu olmadığını dile getirdi.

İtalya Dışişleri Bakanı Guilio Terzi, bir gün önceTwitter hesabından Ferrari’ye destek çıkmış ve "Hindistan Grand Prix’sinde İtalya Deniz Kuvvetleri’nin sembolünü taşıdığı için Ferrari’yi kutluyorum. Böylelikle denizcilere, tüm ülkenin arkalarında olduğunu gösterdi" demişti.

Ferrari’lerin bayrağı, Hint Okyanusu’nda avlanan iki Hindistanlı balıkçıyı vuran İtalya Deniz Kuvvetleri’nin iki personeline destek vermek amacıyla taşıdığı düşünülüyor. İtalyan askerler Massimiliano Latorre ve Salvatore Gironea, Şubat ayında meydana gelen olayda, iki balıkçıyı öldürmekle suçlanmış, ancak balıkçıları korsan sandıklarını ifade etmişlerdi. İtalya Deniz Kuvvetleri, Hint Okyanusu’nda nakliyat yapan bir İtalyan kargo gemisini koruyordu.

Askerler, yaklaşık 4 ay tutuklu kaldıktan sonra Hindistan mahkemesinin kararıyla kefaletle serbest bırakılmıştı. Ancak koşullar gereği Hindistan’da kalmaya devam ediyorlar. İtalya ise olayın uluslararası sularda gerçekleştiğini ileri sürerek, askerlerin evlerini dönmesinde ısrar ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.