1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fikret Orman büyük sırrını açıkladı

Fikret Orman büyük sırrını açıkladı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman "Bazen golün ne zaman atılacağını hissediyorum. Stadın içerisinde veya başka bir yerde durduğum zaman gol gelecek diye hissediyorum. Çıkıyorum. Herkes gittiğimi zannediyor. Başka bir yere gidip oradan seyrediyorum."

A+A-

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kaleci ve stoper transferi yapmayı düşündüklerini söyledi.

BJK TV'de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Orman, birinci önceliklerinin kadrolarında bulunan mevcut oyunculara paralarını ödemek olduğunu vurgulayarak, "Biz o açıdan çok gayret içerisindeyiz. Transfer yapmak istiyoruz ama yapıyormuş gibi transfer yapmak istemiyoruz. Şu anda iki tane muhteşem transfer geliyor; Veli ile Tolgay" dedi.

"KALEDE GÜVENSİZLİK VAR"
Kadrolarının hücum hattında çok güçlü olduğunu anlatan Fikret Orman, şunları kaydetti:

"Sporting Lizbon ve arkasından Galatasaray maçı kaleyle alakalı bir güvensizlik yarattı. Oyuncu güvensizliği değil. Tolga'da bir sakatlık olduktan sonra Günay'daki tecrübe sıkıntısı ile beraber 'şampiyonluk sürecinde ne yaparız?' endişesi yarattı. Onun için de kaleciyi çok önemsiyoruz. Stoper ile ilgili de çalışmalarımız var. Hayırlısıysa, bizim bütçemize uyacaksa yapacağız. Hangisi uyarsa onu yapacağız, uyarsa ikisini de yapacağız. Belki bir üçüncüsünü de yapabiliriz ama bizim için önemli olan mali kriterlerimiz."

"OYUNCULARIN KÖRELMESİNİ İSTEMİYORUZ"
Başkan Orman, devre arasında bazı oyuncularla yollarını ayırabileceklerini belirterek, "Devre arasıyla alakalı olarak takımımızda forma şansı bulamayan bazı oyuncularımızı belki kiralık, belki satış olarak gönderebiliriz. Çünkü oyuncuların da oynamayıp, körelmesi bizi rahatsız eden bir şey. Böyle niyetlerimiz olabilir" diye konuştu.

"BURASI BİR STAT GİBİ DEĞİL SARAY GİBİ OLACAK"
Fikret Orman, bu sezon maçlarının bir bölümünü oynamak istedikleri yeni statları Vodafone Arena'nın yapım aşamasında sona gelindiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Artık zemin çalışmalarına başladık. Koltuk montajına üst tribünlerden başladık. İnce işler devam ediyor. Elektromanyetik olarak epey yol katettik. Artık finale gelmeye başlıyoruz. Dünya sıralamasında da inanılmaz derecede lüks bir stat. Her şeyi çok özenle yaptık. Burası bir stat gibi değil saray gibi olacak. Bunun yaşayan bir stat olması önemli olan. Burada düğünler olacak, Beşiktaşlılar burada evlenecek. Kulübümüzün idari merkezi buraya gelecek. Arkamızda Beşiktaşlıların övüneceği bir eser bırakmaya çalışıyoruz. Tahmin ediyorum sonlarına geldik."

Stat açılışıyla ilgili açıklamayı ilerleyen günlerde yapacaklarını anlatan Orman, "Bu sezon buraya döndüğümüzde zaten çok fazla maç yapacağımız bir süreç kalmayacak. Burada geçici bir çimle başlayıp, daha sonra hibrit çime dönme niyetimiz var" ifadelerini kullandı.

"HEPSİ PIRLANTA GİBİ ÇOCUKLAR"
Fikret Orman, kaliteli bir kadroya sahip olduklarını ve oynadıkları futbolla keyif verdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Çok muhteşem bir oyuncu kadromuz var. Hepsinden daha önemlisi pırlanta gibi çocuklar bunlar. İnsanlara pozitif enerji veren, iyi bir şeyler yapmaya gayret eden, oyunu güzelleştiren çocuklar. Güzel bir oyun ve bunu insanlara güzel olarak aktarmaya çalışan bir oyuncu kadrosu var sahada. Bu oyunu oynatmaya çalışan inanılmaz bir tecrübe abidesi, dürüstlük abidesi bir hocamız var. Onun için de keyif veriyor insanlara. Normalde oyunu çirkinleştirmeden, bir sakatlığa, çirkefliğe, oyun içerisinde bir terbiyesizliğe dokunmadan, sadece futbol oynamaya, pas yapmaya çalışan bir takım var. Beşiktaş Futbol Takımı'nı seyrettiğimiz zaman büyük keyif alıyoruz."

"SPORTING LIZBON MAÇINA ÇOK ÜZÜLDÜM"
Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi ikinci tur rövanşında Liverpool ile oynadıkları maçı unutamadığını belirten Orman, "Tolgay'ın attığı gol olacak iş değildi. İnanılmaz bir maçtı. Unutamadığımız maçlar içinde bu seneki derbileri de sayabiliriz. Galatasaray maçında Günay'ın elinden topu kaçırması, bir dakika sonra Gomez'in gol atması, Gökhan Töre'nin fenomen hareketleri... Gerçekten çok güzel goller attık. Sporting Lizbon maçına çok üzüldüm. Geçen sene Akhisar Belediyespor, Gaziantepspor, Club Brugge maçları çok üzüldüğüm maçlar olmuştu" diye konuştu.

"ŞENOL HOCAYI DAHA ÖNCE DE İSTEMİŞTİM"
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, teknik direktörleri Şenol Güneş'in çok titiz olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Zor tarafları da var Şenol hocamızın ama işine aşık, çok titiz, çok namuslu, iyi niyetli ve adil. Çok önemli hocalık ve insani vasıfları olan bir kişi. İyi bir yönetici. Ben Şenol hocayla ilk geldiğimde de çalışmak istemiştim. Sonra olmadı. Slaven (Bilic) hocayla başlamadan evvel de aklımda vardı, olmadı. Kısmet bu zamanaymış. O da bizden birisi. Bize çok iyi uyum sağladı. Bence Slaven Bilic'e de Beşiktaş elbisesi, bedeni iyi oturmuştu. Slaven hocayla iyi ilişkilerimiz hala devam ediyor. Allah nasip etsin Şenol hocayla daha uzun yıllar çalışacağız."

"HERKES GİTTİĞİMİ ZANNEDİYOR AMA!.."
Fikret Orman, maç sırasında bazen golün ne zaman atılacağını hissettiğini dile getirerek, "Stadın içerisinde veya başka bir yerde durduğum zaman gol gelecek diye hissediyorum. Çıkıyorum. Herkes gittiğimi zannediyor. Başka bir yere gidip oradan seyrediyorum, tek izliyorum bazı zamanlarda. Şunu söyleyebilirim, hissediyorum bazen. Ben futboldan iyi anlarım. Golün geldiğini, gelmediğini, ne zaman geleceğini, nerede sıkıştığını hissediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"BİLİNMEYEN GERÇEKLER ADLI BİR KİTAP YAZABİLİRİM"
Orman, ilerleyen dönemde Beşiktaş ile ilgili bir kitap yazmayı istediğini anlatarak, "Adı ne olur diye düşünmedim. 'Bilinmeyen gerçekler' olabilir. Beşiktaş'ı çok seviyorum. Beşiktaşlı olmaktan acayip derecede keyifliyim. Doğduğum günden beri böyleyim. Beşiktaşlılığın bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum" şeklinde görüşlerini aktardı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.