1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 'Fenerbahçe'den ayrılmayı...'

'Fenerbahçe'den ayrılmayı...'

FB TV’de yayınlanan ve Fatih Demirkol’un sunduğu "Günün Röportajı" programına katılan Moussa Sow taraftarların sorularını da yanıtladı.

A+A-

"SEYİRCİSİZ OYNAMAK ÇOK ZOR"

Hayatında ilk kez seyircisiz bir maçta oynadığını söyleyen Sow, "Plzen’le zor bir maç daha bizi bekliyor. Plzen önemli maçlardan galibiyetle çıktı. hayatımda ilk defa seyircisiz bir maça çıktım. Seyircisiz maçta motivasyonu seyircili maç gibi sağlamak kolay değil. Türkiye Ligi bilinmeyenlerin olduğu, heyecanı yüksek bir lig. Biz şu anda rakibimizle aramızdaki puan farkını 4’e düşürdük. Şampiyonluk yolunda inancımızı koruyoruz. Zaman zaman iyi oynamadığımız maçlar oldu. Mental olarak çok güçlüyüz. Bu şekilde birçok maçı çevirdik. Benim için önemli olan şahsi başarı değil, takım oyunu. Seyircisiz oynamak çok zor" diye konuştu.

"MUTLAK KAZANMAMIZ GEREKEN MAÇLAR OYNUYORUZ"

Zorluk derecesi yüksek maçlar oynadıklarını belirten Senegalli oyuncu devre arasında transfer edilen oyuncularla ilgili de şöyle konuştu:"Eğer takımımıza Emre, Webo, Ziegler gibi oyuncular katılmasaydı, zorluklar yaşanabilirdi. Hocamızın elinde birçok seçenek var. Kadroyu devamlı değiştirebiliyor. Şunu da kabul etmeliyiz, 3 günde bir zorluk derecesi yüksek maçlara çıkmak kolay olmuyor. Bacaklarınızda, kaslarınızda enerji kaybı yaşayabiliyorsunuz. Ancak mental olarak güçlü olduğumuz için bunun üstesinden gelebiliyoruz. Mutlak kazanmamız gereken maçlar oynuyoruz. Kaybın telafi edilemeyeceği dönem yaşıyoruz."

"YÜZDE YÜZ PERFORMANSLA OYNAMAYA ÇALIŞIYORUM"

Fransa’daki futboluyla şu andaki futbolunu karşılaştıran Sow, "Fransa’da Lille ve Rennes’de oynadım. Yukarıya doğru ivme yakaladım. Her gün üzerine koyuyorum. Lille’den sonra Fenerbahçe’de bunun üzerine koydum. Her maça 100’de 100 kapasitemi sahaya yansıtmak için çıkıyorum. Ama bazen en üst düzeyde performansı ortaya koyamıyorsunuz. Önemli olan yüzde 100’ü gösterebilmek için ortaya konan çaba. Saha içerisinde zaman zaman gel-gitler yaşanıyor. Ancak hatalarımızdan ders çıkarıp doğruyu bulmaya çalışıyoruz" dedi.

"FENERBAHÇE’DEN AYRILMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"

Santfor oynamak mı daha zor, kanatta oynamak mı? sorusunu yanıtlayan başarılı oyuncu, Fenerbahçe’yi de ailesi gibi gördüğünü söyledi. Sow, "Asıl mevkim ileri uç. Çalıştığım antrenörler beni sıklıkla kanatta da kullanıyor. Fransa’da da kanatlarda görev yaptım. Herkes beni santrfor olarak tanımasına rağmen, sol ve sağ kanatta da kendimi rahat hissediyorum ve burada oynamaktan mutluluk duyuyorum. Kendimi burada evimde hissediyorum. "Gitmek istiyor musun?" diye bazen sorular yöneltiliyor. Burada çok daha uzun süre kalmak istiyorum. Kendimi geliştirmek istiyorum. Burada ne kadar kalacağımızı Allah bilir. Fenerbahçe’den ayrılmayı düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

"TARAFTARIN YAPTIĞI ŞOVA BAYILIYORUM"

Kendisini maçlara nasıl hazırladığını anlatan Senagalli oyuncu, "İlk hazırlanma şeklim, erken yatıyorum. Dışarıda yaşamayı seven birisi değilim. Evde sıklıkla dinlenmeye çalışıyorum. Bir sonraki maça iyi hazırlanmak için fizyoterapist ve masörler bize çok yardım ediyor. Maç 2-0, 3-0 olduğunda taraftarın yaptığı şova bayılıyorum. Çeşitli gösteriler yapıyorlar, onları izliyorum" dedi.

"GİDEBİLDİĞİMİZ YERE KADAR GİTMEK İSTİYORUZ"

UEFA’da final oynamak isteklerini söyleyen Sow, "Son nokta kupadır. Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Çok iyi bir takımımız var. Finali mutlaka hedefliyoruz. Her ekibi yenebilecek kapasiteye sahip bir takımımız var. Sezonu 3 kupayla bitirmeyi çok isteriz. Bunu başarırsak çok büyük bir mutluluk olur. Zorlu rakiplerimiz var. Sonuç olarak hedefimiz var" ifadelerini kullandı.

"TARAFTARA İHTİYACIMIZ VAR"

Son olarak taraftara seslenen Sow, "Taraftarlardan isteğim, hep yanımızda olsunlar. Onlara ihtiyacımız var" diyerek sözlerini tamamladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.