1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fenerbahçe tur kapısını araladı

Fenerbahçe tur kapısını araladı

UEFA Avrupa Ligi 3. Tur ilk maçında Fenerbahçe, Viktoria Plzen'e konuk oldu. Sarı-Lacivertli temsilcimiz rakibini, deplasmanda Webo'nun tek golüyle devirerek, ikinci maç için önemli bir avantaj elde etti

A+A-

 

UEFA Avrupa Ligi 3. Tur ilk maçında Fenerbahçe, Çek Cumhuriyeti'nden Viktoria Plzen ile karşılaştı. Sarı-Lacivertli ekibimiz, baştan sona üstün bir oyun sergilediği mücadeleyi 1-0 kazanarak, kupada son 8'e kalma yolunda büyük bir avantajın sahibi oldu.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü 81. dakikada Pierre Webo attı.

Maçtan notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi’nde deplasmanda Çek Cumhuriyeti’nin Viktoria Plzen takımıyla oynadıkları 3. tur ilk maçında ilk 11’de zorunlu değişiklikler yaptı.

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş ile yapılan derbi maçta ilk 11’de forma giyen, ancak ismi UEFA listesinde bulunmayan Emre Belözoğlu ile cezalı olan Raul Meireles ve Egemen Korkmaz, Viktoria Plzen maçı kadrosunda yer alamadı. Kocaman, bu oyuncuların yerlerine savunmada Joseph Yobo, orta sahada da Selçuk Şahin ve Mehmet Topal’a görev verdi.

Fenerbahçe Kulübü, taraftarlarını uyardı

Fenerbahçe Kulübü, karşılaşmayı izlemek üzere stada gelen taraftarlarına bildiri dağıtarak, uyarılarda bulundu. Bildiride kulübün UEFA Avrupa Ligi’nde seyirci ve saha olayları nedeniyle cezalar aldığı belirtilerek, taraftarlardan maç sırasında güvenlik ve disiplin kurallarına uymaları istendi. Bu arada, karşılaşmanın UEFA tarafından yüksek riskli maç kategorisinde değerlendirildiği ve UEFA delegesi dışında bir de güvenlik temsilcisi atandığı bildirildi. Diğer yandan, karşılaşma öncesi stat çevresinde güvenlik önemleri alındı.

Meireles tribünde

UEFA Tahkim Kurulu tarafından 3 maçlık cezası bugün onanan Raul Meireles karşılaşmayı tribünden izledi. Cezasının indirilmesi ihtimaline karşı dün takımla Plzen’e gelen Portekizli futbolcu, cezası onanınca maç kadrosunda yer alamadı.

Biletler kara borsaya düştü

Viktoria Plzen-Fenerbahçe maçının biletleri kara borsaya düştü. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden karşılaşmayı izlemek için Plzen’e gelen Fenerbahçeli taraftarlar, maç öncesi stat çevresinde bilet bulmaya çalıştı. Fenerbahçe’ye ayrılan tribünün biletleri tükendiği için Türk taraftarların, Viktoria Plzen tribünlerinden bilet aldığı görüldü. Biletlerin kara borsada 150-200 avroya çıktığı öğrenildi.

Rakip takımın tribünlerinden bilet alan bazı Fenerbahçeli taraftarlar, karşılaşmayı Viktoria Plzen taraftarlarıyla birlikte izledi. Öte yandan, kendilerine ayrılan bin 200 kişilik tribünü dolduran sarı-lacivertli taraftarlar takımlarını coşkuyla destekledi. Viktoria Plzen taraftarları da maça büyük ilgi gösterirken, tribünlerde boş yer kalmadı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.