1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fenerbahçe, Slovacko’yu rahat geçti: 3-0

Fenerbahçe, Slovacko’yu rahat geçti: 3-0

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında Slovacka'yı 3-0'lık skorla geçerek rövanş öncesi avantajlı bir sonuç elde etti. Fenerbahçe'nin yeni transferi Lincoln Henrique, golleri ve asistiyle maçın yıldızı oldu.

A+A-

UEFA Avrupa Ligi'nde 3. Eleme Turu ilk maçında Slovacka’yı konuk eden Fenerbahçe, zayıf rakibi karşısında rahat bir oyun oynayarak 3-0 galip geldi.

Kadıköy’de oynanan maçta Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri Emre Mor (17′) ve Lincoln Henrique (45+2′, 81′) kaydetti. İki futbolcu Fenerbahçe formasıyla ilk kez golle tanışırken, Emre Mor’un golünde asist yapan Lincoln Henrique iki jeneriklik gol atarak tribünlerdeki taraftarları mest etti. Öte yandan, Çekya ekibi Slovacka, 48. dakikada Stanislav Hoffmann’ın ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle maçı 10 kişi tamamladı.

Fenerbahçe ve Slovacko arasındaki rövanş maçı, 11 Ağustos’ta Çekya’da oynanacak. Fenerbahçe, Slovacko’yu elerse Play-Off turunda Avusturya takımı Austria Wien ile karşı karşıya gelecek.

EMRE MOR VE LINCOLN HENRIQUE’DEN SİFTAH

Slovacko karşısında maça baskılı başlayan Fenerbahçe, 17. dakikada Emre Mor’un golüyle 1-0 öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Lincoln Henrique, penaltı noktası üzerindeki Emre Mor’a pasını verdi. Emre Mor da sağ ayağıyla köşeye yerden plaseyle topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Konuk ekip Slovacko zaman zaman Fenerbahçe savunmasının arkasına atılan uzun toplarla tehlikeli olurken, savunma oyuncularının yerinde müdahaleleri sayesinde Fenerbahçe kalesini gole kapatmayı başardı. İlk yarının son saniyelerinde 45+2’de frikik kazanan Fenerbahçe, yeni transferi Lincoln Henrique’nin klas vuruşuyla ilk yarıyı 2-0’lık üstünlükle kapattı. Henrique ve Emre Mor, Fenerbahçe formasıyla golle tanışmış oldular.

KIRMIZI KART VE SON SÖZ LINCOLN!

İkinci yarının 48. dakikasında Stanislav Hoffmann topa elle müdahale edince hakem Joao Pinheiro ikinci sarı karttan kırmızı kartla Slovacko’lu futbolcuyu oyun dışına yolladı. Rakibinin 10 kişi kalmasıyla baskısını daha da artıran Fenerbahçe, 81. dakikada Lincoln Henrique ile maça nokta koydu. Brezilyalı futbolcu, ceza sahası dışından müthiş bir falsoyla yaptığı vuruş sayesinde topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu 3-0 olarak belirledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.