1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fenerbahçe: 3 - Kasımpaşa: 2

Fenerbahçe: 3 - Kasımpaşa: 2

Süper Lig 11. hafta açılış mücadelesindeki Fenerbahçe, kendi saha ve seyircisi önünde Kasımpaşa'yı 3-2 yenerek haftayı 3 puanla kapattı.

A+A-

Kadıköy'deki mücadeleye Fenerbahçe çok hızlı başladı. Karşılaşmanın 4. dakikasında Kasımpaşa ceza sahası içinde topla buluşan Ozan Tufan, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı. Hakem Ali Palabıyık tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Kosovalı golcü Vedat Muriqi penaltı noktasında topun başına geçerken vuruşunda topu ağlara gönderdi ve 6. dakikada Fenerbahçe'yi 1-0'lık üstünlüğe taşıyan isim oldu.

Fenerbahçe kalesinde üst üste pozisyonlar bulan Kasımpaşa, aradığı beraberlik golünü 37. dakikada buldu. Kasımpaşa'nın çıktığı kontra atakta Koita'nın pasıyla topla buluşan Yusuf Erdoğan, ceza sahası içindeki Khalili'ye pasını gönderdi. Khalili'nin vuruşu Altay'ın solundan ağlara gitti.

Yediği golün etkisini çabuk atlatan Fenerbahçe 42. dakikada yine penaltı kazandı. Tolga Ciğerci'nin kullandığı kornerde Luiz Gustavo'nun yaptığı kafa vuruşunda Sadiku'nun eline çarpan topu VAR incelemesi sonucu tespit eden hakem Ali Palabıyık, penaltı noktasını gösterdi. İlk penaltıda olduğu gibi topun başına geçen Vedat Muriqi 44. dakikada kullandığı penaltı vuruşunda yine hata yapmadı ve topu ağlarla buluşturarak skoru 2-1'e getirdi.

Kasımpaşa'nın sol beki Karim Hafez, penaltı öncesinde itirazları nedeniyle sarı kartla cezalandırılırken penaltı sonrasında itirazlarına devam edince ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve ilk yarı Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarının 56. dakikasında 10 kişilik Kasımpaşa beraberlik golünü buldu. Sağdan Hajradinovic'in kullandığı köşe vuruşunda top Ben Youssef'in önünde kaldı. Bu futbolcu da düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı ve skoru 2-2'ye getirdi.

Ancak bu golden sadece 3 dakika sonra Fenerbahçe Serdar Aziz'in golüyle yine 3-2 öne geçti. Tolga Ciğerci'nin kullandığı köşe vuruşunda, markajdan kurtulan Serdar Aziz topa iyi yükseldi ve ilginç bir kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek takımını 3-2'lik üstünlüğe taşıdı.

Fenerbahçe'nin Şilili sağ beki Mauricio Isla, 72. dakikada Kasımpaşalı Veigneau'ye yaptığı faulün ardından kırmızı kart gördü. Isla, kayarak yaptığı harekette rakibinin bileğine basmıştı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe mücadeleyi 3-2'lik skorla kazandı ve 20 puana ulaşarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Kasımpaşa ise 12 puanda kaldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.