1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fenerbahçe: 0 - Göztepe: 1

Fenerbahçe: 0 - Göztepe: 1

Ligde şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe, Kadıköy'de Göztepe karşısında 1-0 yenilmekten kurtulamadı.

A+A-

Süper Lig’in 26. haftasında Fenerbahçe, Göztepe'yi ağırladı. Göztepe, Halil Akbunar'ın attığı golle Kadıköy'den 1-0'lık galibiyetle döndü.

Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Erol Bulut; Altay Bayındır, Nazım Sangare, Serdar Aziz, Szalai, Caner Erkin, Ozan Tufan, Sosa, Osayi-Samuel, Mesut Özil, Valencia, Thiam ilk 11'ini sahaya sürdü.

İzmir ekibinin teknik direktörü Ünal Karaman ise İrfan Can Eğribayat, Murat Paluli, Alpaslan Öztürk, Atınç Nukan, Burekovic, Halil Akbunar, Soner Aydoğdu, Nwobodo, Ndiaye, Diabate, Jahovic 11'ine şans verdi.

Karşılaşmanın 9. dakikasında Göztepe 1-0 öne geçti. Hızlı hücumda Diabete'nin pasıyla savunmanın arkasına sarkan Halil Akbunar, kalesini terk eden Altay Bayındır'dan sıyrıldıktan sonra topu filelerle buluşturdu.

Fenerbahçe'de Ozan Tufan'ın 29. dakikada ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşu kaleci İrfan Can kornere çeldi.

42. Dakikada ev sahibi ekip beraberliğe çok yaklaştı. Jose Sosa, Valencia'nın pasında bekletmeden yaptığı vuruşta kaleci İrfan Can'a takıldı.

Mücadelenin ilk yarısı Göztepe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda Fenerbahçe'nin ilk tehlikesi Valencia'dan geldi. Golcü oyuncunun ceza sahası dışından yaptığı sert vuruş savunmaya çarptı ve direğin hemen yanından dışarı çıktı.

Göztepe'nin 76. dakikada gelişen atağında rakiplerinden sıyrılan Halil Akbunar'ın şutu yan ağlarda kaldı.

Fenerbahçe mücadelenin uzatma dakikalarında gole çok yaklaştı. Mesut Özil'in kullandığı köşe vuruşunda Serdar Aziz kafayı vurdu ancak İrfan Can bu pozisyonda da başarılıydı.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe haftayı 51 puanla kapattı. Göztepe ise bu galibiyetle birlikte puanını 32'ye çıkardı.

ALİ KOÇ SAHAYA İNDİ, AÇIKLAMA YAPTI

Fenerbahçe’nin Kadıköy’de Göztepe ile oynadığı maç öncesinde zemindeki onarma çalışmaları dikkat çekti. Başkan Ali Koç da onarım çalışmalarını inceledi ve etrafındakilere, "Bu zeminde oynamak zor" açıklamasını yaptı.

ali-koc-fenerbahce-resim-02.jpg

Süper Lig’in 26. haftasında Fenerbahçe ile Göztepe arasında Kadıköy’de oynanan mücadele öncesinde yoğun maç temposunu kaldıramayan zemin için düzeltme çalışmaları yapıldı. Deformasyona uğrayan zemin için yoğun bir çalışma uygulanırken, sanal güneş ışığı ile zemin belli ölçüde toparlandı. Son olarak ise özel bir kum serilerek zemine bir hamle daha yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.