1. HABERLER

  2. SPOR

  3. FBI da yalanladı

FBI da yalanladı

Roman Abramoviç'in ABD'de FBI tarafından gözaltına alındığı haberi, borsadaki şirketinin hisselerini dalgalandırdı, ancak haberi FBI da yalanladı

A+A-

10.2 milyar dolar servetiyle Rusya’nın en zenginleri arasında sayılan İngiliz Chelsea futbol takımının sahibi Roman Abramoviç’in ABD’de FBI tarafından gözaltına alındığı asparagası, borsadaki şirketinin hisselerini dalgalandırdı.

Abramoviç’in tutuklanmasıyla ilgili iddiaların ortaya atılmasından kısa süre sonra dünyanın önde gelen demir çelik üreticisi EVRAZ grubunun Londra borsasındaki hisseleri bir saat içinde yüzde 6 oranında değer kaybetti.

Bir FBI sözcüsü, tutuklandığı haberlerinin doğru olmadığını açıklarken, Rus işadamının temsilcisinden de aynı açıklama geldi ve bu gelşme üzerine şirket hisselerinde yüzde 3.3’lük bir toparlanma yaşandı. 

Abramoviç'in temsilcisi John Mann, "Bu doğru değil. Abramoviç şu anda işleri nedeni ile ABD'de bulunuyor. Ancak, serbest ve kimse onu gözaltına almış değil" dedi. Ancak Mann, işadamının nerede bulunduğu ile ilgili net bir bilgi vermedi.

Abramoviç’in yüzde 30 hissesini elinde tuttuğu EVRAZ grubu Rusya’nın Sibirya bölgesinde iki demir çelik fabrikası yanı sıra İtalya, Çek Cumhuriyeti, Kanada, Ukrayna ve Afrika ülkelerinde faaliyet gösteriyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.