1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Esnafa kira desteği ve işten çıkarma yasağı süresi uzatıldı

Esnafa kira desteği ve işten çıkarma yasağı süresi uzatıldı

Esnafa kira desteği bir ay daha uzatıldı, işten çıkarma yasağı Haziran'da sona erecek. Memur maaşları ise erken ödenecek. İşte memur ve esnafla ilgili yeni gelişmeler...

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnafa kira desteği ve işten çıkarma yasağı süresinin uzatıldığını açıkladı. Buna göre İş sözleşmelerini fesih yasağı 30 Haziran'da sona erecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Esnafımıza yaptığımız aylık bin lira gelir desteği ile 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteğinin süresini bir ay daha uzatıyoruz" dedi.

İş sözleşmelerinin fesih yasağının 30 Haziran'a kadar uzatıldığını belirten Erdoğan ayrıca, memur maaşlarının 10 Mayıs itibarıyla hesaplara yatırılacağını duyurdu.

MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış Etkinliği ve Ürün Lansmanı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve esnaflarla ilgili yeni gelişmeleri aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve esnafa yönelik açıklamalarında şunları söyledi:

ESNAFA KİRA DESTEĞİ

Memurlarımıza ve esnaflarımıza vereceğimiz müjdeler var. Emeklilerimize 2018 yılında başlattığımız bayram ikramiyesi ödemesinin tutarını bin TL'den bin 100 TL'ye yükseltme kararı almıştık. Memur maaşlarını 10 Mayıs itibariyle hesaplara yatırıyoruz. Salgının faaliyetlerini olumsuz etkilediği esnaflarımıza yaptığımız aylık 1000 TL gelir desteği 750 ve 500 lira arasındaki kira desteğini uzatıyoruz.

Ayrıca TES-KOOP kefaletiyle kredi kullanan esnaflarımızdan taksit ödemesi yapamayan 240 bin kişinin 1 milyar lira tutarındaki borcu daha sonra tahsil edilmek üzere TES-KOOP tarafından bankaya ödenmiştir.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE YARDIM YENİDEN BAŞLIYOR

İş sözleşmelerini fesih yasağı 30 Haziran'a kadar uzatılmıştır. Kısa çalışma ödeneğinin Haziran sonuna kadar uzatıldığını zaten açıklamıştık. KOSGEB vasıtasıyla yeni destek programını başlatıyoruz. Gelir kaybına uğramış, nakit akışı bozulmuş istihdamını koruyan mikro ve küçük ölçekli işletmelere yöneliktir. Mikro işletmeler 30 bin liraya kadar, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar olmak üzere 3 yıl geri ödemesiz ve faizsiz şekilde bu destekten faydalanacaklardır.

İhtiyaç sahibi ailelere hane başı verilen bin TL'lik nakdi yardımı bin 100 liraya çıkararak yeniden başlatıyoruz. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına da ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak için 183 milyon lira ilave kaynak gönderdik.

Bu süreçte milletimizi pek çok projeyle desteklemeyi sürdürüyoruz. Tüm bu müjdelerimizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.