1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Eski başkanlara savaş!

Eski başkanlara savaş!

Kulübün yeni yönetimi, eski başkanların da aralarında olduğu birçok ismin üyelikten atılması için harekete geçti

A+A-

MKE Ankaragücü Yönetim Kurulu’nun, geçen hafta Mehmet Yiğiner Başkanlığında yapılan toplantıda, Ankaragücü eski başkanlarının da aralarında bulunduğu birçok ismi, üyelikten atılmaları gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk ettikleri ortaya çıktı.

BİRÇOK İSİM DİSİPLİN KURULUNDA

MKE Ankaragücü yönetimi, kulübünü zarara uğratmak, kulübü küçük düşüren açıklamalar yapmak ve kulüpten faiz aldıkları gerekçesiyle suçlu bulunanların kulüp üyeliğinden atılmaları için bu kişileri MKE Ankaragücü Disiplin Kurulu’na sevk ettikleri öğrenildi. Disiplin kurulu ilk yaptığı toplantıda MKE Ankaragücü Onursal Başkanı Cemal Aydın ve başkanlık yapmış olan Cengiz Topel Yıldırım, Serdar Özersin, Sami Altınyuva ve Bent Ahlat, eski menajerlerden Hikmet Hancıoğlu, Erk Toros, eski yöneticilerden ve başkan yardımcılarından Mehmet Ural, eski Ankaragücü futbolcusu ve alt yapı antrenörlerinden Nazmi Erdener’in de aralarında bulunduğu birçok isme tebligat göndererek, ifade almak için çağıracağı öğrenildi.

19 kişilik Mehmet Yiğiner yönetimi 13.01.2013 tarihinde yapılan MKE Ankaragücü Olağanüstü genel kurulunda göreve gelmişti. Bu genel kurulda ise disiplin kuruluna seçilen H.Çağatay Cengiz, Hilmi Yaman, Naim Öztürk, Ömer Yılmaz, Tuncay Elmadağlı, Berat Çakır ve Sedat Öztürk’ten oluşan ekip soruşturmayı yürütecek ve suçlu bulunanların kulüp üyeliğinden atılmasını yönetime sunacaklar.

Öte yandan alınan bu karara bazı yöneticilerin itiraz ettikleri ve karar defterine imza atmadıkları belirtilirken, yaşanan gelişmelerin başkan Mehmet Yiğiner yönetimi içerisinde huzursuzluk olarak değerlendirildi.

MELİH GÖKÇEK’İN İSTEDİKLERİ GERÇEKLEŞİYOR MU?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaragücü kulübü ile ilgili yaptığı açıklamalarda, "Cemal Aydın ve onun üyeleri kulüple ilgilerini kessinler. Biz Ankaragücü Kulübü’ne sahip çıkarız" demişti. Melih Gökçek’in aylar önce yaptığı bu açıklamalardan sonra, Mehmet Yiğiner yönetimin üyelikten atılması için disipline sevk ettiği eski başkanlar ve bazı üyelerin atılması halinde Gökçek’in istediği olmuş olacak. Ankaragücü camiası ise Melih Gökçek, yaptığı açıklamalardan sonra "İstediği isimler giderse Ankaragücü’ne sahip çıkacak mı?" sorusunu gündeme getiriyor.

İşte Melih gökçek, Ahmet Gökçek ve Eski Başkan vekili Nadir Koç’un 2012 yılında yaptıkları açıklamalar:
-08 Nisan 2012 Tarihinde Melih Gökçek, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter hesabından takipçilerine çağrı yaparak, "Şimdi çağrıda bulunuyorum. Cemal Aydın, tüm delegeleriyle birlikte istifa etsin ve Ankaragücü’nü bıraksın, gerisine karışmasın. Biz Ankaragücü’ne sahip çıkarız" demişti.

-17 Ağustos 2011 tarihinde Ankaragücü Kulübü Eski Başkan vekili Nadir Koç, Cemal Aydın ve Serdar Özersin’in üyelikten istifa etmeleri halinde tekrar taşın altına ellerini koyacaklarını söylemişti.

-27 ocak 2012 tarihinde ise Ahmet Gökçek, "Cemal Aydın ve ekibi çekildiği zaman, Ankaragücü camiasına sahip çıkan mutlaka olacaktır. Biz çıkarız diye bir şey söylemiyorum. Ancak! Allah nasip ederse bizde geliriz, "diye konuşmuştu.

-17 Aralık 2010 tarihinde Melih Gökçek yaptığı açıklamada, Cemal Aydın ve Cengiz Topel Yıldırım’ı kastederek, ortada 30-34 milyon avroluk bir takım var. Bunları da satarız’ diyerek gel keyfim gel yok öyle. Bir yığın insan üşüştüler kulübün başına," diye açıklama yapmıştı.

"MELİH GÖKÇEK’İN BAHSETTİĞİ 30-40 MİLYON EURO’LUK ÇELİŞKİ"

Melih Gökçek’in yaptığı açıklamaları oğlu Ahmet Gökçek yönetiminin yargıtay tarafından yok hükmünde sayılmalarının ardından, Ankaragücü kulübünün borçları ise çok farklı olduğu ortaya çıktı. Gökçek yönetimindeki isimler Ankaragücü kulübüne 33 Milyon TL haciz koyarak faizleri ile birlikte 50 Milyon TL’ye yakın bir para alırken, Melih Gökçek’in bahsettiği 30-34 milyon avroluk bir takım var ortada açıklaması ile ortadaki durum çelişkili. Ahmet Gökçek yönetiminde transfer edilen tüm futbolcular kulüpten giderek alacaklarını icra kanalı ile alırken, FIFA’daki Sestak dosyasına Ankaragücü kulübünün 2 Milyon 500 Bin EURO borçlu olması Yapılan açıklamaların çelişkisini ortaya koymuş oldu. Mehmet Yiğiner Yönetiminin, bu borçlandırmalarla ilgili hazırlık içerisinde olduğu ve dava açacakları belirtildi. Gökçek yönetiminden bazı yöneticilerin tekrar alacağımız var diyerek kulübe icra takibi başlattıkları belirtilirken, en ilginç haciz dosyası ise dönemin Saymanı Ayhan Atalay’ın. Ankaragücü delegelerinin kulübü haksız borçlandırdılar diyerek açtığı davada icradan 16 Milyon TL alan Atalay, Savcıya verdiği ifadede önce 4 Milyon, Ardından 12 Milyon TL alacağım var derken, kısa bir süre önce Ankaragücü kulübüne tekrar 10 Milyon TL daha ihtar göndermesi yönetimi şok etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.