1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Enner Valencia attı, Ekvador Hollanda maçında galibiyeti kaçırdı: 1-1

Enner Valencia attı, Ekvador Hollanda maçında galibiyeti kaçırdı: 1-1

2022 Dünya Kupası'nın flaş takımlarından Ekvador, Hollanda'ya sahayı dar etti. Geriye düşmesine rağmen maç boyunca oyunun hakimi olan Ekvador, Enner Valencia'nın gol attığı maçta galibiyeti kaçırdı.

A+A-

2022 Dünya Kupası A Grubu ikinci maçında Hollanda ile karşılaşan Ekvador, ilk dakikalarda geriye düşmesine rağmen sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı ve oynadığı futbolla galibiyeti kaçıran taraf oldu.

Karşılaşmanın 6. dakikasında Cody Gakpo’nun golüyle 1-0 öne geçen Hollanda, bu dakikadan sonra etkisiz bir oyun sergiledi. Pozisyona girmekte zorlanan ve çok fazla top kaybı yapan Hollanda, 90 dakika boyunca sadece 2 şut çekebildi. Ekvador ise, 49’da Fenerbahçeli Enner Valencia ile skoru 1-1’e getirirken 59’da Gonzalo Plata’nın şutu direkten döndü. Hollanda kalesine 13 şut çeken ve daha üstün bir futbol oynayan Ekvador, Hollanda ile puanını 4’e yükseltti. İki takım da gruptan çıkma şansını son maça taşıdı.

Fenerbahçeli Enner Valencia 90. dakikada sakatlık geçirerek sahayı sedyeyle terk ederken Beşiktaş’ın forveti Wout Weghorst 80’de oyuna dahil oldu.

GAKPO AÇIŞILI FÜZEYLE YAPTI

Hollanda’nın 2-0 kazandığı Senegal maçının 84. dakikasında kilidi açan Cody Gakpo, Ekvador karşısında da takımını öne geçiren isim olmayı başardı. Maçın henüz 6. dakikasında ceza sahası dışından sol çaprazdan şansını deneyen 23 yaşındaki futbolcu, sert vuruşla kaleci Hernan Galindez’i mağlup ederek Hollanda’yı 1-0’lık üstünlüğe taşıdı. Böylece PSV Eindhoven’ın hücum oyuncusu, turnuvadaki ikinci maçı da boş geçmedi.

ENNER VALENCIA YİNE GOL ATTI

Fenerbahçe’nin Ekvadorlu forveti Enner Valencia, Katar maçından sonra Hollanda ağlarını da boş geçmedi. Açılış maçında Katar’ı 2-0 yenen Ekvador’un iki golünü de atan Valencia, Hollanda karşısında ülkesini beraberliğe taşıyan isim oldu. Maçın 49. dakikasında, Pervis Estupinan’ın şutu kaleci Andries Noppert’ten döndü. Takipçiliğini konuşturan Valencia altıpas çizigisi içinden tek vuruşla topu ağlara göndermeyi başardı ve turnuvadaki üçüncü golünü attı. Valencia, Ekvador’un Dünya Kupası’nda attığı son 6 golün hepsine imzasını atmış oldu.

EKVADOR’UN ÜSTÜN OYUNU

Maçın henüz 6. dakikasında golü bulan Hollanda, bu dakikadan sonra adeta sahadan kayboldu. İlk yarıda başka şut çekmeyen ‘Portakallar’, ikinci yarıda da etkisiz bir görüntü sergiledi. Ekvador beraberlik golünden önce ve sonra oyunun hakimiydi. Hollanda rakip sahada pas yaparak açık ararken, Ekvadorlu oyuncular hızlı ataklarla tehlikeler yarattı. Maçın 59. dakikasında Gonzalo Plata’nın ceza sahası yayından sol ayağıyla çektiği şut üst direkten döndü.

Dünya Kupası 2022'de günün sonuçları:

A GRUBU / Katar 1-3 Senegal
B GRUBU / Galler 0-2 İran
B GRUBU / İngiltere 0-0 ABD 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.