1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ/EĞİTİM

  3. Elon Musk askıya aldığını duyurdu: Bitcoin'de yüzde 5'lik düşüş

Elon Musk askıya aldığını duyurdu: Bitcoin'de yüzde 5'lik düşüş

Daha önce Bitcoin ile araç satın almaya yeşil ışık yakan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, bu adımını askıya alma kararı aldığını Twitter üzerinden duyurdu.

A+A-

Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın 'fosil yakıtlarının hızla artan kullanımı' endişesiyle Tesla'nın Bitcoin kullanarak araç alımlarını askıya aldığını açıklamasından sonra Bitcoin'de yüzde 5'lik bir düşüş yaşandı.

Tesla'nın CEO'su Musk, Twitter'da bir anket paylaşarak Tesla'nın Dogecoin ile ödeme alıp almamasını takipçilerine sordu. Bu anket kısa sürede büyük ilgi gördü. Ankete katılanların yüzde 78.2'si evet yanıtı verirken Musk'tan anketin sona ermesinin ardından beklenmedik bir açıklama geldi.

Elon Musk, Tesla'nın Bitcoin ile ödeme almayı durdurduğunu duyurdu. Musk'ın mesajından sonra ilk dakikalarda Bitcoin'de yüzde 5'lik bir düşüş yaşandı. Bitcoin 51 bin 453 dolar seviyelerine kadar geriledi.

"KRİPTO PARA GELECEK İÇİN ÖNEMLİ AMA ÇEVRE KADAR DEĞİL"

Musk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bitcoin madenciliği için fosil yakıtların ve özellikle en kötü emisyona sahip olan kömürün hızla kullanılmasından ötürü endişe duyuyoruz.

Kripto paralar birçok düzeyde iyi bir fikirdir ve önemli bir geleceğe sahiptir. Ancak bunun çevre için büyük bir maliyeti olamaz.

Tesla herhangi bir Bitcoin’ini satmayacak. Ayrıca madencilik için sürdürülebilir enerjiye geçilir geçilmez, ödemeler için tekrar Bitcoin kullanmayı planlıyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.