1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ/EĞİTİM

  3. Ekmek tablete girdi

Ekmek tablete girdi

Fatih projesi kapsamında dağıtılan tablet bilgisayarlara ekmek israfı ile ilgili videolar yüklenecek

A+A-

Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından dün başlatılan Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası'nın detayları da belli oldu. Günde 6 milyon adet ekmek çöpe giderken, kampanya kapsamında Pepe ve Keloğlan gibi çizgi film karakterleriyle ekmek tasarrufu mesajı verilecek. Popüler dizi ve film senaryolarına da ekmek israfının önlenmesine dair temalar eklenecek. Diyanet de bu konuya yönelik cuma hutbesi verecek.
Ekmek israfının yıllık maliyeti 1,5 milyar TL'yi bulurken, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) de ekmek israfını önlemek için hareket geçti. Kurum, Başbakan'ın katılımı ile bir kampanya başlatırken, yıl boyunca etkinliklerin yapılacağı kampanya kapsamında, www.ekmekisrafetme.com adında bir de internet sitesi kuruldu.

BAYAT EKMEK TARİFLERİ KİTABI BASILDI
Kampanya için Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde de hesaplar açıldı. Bu hesaplara takipçi çekilerek, ekmek tasarrufuna yönelik mesajlar verilecek. TMO, Açşılar Federasyonu'na bayat ekmekten yapılan tariflere ilişkin bir kitap da hazırlattı. Bayat ekmek tarifleri de kampanya siteleri ve sosyal medyadan kullanıcılarla paylaşılacak.

TABLETLERE EKMEK VİDEOSU
Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan işbirliğiyle de okullarda ekmek tasarrufuna yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Ders programlarına ekmek tasarrufuna yönelik konular işlenecek.FATİH projesi kapsamında dağıtılan tablet bilgisayarlara da bu konuda malzemeler eklenecek. Çocukların ekmek israf etmemesi için çocuklara yönelik spot filmler de çekilerek, okullarda gösterilecek.

PEPE 'EKMEĞİNİ ÇÖPE ATMA' DİYECEK
TMO, Kültür Bakanlığı ve TRT'yle de konuya yönelik işbirliğine gidecek. Bu kapsamda popüler diziler ve film senaryolarına, ekmek israfının önlenmesine dair mesajlar eklenecek. Çocukların severek izlediği Kel Oğlan ve Pepe gibi çizgi filmlerde de yine ekmek tasarrufu teması işlenecek.

CUMA HUTBESİ VERİLECEK
Diyanet işleri Başkanlığı da ekmek israfına yönelik cuma hutbesi hazırlayacak. Müftülerin hizmet içi eğitimlerinde de bu konu işlenecek. Kuran kurslarında da ekmek israfının önlenmesine dair mesajlar verilecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da bu konuyu aile eğitimlerinde ele alacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.