1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Drogba İstanbul'a geldi!

Drogba İstanbul'a geldi!

Galatasaray, Çin'in Shanghai Shenhua takımından transfer ettiği dünyaca ünlü Fildişi Sahilli oyuncu Didier Yves Drogba, İstanbul'a geldi. Taraftarlar havalimanına akın etti

A+A-

Sarı-kırmızılı takımın 1,5 futbol sezonu için renklerine bağladığı Fildişi Sahilli futbolcuyu taşıyan özel uçak saat 17.30 sularında Atatürk Havalimanı’na indi.

Uçak, özel jetler için kullanılan hangara alınırken, Fildişi Sahilli oyuncu ve beraberindekiler burada uçaktan indiler. Özel jette Drogba ve aile bireyleriyle birlikte Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sarıgül, Sportif Koordinatör Bülent Tulun ve menajeri Ceylan Çalışkan da bulundu.

Uçağı havalimanında Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak ve kulüp yetkilileri karşıladı. Drogba uçaktan inerken merdivenlerinde kendisine verilen sarı-kırmızılı bayrağı açtı ve basın mensuplarına poz verdi.

Fildişi Sahilli futbolcu, hangarda yapılan karşılamanın ardından kendisi için bekletilen minibüse bindi ve bu araçla Genel Havacılık Terminali’nden çıkış yaptı. Yıldız oyuncuyu, terminal çıkışında ise çok sayıda taraftar karşıladı.

Taraftarın coşkusunu hayranlıkla izledi

Sarı-kırmızılı takımın 1,5 futbol sezonu için renklerine bağladığı Fildişi Sahilli futbolcu, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nden çıkış yaparken, alandan ayrılmadan önce kendisini karşılamaya gelen taraftarları selamladı.

Terminalin çıkış kapısı önünde duran Drogba, üzerinde isminin yazılı olduğu sarı-kırmızılı atkıyı havaya kaldırarak taraftarlara gösterdi. Fildişi Sahilli futbolcu, şapkasını çıkarıp kendisine sevgi gösterilerinde bulunan taraftarları selamladı. Drogba’nın, bir süre taraftarın coşkusunu hayranlıkla izlediği görüldü.

Drogba’yı terminalin kapısında gören taraftarlar ise meşaleler yakıp tezahüratlarla yeni transferlerine sevgi gösterileri yaptı. Sarı-kırmızılı ekibin yeni transferi, taraftarları selamladıktan sonra yeniden terminale girdi. Drogba, daha sonra terminalden ayrılarak Florya Metin Oktay Tesisleri’ne doğru yola çıktı.

İşte ilk sözleri

İstanbul'daki ilk açıklamasını Galatasaray TV'ye yapan Fildişi Sahilli yıldız, şu ifadeleri kullandı;

"Burada olmaktan dolayı mutluyum. Burada oynamak benim için yeni bir deneyim, yeni bir macera. Başarılı olmak için elimden geleni yapacağım. Fildişi Sahili'nin Türkiye ile yaptığı milli maç zamanından Fatih Terim'i tanıyorum. Kendisi ile birlikte çalışmak için sabırsızlanıyorum."

"Taraftarların sıcak ve coşkulu karşılaması beni çok mutlu etti. Eboue benim kardeşim, onunla konuştum, onun fikirleri benim için çok önemli. Arkadaşlarım tutkulu futbol ve taraftar istiyorsan Galatasaray'a gitmelisin dediler. Ben de buraya geldiğim ilk anda bunun doğruluğunu anladım.

"Mourinho ile konuştum. Mükemmel takım, şehir ve tesisler olduğunu ve Galatasaray'a gitmem gerektiğini söyledi.

"Galatasaray'ın transfer döneminde ben ve Sneijder ile anlaşması, Avrupa kulüplerine mesajdır. Zaten iyi bir kadroya sahibiz; ancak bizimle birlikte takımı daha ileri taşımaya çalışacağız.

'Şampiyonlar Ligi'ni kazanabiliriz'

"Schalke 04 zorlu bir takım. İki önemli maç oynayacağız ama turu geçen taraf biz olmak istiyoruz.

Chelsea ile önemli işler yaptık. Şampiyonlar Ligi'ni kazandık. Aynısı Galatasaray ile neden olmasın?. Kolay değil; ancak yapabileceğimize inanmalıyız, başarabiliriz.

Kasımdan sonra çok az maç oynadım. Afrika Kupası'na katılmam benim kendimi iyi hissetmem açısından önemliydi. Yüzde 100 hazır değilim; ancak hazır olana kadar elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım.

'Dans için zaman yok, goller atmak istiyorum'

Eboue'den dolayı Afrika'da Galatasaray'ı tanıyorlar ve takip ediyorlar. Ben de biraz daha fazla taraftar kazandırabilirsem kendimi mutlu hissederim.

Eboue çok iyi bir dansçı, bende de iyi. Ben oynayacağım ilk maç ile birlikte ilk golümü sonra ikinci golümü sonra gollerimi atmak istiyorum, dans için fazla zaman yok.

Neden 12 numarayı seçti

Futbolda benim için numaralar önemli değil. 11'i isterim; ancak o şuan takımda kullanılıyor. Önemli olan yapacağın işlerle numaralara anlam katmaktır. Kızım ayın 12'sinde doğmuştu. 12 numara benim için uğurludur, bunun için onu seçtim.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.