1. HABERLER

  2. SPOR

  3. DG Sivasspor: 1 - Galatasaray: 2

DG Sivasspor: 1 - Galatasaray: 2

Süper Lig 2020-2021 Sezonu 8. hafta mücadelesinde Demir Grup Sivasspor'a konuk olan Galatasaray, 2-1'lik skorla galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

A+A-

Galatasaray'da, son lig maçının ilk 11'ine göre 4 değişikliğe gidildi. Sarı-kırmızılı ekip, Yeni 4 Eylül Stadı'nda oynanan maça Okan Kocuk, Omar Elabdellaoui, Christian Luyindama, Marcao, Emre Taşdemir, Taylan Antalyalı, Emre Kılınç, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Arda Turan ve Ryan Babel ilk 11'i ile çıktı. 

Galatasaray'ın yedek kulübesinde Fatih Öztürk, Şener Özbayraklı, Martin Linnes, Emin Bayram, Oghenekaro Etebo, Ryan Donk, Oğulcan Çağlayan, Ömer Bayram, Emre Akbaba ve Mbaye Diagne yer aldı.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Fatih Terim, ligin 7. haftasında İstanbul'da 1-0 kazandıkları MKE Ankaragücü maçının ilk 11'inde yer alan isimlerden Radamel Falcao ve Marcelo Saracchi'yi sakatlıkları nedeniyle oynatamazken, Diagne ile Etobo'yu ise yedeğe çekti.

Terim, bu futbolcuların yerine Emre Taşdemir, Feghouli, Belhanda ve Arda Turan'ı sahaya sürdü. 

Sivasspor'da eksikler

Ev sahibi Demir Grup Sivasspor müsabakaya, Mamadou Samassa, Marcelo Goiano, Caner Osmanpaşa, Samba Camara, Uğur Çiftçi, Robin Yalçın, Fayçal Fajr, Hakan Arslan, Max Gradel, Olarenwaju Kayode ve Mustapha Yatabare ilk 11'i ile başladı.

Sivas ekibinde Muammer Yıldırım, Ali Şaşal Vural, Arouna Kone, Isaac Cofie, Claudemir De Souza, Yasin Öztekin, Kubilay Eren Şahin, Kerem Atakan Kesgin, Casimir Ninga ve Ziya Erdal yedekler arasında şans bekledi.

Teknik direktör Rıza Çalımbay, son lig maçının ilk 11'ine göre 2 değişikliğe gitti. Çalımbay, Atakaş Hatayspor maçının başlangıç kadrosunda bulunan isimlerden Barış Yardımcı'nın yerine Marcelo Goiano'yu, Isaac Cofie'nin yerine de Robin Yalçın'ı ilk 11'de oynattı.

Demir Grup Sivasspor'da sakatlıkları devam eden Aaron Appindangoye, Jorge Felix ve Serhiy Rybalka ile sarı kart cezalısı Erdoğan Yeşilyurt, maç kadrosunda bulunmadı.

Öte yandan, Yeni 4 Eylül Stadı'ndaki mücadelede localara kapasitenin yüzde 50'si kadar taraftar alındı.

KARŞILAŞMADAN NOTLAR
2. Dakikada Yatabare'nin sağdan ceza alanına ortasında Hakan Arslan'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

14. Dakikada Elabdellaoui'nin sağdan ceza sahasına ortasında Arda Turan'ın kafa vuruşunda, top üstten auta gitti.

19. Dakikada Galatasaray golü buldu. Sol kanattan ceza alanına giren Emre Kılınç, rakibini çalımladıktan sonra topu Feghouli'ye aktardı. Feghouli de topu penaltı noktasının gerisinde bekleyen müsait durumdaki Belhanda'ya çıkardı. Belhanda, yerden düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 0-1. Sofiane Feghouli ise bu asistiyle, Süper Lig'de 2014-15 sezonundan bu yana Wesley Sneijder'in ardından 20 asiste ulaşan ikinci Galatasaray futbolcusu olarak kayıtlara geçti.

25. Dakikada Feghouli ile verkaç yaparak soldan ceza alanına giren Babel, topu Emre Kılınç'a çıkardı. Bu futbolcunun altıpastan vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

36. Dakikada Feghouli'nin ceza alanı dışından sağ çaprazdan etkili şutunda, kaleci Samassa topu güçlükle kornere gönderdi.

41. Dakikada Fajr'ın ceza yayı içinden vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Okan Kocuk'da kaldı.

Aynı dakikada sağdan ceza alanına giren Kayode, Marcao ile ikili mücadelesinde yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Abdulkadir Bitigen, VAR sisteminin uyarısı üzerine pozisyonu saha kenarında izledi ve ardından penaltıya hükmetti. 45+1'inci dakikada Fajr'ın kullandığı penaltıda top üst direkten oyun alanına döndü.

48. Dakikada Younes Belhanda'nın ara pasında topla buluşan kaptan Arda Turan, şık bir son vuruşla farkı ikiye çıkardı: 0-2. Bu gol aynı zamanda tecrübeli oyuncunun tarihinde sarı-kırmızılı formayla çıktığı Manisaspor deplasmanından bu yana Galatasaray adına kaydettiği ilk gol olarak da kayıtlara geçti.

76. Dakikada Uğur Çiftçi'nin asistini iyi değerlendiren Caner Osmanpaşa, gelişine düzgün bir vuruşla farkı bire indirdi: 1-2.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Galatasaray, 3 puanı cebine koyarak sahadan ayrılan taraf oldu.

Bu galibiyetin ardından puanını 16'ya yükselten konuk ekip Galatasaray 3. sıraya yerleşirken, ev sahibi Demir Grup Sivasspor ise 8 puanla kendisine 15. sırada yer buldu.

Süper Lig'de günün diğer sonuçları:
MKE Ankaragücü: 2 - Fatih Karagümrük: 2
Yeni Malatya: 2 - Yukatel Denizlispor: 0
Kayserispor: 0 - Hatayspor: 1
Medipol Başakşehir: 1 - Gençlerbirliği: 1

TFF 1. Lig'de günün sonuçları:
Eskişehirspor: 2 - Keçiörengücü: 2
Akhisarspor: 2 - Boluspor: 2
Samsunspor: 1 - Altınordu: 1  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.