1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Cumhuriyet Altını 585 TL’ye düştü

Cumhuriyet Altını 585 TL’ye düştü

Haftaya 1590 dolar civarında başlayan altının ons fiyatı bir haftada neredeyse 100 dolar değer kaybederek, dün 1494 seviyesinde haftayı kapattı.

A+A-

 

Özellikle Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi’nin krizdeki Güney KıbrısRum Kesimi’nin ‘Kaynak yaratmak için 400 milyon Euro’luk altın satabileceği yönündeki’ açıklamalarına, “Güney Kıbrıs Merkez Bankası’nın kendi kararıdır. İsterse satabilir” diyerek destek vermesi, sadece dün altın fiyatının yüzde 4 düşmesine neden oldu.  Gün içinde 1490 dolarlara kadar gerileyen altın fiyatları, son 20 ayın en düşüğüne işaret ederken, altının 2012 Eylül’ünden bu yana kaydettiği düşüş de böylece yüzde 16’ya ulaştı. Aynı dönemde bir diğer değerli metal gümüş ise yüzde 24 düşüş gösterdi. Altındaki kayıplara paralel olarak Cumhuriyet Altını’nın da fiyatı düştü. Cumhuriyet Altını sadece 2 günde 615 TL seviyesinden dün 585 TL’ye kadar geriledi. Çeyrek altının fiyatı da 146 liraya kadar geriledi.

HİSSEYE YÖNELDİLER

Altın fiyatlarındaki düşüşte bir diğer etkenin de, küresel ekonomideki toparlanmaya ilişkin beklentilerin son günlerde olumluya dönmesi. Buna bir de merkez bankalarının büyümeyi para basarak desteklemeye devam edecekleri yönündeki açıklamalar eklenince yatırımcıların risk iştahı da arttı ve altından hisse senedine yönelim başladı. Dolayısıyla talebin azalmasıyla birlikte uzun zamandır 1500-1550 dolar direnç noktasında olan altındaki düşüş de başlamış oldu.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.