1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Cimbom'da şok gelişme

Cimbom'da şok gelişme

Çok konuşuldu, çok tartışıldı. 27 Mart 2011'deki Mali Genel Kurul'da idari yönden ibra edilmeyen Adnan Polat, hukuk savaşını kazandı. Yargıtay Üst Kurulu son sözü söyledi: Kanunda idari ibra diye bir şey yok

A+A-

Galatasaray Kulübü, tarihinin en sıkıntılı, en karmaşık dönemlerinden birini 2011 yılının başlarında yaşamıştı. 27 Mart 2011 tarihinde yapılan Mali Genel Kurul’da üyeler, Adnan Polat ve ekibini mali yönden ibra etmesine rağmen, idari yönden ibra etmemişti. Bunun üzerine Polat ve bazı üyeler yargıya başvurdu. Yargıtay, idari yönden ibra edilmeme kararını bozdu. Galatasaray Yönetimi’nin Yargıtay Üst Kurulu’na yaptığı başvurunun cevabı da geldi. Kurul son sözü söyleyerek, “Kanunlarımızda idari yönden ibra diye bir kavram yoktur. Dolayısıyla Yargıtay’ın kararı doğrudur” dedi. 2011’deki Mali Genel Kurul’da divan kurulunda yer alan Begüm Özkan, TRT Spor’da Basın Tribünü Programı’na katılarak bu kararın ne anlama geldiğini anlattı. Özkan, “Yargıtay Üst Kurulu’nun kararı sonrasında Adnan Polat ve yönetimi ibra edilmiştir. Ayrıca bu süreçte zarar gören kişilere de maddi ve manevi tazminat davası açma hakkı doğmuştur” ifadelerini kullandı. Yönetim cephesinden bu konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. 27 Mart 2011’deki Mali Genel Kurul’un divan başkanlığı görevini üstlenen ve Adnan Polat tarafından çok eleştirilen Türker Arslan’ın ise gerekçeli kararı görmeden bu konu hakkında konuşmayı düşünmediği öğrenildi.

Peki şimdi ne olacak?

Sarı-Kırmızılı camiada şimdi meraklı bir bekleyiş var. Özellikle, şu anki yönetimin bu karardan nasıl etkileneceği konusunda kafalar karışık. Ancak Adnan Polat, ibra edilmediği için değil özgür iradesiyle seçim kararı almasından dolayı, Ünal Aysal ve yönetiminin meşruluk açısından bir sıkıntısı olmayacak. Yani Yargıtay’ın aldığı bu karar nedeniyle seçime gidilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Fakat yönetim, sürece destek verdiği için tazminat davalarıyla karşılaşabilir.

Tüm kulüpleri etkileyecek

Yargıtay’ın aldığı bu karar sadece Galatasaray’ı bağlamıyor. Tüm kulüpler bu karar nedeniyle etkilenecek. Bundan sonra, kulüplerin tüzüklerinde yer alsa bile Mali Genel Kurullar’da idari yönden ibra oylaması yapılamayacak. Çünkü hukuken kanun, tüzük maddesinden üstün. Bu nedenle kulüplerin olası bir, “Tüzük değişikliği gerekiyor” bahanesinin de geçerliliği olmayacak. Artık Mali Genel Kurul’larda ya sadece mali yönden ibra oylaması yapılacak. Ya da idari ve mali ibra birleştirilerek oylanacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.