1. HABERLER

  2. SPOR

  3. By-pass'lı rekortmen

By-pass'lı rekortmen

Trabzonlu 64 yaşındaki Mehmet Başkaya, 20 yıl önce geçirdiği by-pass ameliyatına rağmen çekiç atma sporundan kopmayarak, veteranlarda Türkiye rekoru kırdı, Balkan şampiyonluklarına ulaştı

A+A-

Trabzonlu 64 yaşındaki Mehmet Başkaya, by-pass ameliyatı geçirmesine rağmen çekiç atma sporundan kopmadı ve önemli başarılar elde etti.
Çekiç atma sporuna lise 2. sınıfta beden eğitimi öğretmenin teşvikiyle başlayan eczacı Mehmet Başkaya, 1968 yılında bu sporun gençler kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu ve Balkan üçüncülüğü elde etti. Üniversite yıllarında bir süre spordan ayrı kalan Başkaya, daha sonra Trabzon’da arkadaşlarının da etkisiyle tekrar bu spora döndü.
Yaşı nedeniyle veteranlarda mücadele etmeye başlayan Başkaya, 35-40 yaş kategorisinde Balkan şampiyonu olduktan sonra, kalbine giden 4 damarının yüzde 70-80’i tıkanması nedeniyle 43 yaşında by-pass geçirdi.
4 damarı değişen Başkaya, by-pass ameliyatının ardından bir süre ara verdiği çekiç atma sporuna doktorların tavsiyeleri doğrultusunda yeniden döndü. 45 yaşında tekrar Balkan Şampiyonu olan Başkaya, 55-59 yaş kategorisinde de 38.84’lük derecesiyle Türkiye rekoru kırarak bir başka Balkan şampiyonluğunu yaşadı.
20 yıl önce geçirdiği by-pass ameliyatına karşın spordan kopmayan, veteranlarda Türkiye rekoru kırıp Balkan şampiyonluğu elde eden Başkaya, 46 yıllık spor hayatında 110’u ameliyatından sonra olmak üzere 140 dolayında madalya kazandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.