1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. "Bursa'yı termal merkezi yapacağız"

"Bursa'yı termal merkezi yapacağız"

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mustafa Bozbey, vatandaşla bir araya gelip sorunlarını dinledi. Bozbey, yerel ve kırsal kalkınmayı hedeflediklerini söyledi.

A+A-

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, yerel seçim çalışmalarını ve Bursa ile ilgili projelerini Yeniçağ gazetesine anlattı.

Bursa'da öncelikli olarak 10 sorun belirlediklerini vurgulayan Mustafa Bozbey, bunları ulaşım, kirlilik, su kaynakları ve maden ocakları, turizm, yeşil alan, vatandaş için spor alanı, istihdam, şehir planlama, tarım, sağlık, sosyal hizmetler ve yerel yönetim olarak sıraladı.

Bursa'nın doğal güzellikleri ve eşsiz tarih mirası olmasına rağmen turizm pastasından sadece yüzde 2'lik bir pay aldığına dikkat çeken Bozbey, "İlk hedefimiz, turistlerin Bursa'da konaklama oranını yüzde 1,7'den yüzde 3'e çıkarmak olacak" dedi.

Ören yerlerini Bursa geneline yayacaklarını söyleyen Bozbey, "Bursa'ya özgü müzeler desteklenecek, festivallerle Bursa'yı tanıtıcı programlar yapılacak, turistik hediyelik eşya üretimi desteklenecek. Hanlar bölgesi, Bursa turizm aksının en önemli noktası haline gelecek. Çekirge 1. Murat Türbesi'nden başlayarak, Muradiye, Tophane, Ulucami, Hanlar Bölgesi, Yeşil Türbe, Emir Sultan aksında İnanç Turizm Bölgesi haline getirilecek" ifadelerini kullandı.

Göl ve deniz sahil bandında bisiklet yolları yapacaklarını da vurgulayan Bozbey, Evliyalar Yolu ve Sultanlar Yolu gibi yürüyüş parkurları da yapacaklarını kaydetti. Mustafa Bozbey, Bursa'nın sahip olduğu termal kaynakların, dünyanın en önemli sağlık ve termal destinasyonu olmasını hedeflediklerini aktardı. Yerel ve kırsal kalkınmayı hedefleyen Bozbey, kooperatifçiliği önemsediklerini vurguladı.

"Birçok yerde çeşitli ürün bazlı kooperatifler oluşturarak hem üreticimize destek olacağız hem de Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyaçlarını kooperatiften alarak Büyükşehir'in parasının Bursa'da kalmasını sağlayacağız. Bunları yaparak tarımla uğraşanların yaşam kalitesini yükselteceğiz." diyen Mustafa Bozbey, tarımda yaşanan sorunların ana kaynağı olarak destekleme olmamasını işaret etti.

Seçildikten sonra Büyükşehir Belediyesi olarak tarımın çok yapıldığı İnegöl, Yenişehir, Orhangazi gibi ilçelerde depolama ve paketleme tesisi yapacaklarını da belirten Bozbey, "Yenişehir Havaalanı'nı kullanmalıyız. Burada üretilen ürünler Avrupa'ya ve dünyanın bir çok bölgesine ihraç edilebilir" dedi.

Bursa'nın trafik ve ulaşım sorununa dikkat çeken Bozbey, sorunun çözümü için metroya işaret etti. İnsanların tek bir biletle bir yerden başka yere gidebilmesi gerektiğini belirten Bozbey, bunun sadece bir saatle sınırlandırılmaması gerektiğini kaydetti.

Minibüsün, otobüsün, hafif raylı sistemin tek biletle çalışır duruma gelmesi gerektiğini aktaran Bozbey, "65 yaş üstü vatandaşlar kesinlikle sadece nüfus kağıtlarını göstererek ulaşımdan ücretsiz faydalanmalı. Onların ayrı bir kart kullanmasına gerek yok. Bu konuda da çalışmalarımızı yapacağız" diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.