1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bursa'da gol yağmuru vardı

Bursa'da gol yağmuru vardı

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Trabzonspor deplasmanda Bursaspor'a konuk oldu. Bordo-Mavili ekip gol düellosuna dönen karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrıldı

A+A-

 

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Bursaspor ile Trabzonspor karşılaştı. Bordo-Mavili ekip baştan sona büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrılarak, kötü gidişini sürdürdü.Bursaspor'a galibiyeti getiren golleri 2. ve 35. dakikada Batalla, 44. dakikada Şener attı. Alt sıralara düşme tehlikesi yaşayan Trabzonspor'un golleri ise 11. dakikada Henrique ve 22. dakikada Halil'den geldi.

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe'ye 4-1 mağlup olan Bursaspor, bu skorun ardından puanını 40'a yükseltti ve 4. sıraya yerleşti. 3 haftadır 3 puan hasreti çeken Trabzonspor ise 31 puanla 16. sırada bulunan Gaziantepspor'un 2 puan üstünde, maç fazlasıyla 11. sırada yer aldı.
Süper Lig'in 27. haftasında Bursaspor deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacakken, Trabzonspor ise evinde Antalyaspor'u konuk edecek.

Maçtan notlarSpor Toto Süper Lig’de Bursaspor-Trabzonsor maçında, yeşil-beyazlı taraftarlar maç boyunca bir yandan takımlarını desteklerken diğer yandan da Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım aleyhine sloganlar attı. Yaklaşık 15 bin Bursasporlu tribünlerdeki yerlerini alarak takımlarını destekledi.Taraftarlar, takımları lehine tezahürat yaparken ısınmak için sahaya çıkan futbolcuları, "Alemin kralı buraya" temposuyla tribünlere çağırdı. Futbolcular da taraftarların bu çağrısına olumlu karşılık verdi. Taraftarlar ardından tüm futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak "yumruk şov" yaptırdı. Maçı, eski bakan ve Trabzonspor eski başkanlarından Faruk Nafiz Özak da şeref tribününden izledi.

TFF ve Aziz Yıldırım’a tepkiBursasporlu taraftarlar, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım aleyhine tezahüratlar yaptı. Taraftarlar, "Yıldırım Demirören yeter..." ve "Emek hırsızı Aziz Yıldırım" diye tempo tuttu.

İlginç pankartlar

Bursasporlu taraftarlar, tribünlerde ilginç pankartlar açtı. Maraton Tribünü’ndeki taraftarlar, 18 kişilik kadroda yer almamasına karşın genç futbolcu Ozan Tufan için, "Avrupa kupalarının en genç golcüsü; yıllarca sürecek bu Tufan" yazılı pankart açtı. Kapalı Kale Arkası Tribünde ise "Eyvah Eyvah" yazılı pankart ve kurdele benzeri büyük boyutlarda siyah bezler açıldı.

Tribünde gerginlikMaçtan önce açık kale arkası tribünde kısa süreli gerginlik yaşandı. Bir grup Trabzonspor taraftarının Bursasporlu taraftarların arasında olduğu görülünce ortam gerildi. Güvenlik güçleri, olayı çabuk fark edip, tribün kapılarını açarak az sayıdaki bordo-mavili taraftarı, misafir takım taraftarlarının bulunduğu bölüme yönlendirdi.

Bursaspor’da 3 eksik

Bursaspor’da tedavilerine devam edilen Ferhat Kiraz, Sebastian Pinto ve Michale Basser, Trabzonspor maçı kadrosunda yer almadı.

Maçın 80. dakikasında Trabzonsporlu taraftarlar kendi aralarında kavga etmeye başladı. Kavganın büyümesi üzerine tribüne güvenlik görevlileri girdi. Kavga eden gruplar arasında barikat oluşturan güvenlik görevlileri, bazı taraftarları tribünden çıkardı. Tribündeki küçük çocuklar da güvenli bölüme alındı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.