1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Bolu'da Türk, Kürt gerginliği

Bolu'da Türk, Kürt gerginliği

Bolu'da, 5 gün önce iki kişinin genç bir kızı taciz edip, dövmesi ile başlayan olaylar, dün gece kentte gerginliğe yol açtı.

A+A-

Genç kızın yakınlarının olaydan birkaç saat sonra taciz olayına karıştığı iddia edilen kişilerden birinin minibüsünün önünü kesip hasar vermesinin ardından, dün gece de 100 kişilik bir grup, tacizcilerin doğu kökenli olduğunu öne sürerek, araçlarla kent merkezinde trafiği kesti. Polis ile gruptakiler arasında arbede yaşandı, takviye ekiplerin gelmesi ile olaylar yatıştırıldı.

Kentte gerginliğe neden olaylar 30 Nisan’da Köroğlu Mahallesi’nde başladı. İddiaya göre minibüsle seyir halinde olan iki kişi, öğle saatlerinde yolda yürüyen 19 yaşındaki Ş.A.’yı taciz etti. Ş.A. kendisini taciz eden kişileri tersleyince, minibüsten inen iki kişi genç kızı döverek hastanelik etti.
 
Bu durumu öğrenen Ş.A.’nın yakınları, olaydan birkaç saat sonra otomobillerle Köroğlu Mahallesi’ne giderek, tacizle suçladıkları M.Y’nin kullandığı minibüsü durdurdu. Ağrılı olan M.Y. araçtan çıkıp kaçarken, saldırganlar minibüse pompalı tüfekle ateş edip, balta ve levyelerle hasar verdi. Saldırganlar ardından kaçtı.
 
Ş.A.’nın yakınlarının şikayeti üzerine ise M.Y. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. İkinci tacizcinin ise kimliği arıştırılıyor.
 
YOLU KAPATTILAR
 
Yaşanan olayın ardından doğu kökenli kişilerle bazı gruplar arasında gerginlikler yaşandı. Dün saat 22.00 sıralarında üzerlerinde Türk bayrağı bulunan yaklaşık 15 araçla İzzet Baysal Caddesi’ni trafiğe kapatanlar, ’Ya Allah Bismillah, Allahu Ekber’, ’Vatan sana canım feda’, ’Ne mutlu Türküm diyene’ sloganları attı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, gruptan bazı kişiler otomobillerin üzerine çıkıp bozkurt işaretleri yaparak, "Türk olan, vatanını seven bize katılsın" diye bağırdı.
 
KENDİ ARALARINDA TARTIŞTILAR
 
Polisin yaklaşık 100 kişilik grubun caddeyi trafiğe açmalarını istemesinin ardından, arbede yaşandı. Gruptan bazıları da kendi aralarında tartışınca, tekme tokat kavga etti. Takviye ekiplerin istenilmesinin ardından grup güçlükle sakinleştirildi. Kapanan yol nedeniyle caddede uzun araç konvoyları oluştu.
 
Grup daha sonra araçlarla D-100 Karayolu kenarında bulunan Atatürk Orman Parkı’nın kenarında toplandı. Grupla polis arasında burada da gerginlik devam etti. Grup daha sonra araçlarıyla parkın bulunduğu bölgeden ayrıldı.
 
Yaşanan olay sonrası polis genç kızı taciz ettiği iddia edilen kişilerin yaşadığı bölgede güvenlik önlemleri aldı. 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.