1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Bisiklet yarışı nefesleri kesti

Bisiklet yarışı nefesleri kesti

Antalya'da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen '60 Dakika Heyecan Bisiklet Yarışı ve Doğa Şenliği' renkli ve heyecanlı geçti. Çok sayıda profesyonel ve amatör sporcunun mücadele ettiği yarışlara off-road gösterileri de ilgiyle izlendi

A+A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Sıradışı Bisiklet Sporları (SDS) ve çok sayıda destekçi firma tarafından düzenlenen ’60 Dakika Heyecan Bisiklet Yarışı ve Doğa Şenliği’, Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı şehirlerinden yarışmacı, bisiklet grupları, spor kulüpleri ve vatandaşların katıldığı yarışlar doğa bisikleti parkurunda yapıldı.

Arazi sürüşü ve olimpik disiplin klasmanı şeklinde U19, U23, Master A, Master B, Bayanlar ve Elit olmak üzere 6 kategoride gerçekleşen yarışlara, yerli ve yabancı 105 sporcu katıldı. Toplam 2875 metre uzunluğundaki parkurda çeşitli engellerden geçen sporcuların mücadelesi, çok sayıda kişi tarafından takip edildi. 7’den 77’ye bisiklet sporunu sevenler, yarışı izlerken heyecanlı anlar yaşadı.

KAFASINDAKİ KASK KURTARDI

Sporcuların parkurdaki mücadelesi de zorlu geçti. Peş peşe engellerden aşan sporcular, dereceye girebilmek için yoğun çaba harcadı. Sporculardan bazıları engelleri aşarken talihsiz kazalar yaşadı.

Yaklaşık 5 metrelik bir engeli aşmaya çalışırken dengesini kaybeden bir kadın sporcu, toprak zemine çakıldı. Kafasında kask bulunması sayesinde herhangi bir yara almayan sporcuya, yarış alanında hazır bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti. İzleyiciler ve sağlık ekipleri tarafından sedyeyle ambulansa taşınan sporcu, tedbir amaçlı hastaneye götürüldü. Sporcunun durumunun iyi olduğu belirtildi.

Yarışlar sırasında Akdeniz Off-road Grubu da bir gösteri yaptı. Dört çeker araçlarıyla yarışın yapıldığı parkurun etrafında tırmanma ve sudan geçme gibi hareketler yapan grubun gösterisi, ilgiyle izlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.