1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Binali Yıldırım'ın THY Grev Yorumu

Binali Yıldırım'ın THY Grev Yorumu

Bakan Yıldırım, 15 Mayıs'ta THY ve bağlı işyerlerinde greve yapacaklarını duyuran Hava-İş'i uyararak, "Sendikaların daha sorumlu davranması lazım.

A+A-

Greve gittiniz ne olacak? Başka havayolu şirketleri sizin elinizdekileri alacak. Daha çok işçi işten çıkarılacak" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 15 Mayıs'ta THY ve bağlı işyerlerinde greve çıkacaklarını duyuran Hava-İş Sendikası'nı uyararak, "Sendikaların daha sorumlu davranması lazım. Greve gittiniz ne olacak? Başka havayolu şirketleri sizin elinizdekileri alacak. Ondan sonra daha çok işçi çıkarmak zorunda kalınacak. Bu şirket hepimizin şirketi, ona en başta çalışanların sahip çıkması gerekir. Hâlâ anlaşma yolu vardır" dedi.
 
ÖYLESİNE VERİLMEZ
 
Bakan Yıldırım, Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu tarafından İstanbul'a yapılacak 3. havalimanının 25 yıllık kira bedeli için 22 milyar 152 milyon euro verecek olmasına ilişkin, "Bu kadar para şan olsun diye verilmez, yüklenici firmalar bunun hesabını kitabını mutlaka yapmışlardır. Proje kendi içinde kârlılığı olan rahatlıkla bu rakamları karşılayabilen bir proje" dedi.
 
PROJELERİN, imzalar atıldıktan sonra 42 ay içinde işletmeye açılacağını söyleyen Yıldırım, "Altyapı olarak dünyanın en büyük havalimanlarına eş bir proje olacak. 2008 krizden sonra dünyanın merkezi Ortadoğu'ya özellikle Türkiye'ye doğru kaydı. Türkiye, hava trafiğinin merkezine dönüşecek, son 10 yıl bunun göstergesi. Bu projeye devletin bütçesinden bir kaynak aktarılmayacak" diye konuştu.
 
KAZALAR İÇİN 'ÖZEL KURUL' GELDİ
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu kuruldu. Çalışma merkezi Ankara olan Kurul, Bakan hiçbir kurumun kuruluş üzerinde emir yetkisi olmayacak. En az 5 ve en fazla 7 kişiden müteşekkil Kurul üyeleri Bakan oluruyla 3 yıllığına görevlendirilecek. Kurulun görevleri arasında ulaştırma alanında meydana gelen ciddi kazalarla ilgili araştırma, inceleme yaparak grup başkanı koordinasyonunda düzenlenen raporları Kurul gündeminde değerlendirmek olacak.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.