1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beşiktaş, Galatasaray’ı Larin ile devirdi: 2-1

Beşiktaş, Galatasaray’ı Larin ile devirdi: 2-1

Süper Lig 10. haftasındaki Beşiktaş-Galatasaray derbisi müthiş bir heyecana sahne oldu. Son ana kadar nefeslerin tutulduğu derbiye, Cyle Larin'in golleri ve Mostafa Mohamed'in son anlarda kaçırdığı penaltı damga vurdu.

A+A-

Süper Lig 10. hafta kapanış mücadelesinde Beşiktaş sahasında ezeli rakibi Galatasaray’ı konuk etti. Ligde son 3 maçını kazanan Galatasaray karşısında, kendi taraftarı önünde geriye düşen Beşiktaş pes etmedi ve Kanadalı futbolcusu Cyle Larin’in attığı gollerle sarı kırmızılıları 2-1 mağlup etti. Maçın ilk bölümünde Galatasaray karşısında oyunun hakimi olan Beşiktaş, 35. dakikada Alexandru Cicaldau’nun ceza sahası dışından attığı golle 1-0 geriye düştü. Ancak 40. dakikada Muslera’nın hatasını affetmeyen Cyle Larin, ilk yarının skorunu 1-1 olarak belirledi. Mücadelenin 64. dakikasında yine ağları sarsan Larin Beşiktaş’ı 2-1 öne geçirirken 81. dakikada Mostafa Mohamed’in kaçırdığı penaltı maçın kırılma anı oldu. Galatasaray’ı 2-1 mağlup eden Beşiktaş puanını 20 yaptı ve üçüncü sıraya yükseldi. Galatasaray’ın üç maçlık galibiyet serisi derbi mağlubiyetiyle bozuldu ve 17 puanla 8. sırada kaldı. Beşiktaş ligde bir sonraki maçında Hatayspor deplasmanına konuk olacak. Galatasaray ise, evinde Gaziantep FK’yı ağırlayacak.

ÖNCE DİREK, SONRA KARŞI KARŞIYA…

Dev derbinin ilk 15 dakikasında baskılı başlayan ve oyuna hükmeden taraf Beşiktaş’tı. Özellikle kanat organizasyonları ile Galatasaray savunmasını bunaltan siyah beyazlılar, Michy Batshuayi’yi ceza sahası içinde topla buluşturmaya çalıştı ancak, Galatasaray savunması kritik müdahalelerle rakibine engel oldu. Karşılaşmanın 10. dakikasında, sağ kanattan duran top kullanan Miralem Pjanic’in ortası kaleye doğru yöneldikten sonra üst direğe çarpıp dışarı çıktı. Dakikalar 20’yi gösterirken Beşiktaş bu kez Alex Teixeira ile gole yaklaştı. Larin’in Galatasaray savunmasının arkasına attığı pasa hareketlenen Teixeira sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Ancak iyi kontrol edemediği topa yaptığı zayıf vuruş yandan auta gitti.

CICALDAU VE LARIN’DEN ŞIK GOLLER

Beşiktaş’ın baskısını kırdıktan sonra 30. dakikadan itibaren oyunu dengeleyen Galatasaray, 35. dakikada Cicaldau’nun klas vuruşuyla golü buldu. Kerem Aktürkoğlu’nun pasıyla ceza yayı önünde topu önünde bulan Rumen futbolcu, seken topa ayağının dışıyla falso verdi ve kaleci Ersin Destanoğlu’nu mağlup ederek Galatasaray’ı 1-0 öne geçirdi. Ancak ev sahibi Beşiktaş’ın bu golün şokunu atlatması fazla uzun sürmedi. Sol kanattan gelişen atakta Umut Meraş’ın yaptığı ortaya çok iyi yükselen Cyle Larin, kaleci Fernando Muslera’nın boşa çıktığı pozisyonda topu kafayla ağlara göndererek durumu 1-1’e getirmeyi başardı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

LARIN’İN ARKA DİREKTE AFFETMEDİ

İkinci yarıya iki ekip de karşılıklı ataklarla başlarken 57. dakikada Beşiktaş yine Larin ile gole çok yaklaştı. İlk yarıdaki golde sol kanattan Umut Meraş’ın ortasını değerlendiren Larin, bu kez sağ kanattan Valentin Rosier’in pasını ağlarla buluşturmaya yakındı. Fransız sağ bekin yeden arka direğe yaptığı ortaya hareketlenen Larin, topu ağlara göndereceği sırada Yedlin araya girdi ve topu kornere gönderdi. Ancak Galatasaray savunması, Kanadalı futbolcuya 64. dakikada engel olamadı. Pjanic’in ön direğe kullandığı köşe vuruşunu Necip Uysal kafayla arkaya aşırttı. Arka direkte bekleyen Larin’e dokunup topu ağlara göndermek kaldı ve Beşiktaş 2-1 öne geçti. Larin, Filip Holosko’dan sonra (2012) Süper Lig’de Beşiktaş formasıyla Galatasaray’a bir maçta iki gol atan ilk futbolcu oldu.

MOSTAFA MOHAMED PENALTIYI KAÇIRDI

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in Mostafa Mohamed, Halil Dervişoğlu gibi isimleri oyuna almasından sonra sarı kırmızılılar rakip sahada daha etkili olmaya başladı. Bunun sonucunda 79. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun ceza sahası içindeki şutu Domagoj Vida’nın eline çarpınca hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Oyuna 78. dakikada giren Mohamed, 81. dakikada kullandığı penaltı vuruşunu kaleci Ersin Destanoğlu’na nişanlayınca Galatasaray beraberlik fırsatını kaçırmış oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş mücadeleyi 2-1’lik skorla kazandı.

Mohamed’in penaltı vuruşunda kaleci Ersin Destanoğlu kritik bir kurtarış yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.