1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beşiktaş 90+6’da 3 puana uzandı…

Beşiktaş 90+6’da 3 puana uzandı…

Beşiktaş son anları nefes kesen maçta Kayserispor'u 90+6'da Ghezzal'ın attığı golle 1-0 mağlup etti. 2 kırmızı kartın çıktığı mücadelede VAR şoku yaşayan Kartal, son dakikalarda golü bularak sezona 3 puanla başladı.

A+A-

Süper Lig’in açılış haftasında Beşiktaş sahasında ağırladığı Kayserispor’u 90+6’da bulduğu golle 1-0 mağlup etti... İlk yarı çok etkisiz bir futbol ortaya koyan siyah beyazlılar, Vodafone Park’ta müthiş seyirci önünde ikinci yarı gol için bastırdı.

KAYSERİSPOR 67’DE 10 KİŞİ KALDI

67. dakikada ceza yayı hemen önünde Kayserisporlu Ali Karimi, Salih Uçan’a kayarak yaptığı sert müdahale sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Kalan yarım saatlik sürede Kayserispor’un 10 kişi kalmasıyla rakip kaleyi ablukaya alan Kartal, 84’de oyuna sonradan giren Cenk Tosun ile topu ağlara gönderdi. Ancak VAR’dan gelen uyarı sonrasında ofsayt kararı sebebiyle gol iptal edildi.

CENK UZATMADA KIZARDI

8 dakika uzatmanın oynandığı Vodafone Park’ta duraklama anlarında arka arkaya sarı kartlar gören Cenk Tosun kırmızı ile oyun dışında kaldı. 77’de oyuna giren Cenk 90+4’te Bernard Mensah’ı arkadan tutarak düşürünce hakem Ümit Öztürk’ten ikinci sarıyı gördü ve kırmızı kartla direkt soyunma odasına gitti.

90+6’DA GALİBİYET GOLÜ GELDİ

90+6’da gelişen hızlı hücumda ceza sahası yayı üzerinde topu önünde bulan Rachid Ghezzal yerden müthiş bir vuruşla golü attı. Uzatmaların bitiminde gelen gol sonrası Dolmabahçe’de müthiş bir sevinç yaşandı. Kalan dakikalarda Kayserispor beraberlik için bastırsa da gol sesi çıkmadı ve Beşiktaş sezona 3 puanla başladı.

YENİ TRANSFERLER SAHADAYDI

Beşiktaş’ta yeni transferlerden beşi ilk 11’de sahaya çıktı. Teknik direktör Valerien Ismael, bu sezon siyah-beyazlı takıma katılan Romain Saiss, Arthur Masuaku, Gedson Fernandes, Jackson Muleka ve Wout Weghorst’u maçın başlangıç kadrosuna dahil etti.

Siyah-beyazlı ekipte kaleyi Ersin Destanoğlu korurken, savunma hattı Valentin Rosier, Necip Uysal, Romain Saiss, Arthur Masuaku’dan oluştu.

Orta sahada Kartal Kayra Yılmaz, Salih Uçan ve Gedson Fernandes’i görevlendiren Ismael, hücumda ise Rachid Ghezzal, Jackson Muleka ve Weghorst’a görev verdi.

Bu sezon yeniden siyah-beyazlı takıma transfer olan Cenk Tosun ve Emrecan Uzunhan ise karşılaşmaya yedek başladı

KİRALIKLAR KADROYA DÖNDÜ 

Geçen sezonu kiralık olarak başka kulüplerde tamamlayan Beşiktaşlı oyuncular, Kayserispor maçında yeniden siyah-beyazlı takıma döndü.

Geçen sezon Ümraniyespor’da kiralık olarak forma giyen Kartal Kayra Yılmaz ve Medipol Başakşehir’e kiralanan Salih Uçan mücadeleye 11’de başladı. Çaykur Rizespor’da sezonu bitiren Tyler Boyd ise yedek kulübesinde maça başladı.

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ 

Sezonun açılış maçına Beşiktaşlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Tribünlerin hemen hemen tamamının dolu olduğu karşılaşmada yoğunluk yaşanmaması için stat kapıları erken saatlerde açıldı. Karşılaşmanın başlamasına kısa süre kalmasına rağmen stat dışındaki yoğunluk dikkati çekti.

ISMAEL SAVUNMADA DÖRTLÜ OYUNU TERCİH ETTİ 

Beşiktaş’ta geçen sezonun 31. haftasında göreve başlayan Valerien Ismael, Kayserispor karşılaşmasında dörtlü savunma ile sahaya çıktı. Daha önceki maçlarında üçlü savunma ile oynayan ve taraftarların tepkisini çeken Fransız teknik adam, Vodafone Park’ta Sampdoria ile oynanan hazırlık maçında siyah-beyazlı takımı dörtlü savunma ile oynatmıştı.

Öte yandan Beşiktaşlı taraftarlar, Ismael için hazırladığı üzerinde “Terminatör” yazılı pankartı maç öncesi tribünlere astı.

TARAFTARLARDAN WEGHORST'A BÜYÜK İLGİ 

Beşiktaşlı taraftarlar, siyah-beyazlı takımın sahaya çıkmasının ardından yeni transfer Wout Weghorst’a büyük ilgi gösterdi. Taraftarların yoğun tezahüratıyla sahaya çıkan Hollandalı oyuncu, ısınmaya başlamadan önce tek tek tribünleri selamlayarak siyah-beyazlı taraftarların ilgisine karşılık verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.