1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beşiktaş: 3 - Yeni Malatyaspor: 0

Beşiktaş: 3 - Yeni Malatyaspor: 0

Sahasında Yeni Malatyaspor'u konuk eden Beşiktaş, rakibini mağlup ederek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Borussia Dortmund maçı öncesi moral bulan Beşiktaş'ta yeni transferler sergiledikleri performansla galibiyette büyük pay sahibi oldular.

A+A-

Süper Lig’in 4. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park’ta Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya geldi. Batshuayi’nin iki gol kaydettiği, Pjanic’in ilk maçında asist yaptığı karşılaşma, Beşiktaş’ın 3-0 üstünlüğü ile sona erdi. Vida ve Teixeira karşılaşmanın ilk yarısında, N’Koudou ise ikinci yarıda sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kaldılar.

Maça çok hızlı başlayan Beşiktaş, 7. dakikada Pjanic’in asisti sonrası Batshuayi ile öne geçti. 10. dakikada N’Koudou farkı ikiye çıkardı. 52. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Batshuayi, Yeni Malatyaspor kalecisi Abdulsamed’in hatası sonrası topu bir kez daha ağlara gönderdi.

Yeni transferler göz doldurdu

Pjanic’in ilk maçında orta sahada oyunu yönlendirme yeteneği, Batshuayi’nin golle tanışması ve etkili futbolu, Beşiktaş’ın yeni transferleri ile üç puana uzanmasını sağladı. Baştan sona oyunun kontrolünü elinde tutan, yaptığı presle rakibinin rahat çıkmasına engel olan Beşiktaş, Yeni Malatyaspor karşısında rahat bir galibiyete imza attı.

Alınan üç puan ve yeni transferlerin performansı Beşiktaş taraftarının yüzünü güldürürken, Şampiyonlar Ligi’nde Borussia Dortmund maçı öncesi üç futbolcunun sakatlanması siyah-beyazlıları üzdü. Vida, Teixeira ve N’Koudou, sakatlanarak oyunu erken terk etmek zorunda kaldılar.

Beşiktaş bu galibiyetle puanını 10’a yükseltirken, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturmayı da başardı. Yeni Malatyaspor ise 6 puanda kaldı.

Josef ve Mehmet Topal, 1121 gün sonra yan yana

Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı Josef de Souza ile yeni transfer Mehmet Topal, Yeni Malatyaspor maçıyla birlikte tam 1121 gün sonra orta sahada birlikte forma giydi.

İki isim Fenerbahçe'de oynadığı dönemde orta alanda yıllarca birlikte forma giymiş ve uyumlu futboluyla dikkat çekmişti. Son olarak sarı-lacivertli forma altında, 18 Ağustos 2018 yılında Süper Lig'in 2. haftasında Yeni Malatyaspor deplasmanında birlikte oynayan iki oyuncu, tam 1121 gün aradan sonra bu kez Beşiktaş forması altında yine Yeni Malatyaspor'a karşı orta sahada birlikte forma giydi.

Beşiktaş forması altında ilk olarak Karagümrük maçında şans bulan Mehmet Topal, bu mücadelede savunmada oynadığı için, Josef’le yan yana oynayamamıştı.

Sergen Yalçın’dan üç değişiklik

Süper Lig'in 4. haftasında Yeni Malatyaspor'u konuk eden Beşiktaş'ta Teknik Direktör Sergen Yalçın, Karagümrük maçına göre ilk 11'de 3 değişikliğe gitti.

Karagümrük karşısında ilk 11'de sahaya çıkan ancak kırmızı kartla oyun dışında kalan Salih Uçan'ın yerine Miralem Pjanic sahaya çıktı. Yabancı kontenjanı nedeniyle Ersin ve Rıdvan'ın yanı sıra Necip Uysal'ı stoperde sahaya süren Sergen Yalçın, bu nedenle Welinton'u kenara aldı. Yalçın'ın bir değişikliği ise Larin-N'Koudou oldu.

N'Koudou, 10. dakikada karşılaşmada skoru 2-0'a getiren isim olurken, Welinton ise dakikalar 20'yi gösterdiğinde sakatlanan Vida'nın yerine oyuna dahil oldu.

Atiba ve Larin tribünde

Beşiktaş'ın 2 Kanadalı oyuncusu Atiba ve Larin, Yeni Malatyaspor karşılaşmasını tribünden takip etti.

Kanada Milli Takımı'ndan dönen ve uzun bir uçak yolculuğu yapan 2 futbolcu, Sergen Yalçın tarafından dinlendirildi ve Yeni Malatyaspor karşılaşmasının kadrosuna dahil edilmedi. 2 oyuncu da tribündeki yerini alırken, takımın attığı gollerde büyük sevinç yaşadı.

Sergen Yalçın eski takımına puan kaybetmiyor

Süper Lig'in 4. haftasında Beşiktaş, sahasında Yeni Malatyaspor'u Bathsuayi (2) ve N'Koudou'nun golleriyle 3-0 mağlup ederken, puanını 10'a yükseltti. Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın da eski takımı Yeni Malatyaspor karşısındaki serisi sürdü.

2019-2020 sezonunun ikinci yarısında Yeni Malatyaspor'dan ayrılan ve ardından Beşiktaş'a imza atan Yalçın, siyah-beyazlı takımın başında, eski ekibine karşı 4. kez sahaya çıkarken, bu maçların tamamını kazandı. Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'ı, Yeni Malatyaspor karşısında 3 maçı 1-0'lık skorlarla kazanırken, bu akşam oynanan karşılaşmadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı ve serisini sürdürdü. Yeni Malatyaspor'dan son 4 maçta 12 puan alan Beşiktaş, bu maçlarda kalesini gole kapatmayı başardı.

Siyah-beyazlıların, rakibine karşı son yenilgisi ise 15 Aralık 2019 tarihinde Vodafone Park'ta gerçekleşti. O tarihte, Yeni Malatyaspor'un başında Sergen Yalçın vardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.