1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beşiktaş: 3 - Medipol Başakşehir: 2

Beşiktaş: 3 - Medipol Başakşehir: 2

Süper Lig 9. haftasının en kritik maçında Beşiktaş ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi. Vodafone Park’taki mücadeleyi siyah beyazlılar 3-2’lik skorla galip tamamlarken, karşılaşmada nefes kesen anlar yaşandı.

A+A-

Kart cezalısı, sakat ve corona pozitif oyuncuları nedeniyle ligdeki son 5 maçını kazanan Başakşehir karşısında sahaya ‘yaralı’ şekilde çıkan Beşiktaş, ilk yarının son dakikalarında Atiba Hutchinson ve Cyle Larin ile bulduğu gollerle soyunma odasına 2-0 üstün girdi.

İkinci yarıda farkı azaltmak için Beşiktaş kalesini ablukaya alan Başakşehir’in direncini ise, 70. dakikada Mehmet Topal‘ın ceza sahası içine eline çarpan top ve beraberinde gelen kırmızı kart ile penaltı kararı kırdı.

Vincent Aboubakar’ın gole çevirdiği penaltı vuruşu sonrasında skor 3-0‘a gelince, 81. dakikada Fredrik Gulbrandsen’in attığı jeneriklik gol Başakşehir’e umut verdi. Dakikalar 90+4’ü gösterdiğinde Norveçli yıldız skoru 3-2‘ye getirdi. Son anları büyük heyecana sahne olan maçta başka gol olmayınca siyah beyazlılar sahadan bu skorla galip ayrıldı.

Başakşehir’in 6 haftalık yenilmezlik ve 5 maçlık galibiyet serisi sona ererken, bir maçı eksik olan Beşiktaş puanını 13 yaparak aynı puandaki rakibinin önüne geçti ve 6. sıraya yerleşti.

İKİ DAKİKADA İKİ GOL!
İki takımın da karşılıklı top kayıpları ve pozisyonsuz geçirdiği ilk yarının son anlarında gelen goller bir anda şok etkisi yarattı. Maçın 44. dakikasında Ghezzal’ın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde karambol yaşandı. Kaleci Volkan Babacan’ın boşa çıktığı pozisyonda Atiba Hutchinson arka direkte yaptığı tek dokunuşla topu ağlara gönderdi ve skoru 1-0’a getirdi.

Bu golden iki dakika sonra, 45+1’de tüm hatlarıyla rakip yarı sahaya yüklenen Başakşehir kontratakla vuruldu. Yarı sahada topla buluşan Vincent Aboubakar, müthiş bir koşu yapan Atiba Hutchinson’a pasını verdi. Ceza sahası içine giren ve kaleci Volkan Babacan ile karşı karşıya kalan Kanadalı yıldız, Cyle Larin’e verdiği pasla adeta ‘Al da at’ derken takım arkadaşı bu teklifi geri çevirmedi: 2-0.

UTKU’DAN HAYAT VEREN KURTARIŞ
İlk yarının son anlarında kalesinde iki gol birden gören Başakşehir, ikinci yarıya başlarken Nacer Chadli ve Giuliano’yu oyuna aldı. Bu iki değişiklik sonrası oyunun kontrolünü eline alan ve Beşiktaş kalesini baskı altında tutan Başakşehir, 53. dakikada golle burun buruna geldi ancak fırsatı değerlendiremedi.

Deniz Türüç’ün sol çaprazdan ceza sahası içine yaptığı ortaya Martin Skrtel çok iyi yükseldi ve kafayla içeriye çevirdi. Altı pasta bomboş pozisyondaki Demba Ba’nın şutunu genç kaleci Utku Yuvakuran müthiş bir refleksle çizgi üzerinde kurtararak gole izin vermedi.

BU KEZ ÜST DİREKT…
Demba Ba’nın kaçırdığı golde Utku Yuvakuran’ı geçemeyen Başakşehirli futbolcular 66. dakikada bu kez üst direğe takıldı. Sol kanatta topla buluşan ve ceza sahası içine girdikten sonra son çizgiye kadar inen Chadli pasını verdi. Altı pas çizgisi üzerindeki Giuliano’nun vuruşu üst direkten döndü. Pozisyonun devamında İrfan Can Kahveci’nin şutu ise savunmadan geri geldi ve tehlike uzaklaştırıldı.

ŞAPKADAN KIRMIZI VE PENALTI ÇIKTI
Başakşehir’in baskısını kırmakta zorlanan Beşiktaş’ın imdadına 70. dakikadaki penaltı ve kırmızı kart yetişti. Ceza sahası içinde yaşanan karambolün ardından Vincent Aboubakar’ın şutu Mehmet Topal’ın eline çarpınca hakem Ümit Öztürk penaltı noktasını gösterdi. Başakşehir’in tecrübeli ismi ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalırken, topun başına geçen Aboubakar skoru 3-0’a getiren golü attı. İkinci yarıda Başakşehir’in baskısından bunalan siyah beyazlılar, bu golle rahat bir nefes alırken Başakşehir’in baskısını kırmayı da başarmış oldu.

GULBRANDSEN’DEN JENERİKLİK GOL
Dakikalar 81’i gösterirken Martin Skrtel’ın orta sahadan Beşiktaş ceza sahasına doğru yolladığı uzun topa savunmada Necip Uysal yükseldi ve kafayı vurdu. Ancak uzaklaşmayan top 76. dakikada Demba Ba’nın yerine oyuna giren Fredrik Gulbrandsen’in önünde kaldı. Norveçli futbolcu ceza sahası dışından kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktadan yaptığı müthiş vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 3-1 yaptı. Bu golden sonra umutlanan Başakşehir, aradığı ikinci golü 90+4’te yine Gulbrandsen ile buldu. Sağ kanatta topla buluşan Edin Visca’nın ceza sahası içine yolladığı topa penaltı noktası üzerinde Gulbrandsen vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

Ancak başka gol olamyınca Beşiktaş sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrıldı.

Süper Lig'de günün sonuçları:
Karagümrük: 1 - Demir Çelik Sivasspor: 1
Yukatel Denizlispor: 0 - Gaziantep FK: 1
Gençlerbirliği: 1 - Fenerbahçe: 5

TFF 1. Lig'de günün sonuçları:
Altınordu: 1 - İstanbulspor: 0
Boluspor: 2 - Ankaraspor: 0
Bursaspor: 1 - Adanaspor: 0
Giresunspor: 0 - Samsunspor: 0

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.