1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beşiktaş: 3 - DG Sivasspor: 0

Beşiktaş: 3 - DG Sivasspor: 0

Beşiktaş, Süper Lig'in 15. haftasında Demir Grup Sivasspor'u ağırladı. Siyah beyazlılar sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

A+A-

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Sergen Yalçın; Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, Rıdvan Yılmaz, Necip Uysal, Atiba, Ghezzal, Mensah, N'Koudou, Güven Yalçın ilk 11'ini sahaya sürdü.

DG Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise Samassa, Goiano, Appindangoye, Caner Osmanpaşa, Uğur Çiftçi, Robin Yalçın, Erdoğan Yeşilyurt, Hakan Arslan, Fajr, Gradel, Yatabare ilk 11'ine şans verdi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Sivasspor 3. dakikada gole çok yaklaştı. Hakan Arslan'ın pasında topla buluşan Gradel, kaleci Ersin'i geçemedi.

Mücadelenin 18. dakikasında Beşiktaş öne geçti. Ghezzal'ın sağ çaprazdan ortasını iyi bir takiple ve düzgün bir kafa vuruşuyla ağlarla buluşturan Güven Yalçın, skoru 1-0'a getirdi. Bu pozisyondan önce topun taç çizgisini geçip geçmediği kontrol edildi ve hakem Arda Kardeşler golün geçerli olduğunu işaret etti.

33. Dakikada Erdoğan Yeşilyurt'un ortasını şık bir kafa vuruşuyla kaleye gönderen Yatabare, direğe takıldı. Aynı dakika içerisinde N'Koudou'nun pasıyla altıpas önünde topla buluşan Mensah, çerçeveyi bulamadı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İlk yarının bitiş düdüğünün ardından Sivasspor'un tecrübeli oyuncusu Hakan Arslan, kenardan aldığı telefonla hakem Arda Kardeşler'e Beşiktaş'ın gol pozisyonunu gösterdi ve itirazda bulundu. Bunun üzerinde Hakan Arslan üst üste iki sarı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

İkinci yarıda iki takım da dengeli bir oyun ortaya koydu.

78. Dakikada Claudemir'in savunma arkasına gönderdiği pasta Ersin'den seken top Kone'nin önünde kaldı. Beşiktaş'ın tecrübeli savunmacısı Welinton araya girerek topu kornere gönderdi ve golü engelledi.

Maçın 84. dakikasında Beşiktaş'ı rahatlatan gol geldi. Savunma arkasına atılan pasta topla buluşan Larin, ceza sahasına girdi ve fileleri havalandırdı.

Mücadelenin sonucunu belirleyen gol, uzatma dakikalarında geldi. Oğuzhan Özyakup yay üzerinden yaptığı sert vuruşla kaleci Samassa'yı mağlup etti ve skoru 3-0'a getirdi. Bu gol aynı zamanda Oğuzhan Özyakup'un bu sezon Süper Lig'deki ilk golü oldu.

Son 7 maçında 6. kez galibiyete ulaşan Sergen Yalçın'ın öğrencileri puanını 28'e çıkardı ve haftayı Galatasaray'ın arkasında 2. sırada bitirdi. DG Sivasspor ise 17 puanda kaldı.

Süper Lig'de günün sonuçları:
Gençlerbirliği: 3 - Kayserispor: 2
Konyaspor: 1 - Çaykur Rizespor: 1

TFF 1. Lig'de günün sonuçları:
Bursaspor: 2 - Eskişehirspor: 1

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.