1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Beşiktaş: 0 - Gençlerbirliği: 1

Beşiktaş: 0 - Gençlerbirliği: 1

Geçen hafta Konyaspor'a 4-1 yenilen Beşiktaş, sahasında da Gençlerbirliği'ne etkisiz bir oyunla 1-0 mağlup oldu. Milli ara sonrasındaki 5. haftayı BAY geçecek olan siyah-beyazlılar, lig maçına 3 hafta sonra çıkacak.

A+A-

Süper Lig'in 4. haftasında Gençlerbirliği, deplasmanda Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti. Gençlerbirliği'ne galibiyeti getiren tek gol ise 8. dakikada Bogdan Stancu'dan geldi. 

Bu sezon istediği sonuçları almakta güçlük çeken Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, İttifak Holding Konyaspor maçının kadrosuna göre Gençlerbirliği karşılaşmasında 6 değişiklik yaptı. 

Konyaspor deplasmanında ilk 11'de görevlendirdiği Domagoj Vida, Bernard Mensah, Fabrice N'Sakala, Atakan Üner ve Güven Yalçın'ı kulübeye çeken Sergen Yalçın bu isimlerin yerlerine Francisco Montero, Rıdvan Yılmaz, Gökhan Töre, Atiba Hutchinson, Josef de Souza ve Vincent Aboubakar'a forma verdi. 

Kaleyi Ersin Destanoğlu'na bırakan Sergen Yalçın, defans dörtlüsünde Necip Uysal, Welinton, Montero ve Rıdvan Yılmaz'la oluşturdu. 

Orta sahanın göbeğini Josef de Souza, Dorukhan Toköz ve Atiba Hutchinson'dan kuran siyah-beyazlı teknik adam kanat bölgelerinde Gökhan Töre ve Tyler Boyd'a forma verirken, ileri uçta Aboubakar'ı görevlendirdi.

Josef de Souza ilk kez Beşiktaş forması giydi 
Beşiktaş'ın bu sezon kadrosuna kattığı Josef de Souza, siyah-beyazlı forma ilk kez Gençlerbirliği maçında tanıştı. 

De Souza'nın yanı sıra yeni transferlerden Aboubakar ve Gökhan Töre de bu sezon ilk defa on birde sahaya çıktı. 

Beşiktaş formasıyla Vodafone Park'ta son maçını 3 Haziran 2016 tarihinde Osmanlıspor karşısında oynayan ve bir de gol atan Aboubakar 1219 gün sonra yeniden Dolmabahçe'de sahaya çıktı.

Konyaspor maçında yaptığı hatalarla mağlubiyetin sorumlusu olarak gösterilen Domagoj Vida'ya Sergen Yalçın'dan kesik geldi. 

Sergen Yalçın, takımdan gönderilmesi de gündemde olan Vida'nın yerine Montero'ya forma verdi.

Süper Lig'de günün diğer sonuçları:
Yukatel Denizlispor: 0 - İttifak Holding Konyaspor: 0
Aytemiz Alanyaspor: 6 - Hatayspor: 0

TFF 1. Lig'de günün sonuçları
Eskişehirspor: 1 - Ümraniyespor: 1
Balıkesirspor: 2 - Menemenspor: 1
Samsunspor: 1 - Akhisarspor: 0

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.