1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Banvit Fener'i liderlikten etti

Banvit Fener'i liderlikten etti

Banvit, uzatmaya giden karşılaşmada Fenerbahçe Ülker'i Serkan Erdoğan'ın son saniye üçlüğüyle 91-88 mağlup etti ve Sarı-Lacivertliler'i liderlikten indirdi

A+A-

Beko Basketbol Ligi'nin 24. haftasının son maçında Banvit, Fenerbahçe Ülker'i konuk etti. Normal süresi 76-76 biten karşılaşmada uzatmalarda ev sahibi ekip son saniyede Serkan Erdoğan'ın son saniye üçlüğüyle 91-88 kazanmayı bildi ve Fenerbahçe'yi liderlik koltuğundan aldı.
Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip, özellikle Sammy Mejia'nın sayılarıyla ilk bölümde skor üstünlüğünü eline alarak, ilk çeyreği 18-15 önde tamamladı. Üç sayı çizgisinin gerisinden art arda bulduğu isabetlerle kontrolü eline alan Fenerbahçe Ülker, Bojan Bogdanovic'in önderliğinde devreye 34-40'lık avantajla girdi. 
Başa baş geçen ve 57-62'lik sarı-lacivertlilerin üstünlüğüyle geçen üçüncü çeyreğin ardından son çeyrekte Mejia'nın oyunuyla yeniden skora denge getiren Banvit, maçı da 76-76'lık uzatmaya taşıdı. Uzatma periyodunda ise Kalin Jay Lucas – Sammy Mejia ikilisinin üçlükleriyle öne geçen Bandırma ekibi, son bölümüne 88-88'lik eşitlikle girilen maçın son saniyesinde Serkan Erdoğan'ın üçlüğüyle rakibini 91-88 yendi. 
Serkan Erdoğan bu üçlükle maçı 9 sayı ile tamamlarken, Sammy Mejia ise 23 sayı-7 ribaund-8 asistle triple-double'a yakın bir performans sergiledi. Keith Simmons ve Kalin Jay Lucas da 11'er sayı ile galibiyette önemli bir rol oynadı.
 Bu sonuçla Galatasaray Medical Park haftayı lider kapattı. Fenerbahçe dördüncü, Banvit ikinci sırada yer aldı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.